home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Grand Prix du Muguet: derde onderdeel van de Coupe de France Look des Clubs

Toegevoegd: donderdag 22 april 2010 om 21:55:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Grand Prix du Muguet: derde onderdeel van de Coupe de France Look des ClubsOp 1 mei 2010 vindt rondom het Lac de Vassivière de Grand Prix du Muguet plaats. Deze 3de wedstrijd (van de 7) van de Coupe de France Look des Clubs is een individuele tijdrit en geeft de beste amateur-renners van Frankrijk de mogelijkheid om punten bij elkaar te sprokken om aan het einde van het seizoen deze Coupe van 7 wedstrijden te winnen.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze wedstrijd, de Google Maps / Google Earth kaart van het parcours en een scoop over de manier waarop deze via Internet te volgen zal zijn!

  De Coupe de France Look des Clubs

  De Coupe de France Look des Clubs, voor het eerst gehouden in 2006, is een wedstrijd bestaande uit 7 onderdelen op basis waarvan een klassement wordt gevormd van de beste amateurclubs van Frankrijk (DN1, DN Espoirs et DN2).

  Iedere club vaardigt 6 renners af voor iedere wedstrijd, waarvan op zijn minst 4 Fransen jonger dan 26. De 2 andere renners kunnen zowel van Franse als van buitenlandse afkomst zijn en er gelden voor hen geen leeftijdsbeperkingen.

  Dit jaar vormen de 7 onderstaande wedstrijden de Coupe de France Look des Clubs:
  > Grand Prix Saint Etienne Loire - 27 maart 2010 - gewonnen door Dmitry Samokhvalov (Blois CAC 41)
  > La Boucle de l'Artois (2 etappes + 1 individuele tijdrit) - 2 en 3 april 2010 - gewonnen door Evaldas Siskevicius (VC La Pomme Marseille)
  > Grand Prix du Muguet-Vassivière (individuele tijdrit) - 1 mei 2010
  > Paris-Chambord-Vailly - 11 juli 2010
  > Grand Prix Christian Fénioux - 14 augustus 2010
  > Classique Champagne-Ardennes (ploegentijdrit) - 4 september 2010
  > Classique Champagne-Ardennes : Châlons-en-Champagne > Sedan - 5 september 2010

  Lac de VassivièreNa iedere wedstrijd krijgen de 30 bestgeplaatste renners (de 20 beste ploegen voor de ploegentijdrit) punten toegekend voor een algemeen klassement per club.

  Na de eerste twee wedstrijden ziet de top 5 van de Coupe de France Look des Clubs er als volgt uit:
  1/ VC La Pomme Marseille - 384 punten
  2/ Vendée U - 286 punten
  3/ CC Nogent-sur-Oise - 203 punten
  4/ Blois CAC 41 - 157 punten
  5/ Véranda Rideau Sarthe - 147 punten
  6/ SCO Dijon - 147 punten
  foto "Lac de Vassivière" - tourisme23, creative commons

  Het parcours van de Grand Prix du Muguet 2010

  Raymond PoulidorDe Grand Prix du Muguet vindt plaats op het Circuit Raymond Poulidor rondom het Lac de Vassivière in de Limousin streek in Frankrijk. Dit is een wielercircuit van 23,5 kilometer en deze 3de wedstrijd van de Coupe de France Look des Clubs volgt 3/4 van het circuit. Het Lac de Vassivière is trouwens niet geheel onbekend in de wielerwereld, want zoals te zien is op de website van de organisator, kende de Tour de France er al een tijdrit in 1985, 1990 en 1995, terwijl de Tour du Limousin er verschillende etappe-aankomsten heeft georganiseerd.

  Het vertrek vindt plaats voor het Maison de Vassivière in Auphelle en de finish niet ver daarvandaan bij het uitzichtpunt over het meer. Het parcours is 27,2 kilometer lang.

  Het parcours van de Grand Prix du Muguet op Google Maps, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema

  Hieronder vindt u het parcours van de Grand Prix du Muguet 2010 sur op een Google Maps kaart (die ik voor de organisator getekend heb), het profiel van deze individuele tijdrit en het tijd- en routeschema. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Grand Prix du Muguet 2010 Het profiel van de Grand Prix du Muguet 2010 De kaart met het parcours van de Grand Prix du Muguet 2010 op Google Maps

  Grand Prix du Muguet 2010

  [X] Close

  Grand Prix du Muguet 2010

  [X] Close

  Live te volgen via Internet!

  Voor het eerst voor dit soort wedstrijden zullen live beelden worden verzonden via Internet tijdens deze tijdrit. Ik heb hier hard aan gewerkt in samenwerking met de organisator om dit mogelijk te maken en tenzij er op het laatste moment roet in het eten wordt gegooid kunt u dus de wedstrijd live volgen op 1 mei:
  - met live beelden samen met het tekstverslag van Direct Vélo, op de pagina Course en direct
  - met informatie rondom de wedstrijd en foto's die de hele dag door worden gemaakt en online geplaatst op de website!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2251x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-gp-du-muguet-3-eme-manche-de-la-coupe-de-france-look-des-clubs-49111956.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 23 april 2010 om 7:49:06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer drie ?