home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Geen Ronde van Ierland in 2010, goed nieuws voor de Eneco Tour en de Tour du Limousin ?

Toegevoegd: vrijdag 04 juni 2010 om 0:07:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Geen Ronde van Ierland in 2010, goed nieuws voor de Eneco Tour en de Tour du Limousin ?Op 1 juni liet de organisator van de Ronde van Ierland op zijn website weten dat deze wielerwedstrijd om economische redenen dit jaar niet plaats zal vinden. Kijkend naar de wielerkalender lijkt het er op dat deze beslissing goed uit zou komen voor de Tour du Limousin in Frankrijk en de Eneco Tour in Nederland en België.

  De Ronde van Ierland

  De Ronde van Ierland werd voor het eerst verreden in 1953 en werd 5 jaar lang georganiseerd. 8 jaar later, in 1965, werd de wedstrijd nieuw leven ingeblazen en het avontuur duurde toen 21 jaar onder de naam Ronde van Ierland, om vervolgens omgedoopt te worden in de Nissan International Classic.

  8 jaar later, in 1992, werd de wedstrijd voor het laatst georganiseerd. In 2007 was het goede nieuws dat de Ronde van Ierland weer terug kwam, met een plaatsje op de UCI Europe Tour kalender. Jammer genoeg weten we nu dat het avontuur ditmaal maar 3 jaar duurde. Russell DowningDeze 3 edities werden gewonnen door Stijn Vandenbergh in 2007 (destijds bij Unibet.com, na een jaar bij AG2R La Mondiale nu bij Team Katusha), Marco Pinotti (HTC-Columbia) in 2008 en Russell Downing (toen bij Candi TV, nu bij Team Sky) vorig jaar.

  De reden voor het niet organiseren van de wedstrijd dit jaar (oorspronkelijk gepland van 18 tot en met 22 augustus) is de huidige economische situatie (ondanks de toegezegde sponsoring uit zowel de publieke als private sector). In 2009 werd het aantal etappes van de wedstrijd al teruggebracht tot 3 (in plaats van 5 voorheen) om soortgelijke redenen.

  Als je weet dat de Ronde van Ierland een vrij uitgebreide dekking had wat betreft TV-uitzendingen in verschillende landen in Europa en in de Verenigde Staten en dat bijvoorbeeld Mark Cavendish (HTC-Columbia) en Lance Armstrong (destijds bij Astana, nu Team Radioshack) eraan hebben deelgenomen, is het op zijn minst verrassend te noemen dat de economische situatie het onmogelijk maakt deze wedstrijd dit jaar te organiseren.
  De organisator, Alan Rushton, belooft in ieder geval volgend jaar terug te komen: Ons belangrijkste doel is in 2011 weer terug te komen als de situatie in de private sector verbeterd zal zijn.

  Een positief effect op de Tour du Limousin en de Eneco Tour?

  De poster van de Tour du Limousin 2010De Ronde van Ierland, een UCI Europe Tour 2.1 wedstrijd, stond gepland van 18 tot en met 22 augustus aanstaande en viel dus samen met de Tour du Limousin (zie poster hiernaast), ook een UCI Europe Tour 2.1 wedstrijd, die plaats zal vinden van 17 tot en met 20 augustus en de Eneco Tour, een UCI ProTour wedstrijd, die gepland staat van 17 tot en met 24 augustus 2010.

  Verschillende Engelstalige ploegen zouden om die reden de voorkeur kunnen geven aan deelname aan de Ronde van Ierland, die belangrijker was voor hun sponsors, en met de (in principe) tijdelijke stop van deze wedstrijd kunnen de Eneco Tour en de Tour du Limousin dus hopen:
  - voor de Tour du Limousin om wellicht een extra UCI ProTour ploeg te kunnen ontvangen: een ploeg die gepland had deel te nemen aan de Ronde van Ierland (en eventueel de Eneco Tour) en die nu een gaatje vrij ziet komen in haar koerskalender; we zouden kunnen denken aan ploegen als Team Sky of HTC-Columbia
  - voor beide om het niveau van deelname te zien verbeteren voor de ploegen die deel zouden nemen aan de Ronde van Ierland en aan één van de twee andere wedstrijden of aan beide en dus dat deze wedstrijden de beste renners uit het profpeloton mogen verwelkomen

  Binnenkort zullen we zien wat de impact is van deze verandering met de lijst van ploegen die aangekondigd zal worden voor de Tour du Limousin en halverwege augustus ook wanneer de lijsten met deelnemende renners aan de Eneco Tour en de Tour du Limousin bekend worden gemaakt!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2664x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Limousin| UCI ProTour| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-pas-de-tour-d-irlande-en-2010-une-bonne-nouvelle-pour-l-eneco-tour-et-le-tour-du-limousin-51735989.html

  | Roland TISSIER | zondag 06 juni 2010 om 8:22:20

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer zeven ?