home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 208 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: donderdag 03 juni 2010 om 1:58:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema'sHalf april kondigde ik u het officiële parcours van het Critérium du Dauphiné (ik vertelde u toen uiteraard ook dat deze wedstrijd het woordje Libéré in haar naam kwijtraakte, het is dus niet langer meer het Critérium du Dauphiné Libéré) aan, vandaag nodig ik u uit op ontdekkingstocht te gaan over de wegen van de Dauphiné met - zoals inmiddels gebruikelijk voor de verschillende wielerwedstrijden - het parcours van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps/Google Earth.

  Le Dauphiné vindt plaats van zondag 6 tot en met zondag 13 juni aanstaande tussen Evian-les-Bains en Sallanches. De koninginnerit is die van zaterdag 12 juni tussen Crolles en Alpe d'Huez. De wereldberoemde klim met zijn 21 bochten ligt middenin de regio van de Dauphiné en toch zal het de allereerste keer zijn dat de renners van het Critérium du Dauphiné deze berg beklimmen!

  De etappes van het Critérium du Dauphiné 2010

  Hieronder vindt u een tabel met de 7 etappes en de proloog van het Critérium du Dauphiné 2010. Klik op één van de etappes om meteen te springen naar een korte beschrijving, het etappeprofiel, de kaart met het parcours op Google Maps en de tijd- en routeschema's die de doorkomsttijd aangeven voor de verschillende steden en dorpjes die het Critérium du Dauphiné 2010 aan zal doen.

  #typedatumstartfinishafstan
  Pproloogzo. 6 juni 2010Evian-les-BainsEvian-les-Bains6,8 km
  1etappema. 7 juni 2010Evian-les-BainsSaint-Laurent-du-Pont191 km
  2etappedi. 8 juni 2010AnnonayBourg-Saint-Andéol177 km
  3individuele tijdritwo. 9 juni 2010MonteuxSorgues49 km
  4etappedo. 10 juni 2010Saint-Paul-Trois-ChâteauxRisoul210 km
  5etappevr. 11 juni 2010Serre-ChevalierGrenoble143,5 km
  6etappeza. 12 juni 2010CrollesAlpe d'Huez151,5 km
  7etappezo. 13 juni 2010Allevard-les-BainsSallanches148 km

  Het parcours op Google Maps, het etappeprofiel en de tijd- en routeschema's van de etappes van het Critérium du Dauphiné 2010

  P/ Evian-les-Bains > Evian-les-Bains - 6,8 km

  Het Critérium du Dauphiné 2010 begint op zondag 6 juni 2010 met een proloog in de straten van Evian-les-Bains over een afstand van 6,8 kilometer op een parcours wat, met uitzondering van twee bochten van vrijwel 360° aan de beide uiteinden van het parcours, niet erg techniek lijkt te zijn maar wat wel een klimmetje bevat met een hoogteverschil van 109 met (de top hiervan bevindt zich op het Chemin de Chez Constantin). Dit klimmetje is van de 4de categorie en is 2,4 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,3%.

  Op de top van deze klim bevindt zich ook de tussentijdwaarneming.

  De renners vertrekken vanaf de Quai Baron-de-Blonay om vervolgens de Avenue d'Abondance, Neuvecelle, Avenue du Léman, Boulevard du Royal, Route du Golf, Route de Bissinges te volgen en ten slotte te finishen op de Avenue Anna-de-Noailles voor het gemeentehuis.
  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  P/ Evian-les-Bains > Evian-les-Bains

  [X] Close

  P/ Evian-les-Bains > Evian-les-Bains

  [X] Close

  1/ Evian-les-Bains > Saint-Laurent-du-Pont - 191 km

  De eerste etappe brengt de renners op maandag 7 juni van Evian-les-Bains naar Saint-Laurent-du-Pont over een afstand van 191 kilometer. Na vlak langs Genève te zijn gereden, beginnen de renners met de beklimming van 3 bergjes: de Côte de Mornex (2,3 km met gemiddeld stijgingspercentage van 5,3%, 4de categorie), de Côte de Sallenôves (1,4 km met eveneens een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3%, 4de categorie) en de Côte de Chilly (1,7 km met gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%, 3de categorie). Aan het eind van de etappe beklimmen ze ten slotte de Côte de Miribel-les-Echelles van de 3de categorie (3 km met gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%).

  De etappe kent twee tussensprint: aan het begin van de etappe in Cruseilles en net voor de finish in Les Echelles. De ravitailleringszone bevindt zich in Seyssel.

  In Saint-Laurent-du-Pont volgen de renners de Route de Miribel, de Route de Villette en ten slotte de Avenue Jules Ferry naar de finish.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  1/ Evian-les-Bains > Saint-Laurent-du-Pont

  [X] Close

  1/ Evian-les-Bains > Saint-Laurent-du-Pont

  [X] Close

  2/ Annonay > Bourg-Saint-Andéol - 177 km

  Voor de etappe die Annonay met Bourg-Saint-Andéol verbindt over 177 kilometer, volgen de renners na het vertrek op de Avenue de l'Europe allereerst de Rue Montgolfier en de Rue Boissy d'Anglas om vervolgens af te reizen naar het zuiden, met name via Privas en de klim van de Côte de Saint-Jeure-d'Ay (2,1 km met gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%, 4de categorie), de Col des Nonières (4,7 km met gemiddeld stijgingspercentage van 4%, 3de categorie) en 2 langere bergen: de Col du Moulin-à-Vent van 10,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 4% (2de) en de Col du Benas van 10,6 km met gemiddeld stijgingspercentage van 4,8% (2de).

  De tussensprints liggen rondom het middelpunt van de etappe, in Le Cheylard en in Privas terwijl de ravitailleringszone zich precies halverwege bevindt, in Le Moulinon.
  De finish zal plaatsvinden op de Avenue Maréchal Leclerc.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  2/ Annonay > Bourg-Saint-Andéol

  [X] Close

  2/ Annonay > Bourg-Saint-Andéol

  [X] Close

  3/ Monteux > Sorgues - individuele tijdrit - 49 km

  De 3de etappe van deze 62ste editie van het Critérium du Dauphiné zal plaatsvinden in de vorm van een individuele tijdrit tussen Monteux en Sorgues over een afstand van 49 kilometer. Op dit parcours beklimmen de renners één voor één de Côte de la Roque-sur-Pernes (1,9 km met gemiddeld stijgingspercentage van 6,8%, 3de categorie) en op de top daarvan is de eerste tussenliggende tijdswaarneming. De tweede tussenliggende tijdswaarneming bevindt zich in Velleron en er is een ravitailleringszone vlakbij Fontaine-de-Vaucluse.

  Na het vertrek vanaf het Place du Marché volgen de renners de Boulevards Belle Croix, Verdun, Foch en René Cassin richting de Route de Pernes. In Sorgues komen de renners binnenrijden via de Route d'Entraigues om vervolgens de Boulevard Allende te volgen en af te slaan op de Avenue Charles de Gaulle richting de finish in de Rue de la Coquille ter hoogte van de Bouscarle parkeerplaats.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  3/ Monteux > Sorgues

  [X] Close

  3/ Monteux > Sorgues

  [X] Close

  4/ Saint-Paul-Trois-Châteaux > Risoul - 210 km

  Een etappe richting het westen verbindt Saint-Paul-Trois-Châteaux met de eerste finish bergop van dit Critérium du Dauphiné 2010 in Risoul. Verder zijn er geen klimmetjes te vinden in deze etappe en de kans is dus groot dat een eventuele kopgroep wordt teruggepakt net voor de slotklim van de 1ste categorie richting Risoul. De tussensprints bevinden zich in Rosans en in Chorges terwijl de ravitailleringszone zich in Pont-le-Buëch bevindt. De slotklim is 12,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  4/ Saint-Paul-Trois-Châteaux > Risoul

  [X] Close

  4/ Saint-Paul-Trois-Châteaux > Risoul

  [X] Close

  5/ Serre-Chevalier > Grenoble - 143,5 km

  Net na het vertrek vanuit Serre-Chevalier beklimmen de renners de Col du Lautaret (15,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 4%, 2de categorie) om vervolgens verder te rijden in oostelijke richting, een uitstapje te maken naar de buitencategorie klim van Chamrousse 1750 (17,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 5%) en vervolgens af te dalen naar de finish op de Boulevard Clémenceau in Grenoble.

  De renners kunnen zich meten in de tussensprint in Bourg d'Oisans, nieuwe krachten opdoen in de ravitailleringszone in Les Sables, en vervolgens weer te sprinten in Vaulnaveys-le-Bas.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  5/ Serre-Chevalier > Grenoble

  [X] Close

  5/ Serre-Chevalier > Grenoble

  [X] Close

  6/ Crolles > Alpe d'Huez - 151,5 km

  Op zaterdag 12 juni 2010 vindt de etappe plaats die in principe in dit Critérium du Dauphiné 2010 de status koninginnerit verdient, met allereerst na vertrek voor het Espace Paul Jargot in Crolles (de renners volgen vervolgens de Rue François Mitterand, de Rue Léo Lagrange, de Rue Hector Berlioz, de Avenue de l'Abbaye, de Avenue Joliot Curie, de Avenue de la Résistance naar het werkelijke vertrek op de D1090 ter hoogte van het bord einde Crolles) de klim van de Côte des Fontaines (3de, 2,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 6,2%) maar met name de Col du Grand Cucheron (18,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 4,4%, 2de categorie), de Col du Glandon (buitencategorie, 19,5 km met gemiddeld stijgingspercentage van 7,2%) en uiteraard de slotklim met de 21 beruchte bochten van de Alpe d'Huez (ook buitencategorie, 13,8 km met gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%) waar op de top een klimmer de etappe zal winnen en wellicht ook een optie zal pakken op de eindoverwinning in deze 62ste editie van het Critérium du Dauphiné!

  Voor deze etappeoverwinning vinden de renners de ravitailleringszone in La Girard en de twee tussensprints in Saint-Etienne-de-Cuines en in La Paute.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  6/ Crolles > Alpe d'Huez

  [X] Close

  6/ Crolles > Alpe d'Huez

  [X] Close

  7/ Allevard-les-Bains > Sallanches - 148 km

  De laatste etappe heeft een vrijwel vlak profiel in de eerste 50 kilometer na vertrek vanuit Allevard-les-Bains en dan volgt de Côte des Rafforts van de 2de categorie (11,2 km met gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%). In Praz-sur-Arly vinden de renners dan de eerste tussensprint voor de afdaling naar Sallanches waar ze een circuit oprijden met daarin de klim van de Côte de Domancy (3de categorie, 2,4 km met gemiddeld stijgingspercentage van niet minder dan 9,2%) die 5 keer beklommen zal worden voordat ze voor de laatste keer terugkeren naar de finishlijn in Sallanches en zo de 1080 kilometer van het Critérium du Dauphiné 2010 af te ronden!

  Net na de eerste doorkomst over de finishlijn bevindt de ravitailleringszone zich in Sallanches tgerwijl de renners bij de tweede doorkomst over de finishlijn de laatste punten kunnen pakken voor het puntenklassement.

  Sallanches en wielrennen zal al jarenlang behoorlijk met elkaar verbonden met onder andere de Tour de France in 1968 (finish van een etappe die gestart was in Grenoble) en 2003 (start voor een etappe richting de Alpe d'Huez), het Frans Kampioenschap in 1966, het Critérium du Mont Blanc, de Semaine Fédérale in 2003, de Kampioenschappen Rhône Alpes in 2009, het Critérium du Dauphiné Libéré in 1999 (vertrek richting Aix-les-Bains), 2000 (finish van een etappe vanuit Saint-Jean-de-Maurienne), in 2005 (finish van een etappe afkomstig vanaf Morzine-Avoriaz) en nu dus in 2010 zonder Libéré in de naam. Aan deze lijst moeten uiteraard de Wereldkampioenschappen van 1964 en 1980 worden toegevoegd. Van deze laatste wordt met deze laatste etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 de 30-jarige verjaardag gevierd en aangezien Bernard Hinault deze won na een geweldige solo (zie video hieronder) zal de huidig medewerker van ASO hoogstwaarschijnlijk deze dag in het zonnetje gezet worden.

  Zal één van de renners van het Critérium du Dauphiné 2010 ook aanvallen in één van de klimmetjes van de Côte de Domancy?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 Het profiel van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 De kaart met het parcours van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2010 op Google Maps

  7/ Allevard-les-Bains > Sallanches

  [X] Close

  7/ Allevard-les-Bains > Sallanches

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2010, te downloaden in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details over de verschillende etappes van dit 62ste Critérium du Dauphiné kunnen ontdekken met met name de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en voor iedere etappe een Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van dit Critérium du Dauphiné 2010 wilt bekijken, kunt u het bestand hieronder downloaden en het openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van het Critérium du Dauphiné 2010 in Google Earth


  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van het Critérium du Dauphiné 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 18679x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Criterium du Dauphiné Libéré| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| UCI ProTour| Critérium du Dauphiné 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Merci Thomas

  L'article était passé à travers les mailles du filet

  http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-du-criterium-du-dauphine-2010-sur-google-maps-google-earth-et-les-itineraires-horaires-51760089.html

  A +

  Roland

  | Roland TISSIER | zondag 06 juni 2010 om 16:41:18

 2. Je publie cette information concernant le prochain Dauphiné ici.

  Dans Le Progrès de ce matin (09/02/2011), la Une faisait objet d'un départ d'une étape du critérium de Villars-les-Dombes le 10 juin prochain. Cette petite ville (située à mi-chemin entre Bourg-en-Bresse et Lyon), connue pour son Parc des Oiseaux où aura lieu le départ (vaste parking + accueil spectateurs), donne souvent le départ d'une étape du Tour de l'Ain (en aout prochain), très belle course avec de beaux coureurs (victoire de Zubeldia l'an passé) mais qui ne connait pas une médiatisation énorme (même au niveau régional). Ce sera l'occasion de faire parler du Parc des Oiseaux et du Tour de l'Ain lors de cette étape arrivant normalement en montagne (mais ASO n'a pas divulgué la ville-arrivée) avec une possible retransmission télévisée. Enfin le plus haut niveau mondial dans le département (autre que Bourg-en-Bresse et un départ-arrivée du Tour de France en 2007 et une petite excursion dans la Bresse en 2010), l'Ain est une vraie terre cycliste avec des personnes passionées.
  A quand le Tour de France au Parc des Oiseaux ?

  Bonne soirée

  Elie

  | Elie | woensdag 09 februari 2011 om 18:40:34

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus twee ?