home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: donderdag 10 juni 2010 om 15:08:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema'sDit weekend gaat de Ronde van Zwitserland van start in Lugano met een individuele tijdrit van 7,6 kilometer.
  Voor deze etappe-wedstrijd die 9 dagen duurt en door renners als Lance Armstrong (Team Radioshack), de broertjes Schleck, Fabian Cancellara (Team Saxo Bank), Robbie McEwen (Katusha Team), Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne), Oscar Pereiro Sio (Astana), Robert Gesink (Rabobank), Mark Cavendish (HTC-Columbia) en George Hincapie (BMC Racing Team) is uitgekozen als voorbereidingswedstrijd op de Tour de France 2010 nodig ik u, zoals inmiddels gebruikelijk voor de verschillende wielerwedstrijden, uit om op Google Maps/Google Earth kaarten het parcours te bekijken.


  De Ronde van Zwitserland vindt plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 juni tussen Lugano en Liestal. De koninginnerit is die van donderdag 17 juni tussen Meiringen en La Punt. Tijdens deze etappe beklimmen de renners de Sustenpass (HC), de Oberallpass (1ste categorie) en de Albulapass voor een korte afdaling naar de finish in La Punt.

  De etappes van de Ronde van Zwitserland 2010

  Hieronder vindt u een tabel met een overzichtje van de 9 etappes van de Ronde van Zwitserland 2010, een UCI ProTour wedstrijd. Klik op één van de etappes om een korte beschrijving ervan te lezen, het etappeprofiel, de kaart met het parcours op Google Maps en het bijbehorende tijd- en routeschema met daarin de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes die bezocht worden door de 74ste editie van de Ronde van Zwitserland te bekijken.

  #soortdatumstartfinishafstand
  1individuele tijdritza. 12 juni 2010LuganoLugano7,6 km
  2normaalzo. 13 juni 2010AsconaSierre177 km
  3normaalma. 14 juni 2010SierreSchwarzenburg196,6 km
  4normaaldi. 15 juni 2010SchwarzenburgWettingen192,2 km
  5normaalwo. 16 juni 2010WettingenFrutingen172,5 km
  6normaaldo. 17 juni 2010MeiringenLa Punt213,3 km
  7normaalvr. 18 juni 2010SavogninWetzikon204,1 km
  8normaalza. 19 juni 2010WetzikonLiestal172,4 km
  9individuele tijdritzo. 20 juni 2010LiestalLiestal26,9 km

  Het parcours op Google Maps, de profielen en tijd- en routeschema's van de etappes van de Ronde van Zwitserland 2010

  1/ Lugano > Lugano - 7,6 km

  De eerste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 is een individuele tijdrit, waar Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) zijn pijlen opgericht heeft. Deze tijdrit vindt plaats in de straten van Lugano en bevat een klimmetje met een hoogteverschil van 139 meter.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  1/ Lugano > Lugano

  [X] Close

  1/ Lugano > Lugano

  [X] Close

  2/ Ascona > Sierre - 167,5 km

  Om Ascona met Sierre te verbinden over 167,5 kilometer rijden de renners na vertrek vanaf de Via G. Motta en de Via Locarno richting het westen, via Italië en met de klim van de Simplonpass (1ste categorie) halverwege de etappe en een klimmetje in Valençon (3de categorie).

  De eerste tussensprint bevindt zich al op de 7de kilometer vlakbij Corcapolo terwijl in twee andere tussensprints punten te winnen zijn aan het eind van de etappe: bij de eerste doorkomst in finishstad Sierre en op het circuit rondom de stad in Réchy. De ravitailleringszone bevindt zich in de klim van de Simplonpass in Simplon Dorf.
  De finish van de etappe staat gepland op de Route de la Plaine.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  2/ Ascona > Sierre

  [X] Close

  2/ Ascona > Sierre

  [X] Close

  3/ Sierre > Schwarzenburg - 196,6 km

  De 3de etappe van deze 74ste editie van de Ronde van Zwitserland vindt plaats tussen Sierre en Schwarzenburg over een afstand van 196,6 kilometer.
  Na een eerste deel van de etappe licht bergaf, beginnen de renners in Aigle (de stad waar de Union Cycliste Internationale ofwel UCI gebaseerd is) aan de klim van de Col des Mosses van de 1ste categorie. Na de afdaling is de rest van de etappe enigszins heuvelachtig met aan het eind van de etappe een 3de categorie klim in Kalchstätten.
  De twee tussensprints van de etappe liggen rondom deze klim, in Heitenried en in Alterswil terwijl de ravitailleringszone zich na de afdaling van de Col des Mosses bevindt, in Rossinière. In Schwarzenburg zal de finishsstreep getrokken worden in de Freiburgstrasse.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de derde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  3/ Sierre > Schwarzenburg

  [X] Close

  3/ Sierre > Schwarzenburg

  [X] Close

  4/ Schwarzenburg > Wettingen - 192,2 km

  Richting noord-westen om Schwarzenburg te verbinden met Wettingen over 192 kilometer. Deze etappe is licht heuvelachtig met in het laatste derde deel van de etappe twee keer de beklimming van de Regensberg (3de) in een circuit rondom de finishsstad. Middenin de etappe vinden de renners allereerst een tussensprint in Oftringen, 3 kilometer verderop gevolgd door de ravitailleringszone in Safenwil. In het lusje rondom de finishstad staan twee andere tussensprints op het programme: in Otelfingen en in Niederweningen, op 11 kilometer van de finish in de Tägerhardstrasse in Wettingen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  4/ Schwarzenburg > Wettingen

  [X] Close

  4/ Schwarzenburg > Wettingen

  [X] Close

  5/ Wettingen > Frutigen - 172,5 km

  Deze 5de etappe brengt de renners weer terug naar het zuiden, over een parcours wat vrijwel parallel loopt met de voorgaande etappe maar dan de andere kant op. Het vertrek is op dezelfde plaats als de finish de dag ervoor in Wettingen.
  Na zo'n 30 kilometer zijn de renners al op de top van de Hämikon Berg, waarvoor geen punten toegekend zullen worden voor de bergtrui. Vervolgens krijgen de renners een heuvelachtig deel voor de kiezen -met de ravitailleringszone halverwege de etappe in Eschholzmatt- die eindigt met de beklimming van de Schallenberg (2de categorie). Na de afdaling volgen 3 tussensprints elkaar snel op, in Uetendorf, Amsoldingen en in Spiez, gevolgd door de klim van Aeschi (3de). Na de afdaling van deze laatste klim is de weg naar de finish in Frutigen ook enigszins oplopend.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 5ème etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  5/ Wettingen > Frutigen

  [X] Close

  5/ Wettingen > Frutigen

  [X] Close

  6/ Meiringen > La Punt - 213,3 km

  Op donderdag 17 juni 2010 vindt de etappe plaats die ook wel als koninginnerit van de Ronde van Zwitserland 2010 aangeduid kan worden, vanwege zijn lengte (met 213,3 kilometer is dit de langste etappe van deze Ronde van Zwitserland) en vanwege het profiel, met de klim van de Sustenpass (hors categorie) waarvan de topp zich in de 30 eerste kilometers van de etappe bevindt, meteen gevolgd door de klim van de Oberalppass (1ste categorie, 16,1 kilometer voor een hoogteverschil van 942 meter en dus een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%) en aan het eind van de etappe de Albulapass (hors categorie) voor de afdaling naar de finish op de Via Chamuera in La Punt.

  De ravitailleringszone bevindt zich opm loopafstand van de eerste pass, in Distentis / Mustér.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 6ème etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  6/ Meiringen > La Punt

  [X] Close

  6/ Meiringen > La Punt

  [X] Close

  7/ Savognin > Wetzikon - 204,1 km

  De volgende dag vinden de renners van de Ronde van Zwitserland 2010 een wat eenvoudigere etappe, met een dalend stuk in de eerste helft: in Wildhaus (2de), Hulftegg (3de) en ten slotte in Vorderbetswill in de slotlus rondom de finishstad Wetzikon waar de finishlijn getrokken zal worden in de Rapperswilerstrasse.

  Een eerste tussensprint na zo'n 50 kilometer bevindt zich in Chur terwijl de twee andere te vinden zijn aan het eind van de etappe: bij de eerste doorkomst over de finishlijn in Wetzikon en de laatse in Maiwinkel net na de klim van Vorderbetswill. De ravitailleringszone bevindt zich in het meest heuvelachtige deel van de etappe, in Oberräfis vlakbij Buchs.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 7ème etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  7/ Savognin > Wetzikon

  [X] Close

  7/ Savognin > Wetzikon

  [X] Close

  8/ Wetzikon > Liestal - 172,4 km

  De voorlaatste dag van de Ronde van Zwitserland 2010 rijden de renners een etappe van 172,4 kilometer tussen Wetzikon en de eindbestemming van deze etappe-race, Liestal. In deze etappe vinden ze 4 bergjes van de 3de categorie waarin punten worden toegekend voor het bergklassement: Siglistorfer Höhe, Wittnauer Höhe, Wintersinger Höhe en ten slotte in het slotcircuit rondom de finish, de Windenthaler Höhe.
  De ravitailleringszone bevindt zich halverwege de etappe in Leuggern terwijl er 3 tussensprints zullen zijn in deze etappe: aan het begin in Winterthur, net voor de eerste doorkomst over de finishlijn in de Fraumattstrasse in Liestal en ten slotte tussen Arisdorf en Olsberg in het slotcicruit rondom de stad.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 8ème etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  8/ Wetzikon > Liestal

  [X] Close

  8/ Wetzikon > Liestal

  [X] Close

  9/ Liestal > Liestal - 26,9 km

  De Ronde van Zwitserland 2010 eindigt uiteraard met een individuele tijdrit van 26,9 kilometer rondom de stad Liestal in het noorden van Zwitserland. De eerste 11,4 kilometers zullen de renners enigszins klimmen en het is dus logisch dat de tussenliggende tijdswaarneming en daar gedaan kan worden. Tegen het eind van het parcours zullen de renners nog een kleine krachtsinspanning moeten lever in deze individuele activiteit richting de finishlijn waar de Ronde van Zwitserland 2010 er voor hen op zit en we dus het algemeen klassement van deze etapperace zullen kennen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 9ème etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 Het profiel van de negende etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 De kaart met het parcours van de negende etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 op Google Maps

  9/ Liestal > Liestal

  [X] Close

  9/ Liestal > Liestal

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2010, te downloaden in Google Earth

  Hierboven heeft u alle gegevens over de 74ste Ronde van Zwitserland kunnen ontdekken met onder andere de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en de Google Maps kaart met het parcours.

  Mocht u het volledige parcours van de Ronde van Zwitserland 2010 willen zien dan raad ik u aan het bestand hieronder te downloaden en het te openen in Google Earth.
  >> Downloadt het parcours van de Ronde van Zwitserland 2010 in Google Earth
  Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2010 in Google Earth


  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Ronde van Zwitserland 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 26473x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ronde van Zwitserland| Ronde van Zwitserland 2010| UCI ProTour| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-du-tour-de-suisse-2010-sur-google-maps-google-earth-52081273.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 11 juni 2010 om 17:36:08

 2. Thomas bedankt om de Tour de Suisse zo snel op goole maps te zetten ook de Dauphiné heb ik gedownload mooi om volgen kaart op pc en dan op TV volgen groetjes Yvan

  | yvan | vrijdag 11 juni 2010 om 21:55:32

 3. bonjour et amicales saluttions

  | Dafflon M,.L, | woensdag 16 juni 2010 om 18:40:20

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?