vrijdag 09 april 2010 om 00u27

Een paar dagen geleden kon u hier al meer informatie vinden over de sirop officiel van de Tour de France 2010, Teisseire, vandaag is het de beurt aan de Galettes et Madeleines officielles van de Tour de France om hun activiteiten in en rondom de Tour te presenteren.

In dit artikeltje vindt u een overzicht van de activiteiten van St Michel in de Tour, in de reclamecaravaan, in de steden op het parcours en op Internet!
St Michel presenteert zich als de honderdjarige met dezelfde normen en waarden, hetzelfde idee en hetzelfde respect voor tradities als de Tour de France. Het familiebedrijf werd namelijk in 1905 opgericht, slechts 2 jaar na de start van de eerste Tour de France vanuit Montgéron en in 2010 wordt het dus officieel leverancier van het belangrijkste wielerevenement ter wereld met de Galettes et Madeleines officielles van de Tour.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De reclamecaravaan

de Kip van St MichelVooraan de reclamecaravaan van St Michel vinden we vanaf 3 juli op de Nederlandse, Belgische en Franse wegen de Kip van Saint Michel, het aloude logo van het merk wat al sinds de oprichting op de verpakkingen staat!

Vanuit de 6 voertuigen die de reclamecaravaan van St Michel vormen zullen meer dan 2 miljoen Madeleines worden uitgedeeld en tienduizenden bobs (na de bob van Skoda en van Cochonou, kon er nog wel eentje bij! :-) worden uitgedeeld aan het publiek langs de kant van de weg.

De Grand Prix St Michel des Communes Gourmandes

de Madeleines van St MichelSt Michel is niet alleen aanwezig in de reclamecaravaan in haar eerste jaar in de Tour de France. De Tour de France 2010 zal namelijk voor het eerst een Grand Prix St Michel des Communes Gourmandes hebben.

Wat is dat precies? Het koekjesmerk heeft besloten de verschillende steden en dorpjes waar de Tour de France 2010 doorkomt bij het evenement te betrekken: elke etappe zal een Commune Gourmande kennen die door St Michel uitgekozen is. Deze gemeente moet vervolgens haar eigen Madeleine recept voorstellen, op basis van lokale specialiteiten.

Aan het eind van de Tour worden alle recepten beoordeeld en zal de beste Madeleine van de Tour worden verkozen. Dit recept zal vervolgens gebruikt worden om op de markt gebracht te worden tussen de andere producten van St Michel.

De gemeentes die geen recht hebben op deze titel zullen het moeten doen met de publicatie van het recept van hun Madeleine in een boek wat opgevrolijkt wordt door tekeningen van de kinderen uit de deelnemende gemeentes.

2 van deze gemeentes krijgen een extra prijs want de gemeentes die de 3 beste Madeleines recepten leveren krijgen computers voor de plaatselijke scholen van St Michel.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Een veelbelovende aanpak op Internet

Op basis van het persbericht van St Michel, lijkt het er op dat het merk goed begrepen heeft dat zeker voor een nieuwkomer in de Tour de sponsoring niet compleet is zonder een aanwezigheid op Internet om tegen lage kosten de communicatie rondom de Tour de France compleet te maken en uit te breiden tot heel Frankrijk en wellicht zelfs wereldwijd.

Op de web site van St Michel zal men kunnen deelnemen aan een spel waarmee duizenden prijzen te winnen zijn. Daarnaast zal de eenvoudige pagina over de Tour de France op de site voor eind april vervangen worden door een complete Tour de France rubriek met daarin onder andere een blog waar het publiek de Tour kan volgen alsof ze ter plaatse waren (nou doet mij dat toch verdacht veel ergens aan denken ** !!).

Ik ben in ieder geval reuze benieuwd!

** op 30 juni 2007 schreef ik in het eerste artikel op de blog Orange dans le Tour: Orange, partenaire officiel du Tour de France et fournisseur officiel des solutions de télécommunications depuis 1999, vous montrera cette année pour la première fois les coulisses du Tour de France à travers de ce blog. Vous allez découvrir le Tour de France comme si vous y étiez !

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 13082x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2010 | Marketing

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. C'est une très bonne nouvelle , nous étions mercredi 7 avril à Commercy pour rencontrer les responsables du vélodrome et comment ne pas faire un arrêt dans la boutique des Madeleines de Commercy de la société ST Michel , Franchement ces madeleines à couper le souffle , les meilleures du monde

  | lescure | vrijdag 09 april 2010 om 07u24

 2. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-st-michel-devoile-son-dispositif-pour-les-galettes-et-madeleines-48294011.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 09 april 2010 om 11u42

 3. Commercy restera pour moi toujours un haut lieu du vélo depuis qu'un jour de 1982 j'y avais rencontré le soir dans un hotel le sprinter Daniel Morélon qui m'avait exprimé alors sa joie de pouvoir rencontrer un cycliste exceptionnel - ainsi il m'avait appelé - de la région du Brabant Flamand d'où était venu le superchampion Poeske Scherens. Morélon avait signé ce jour sur ma fiche de contrôle qui attestait que j'étais à la fin d'une sorte Tour de France cyclo-randonneur de plus de trois semaines pendant lequels avec armes et bagages j'étais passé en haut d'une quantité de cols célèbres, avec même un passage par le tunnel mythique en haut du Col du Grand Parpaillon. En ce temps-là j'étais un cycliste heureux avec une forme et un moral incroyable, qui ignorait encore qu'un jour il y aurait internet pour meubler la fin de sa vie.

  | Journée | vrijdag 09 april 2010 om 11u51

 4. Thomas, c'est toi va tenir le blog St Michel ?

  | Mart1 | dinsdag 13 april 2010 om 16u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus zeven ?