maandag 29 maart 2010 om 00u32

oorspronkelijk geplaatst op 28 maart 2010 om 17u22
Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) had een grote glimlach op zijn gezicht aan het eind van de middag in Porto-Vecchio na het Corsicaanse drieluik, het Critérium International 2010, te hebben gewonnen.

De tweede etappe werd vanochtend gewonnen in een massasprint door Russell Downing (Team Sky) met slechts enkele banddiktes voorsprong op Michael Albasini (HTC-Columbia) en Pierrick Fédrigo.

De laatste etappe, een individuele tijdrit in de straten van Porto-Vecchio, werd gewonnen door een tijdritspecialist, David Millar (Garmin-Transitions), voor de Spanjaard Alberto Contador (Astana) en de Australiër Michael Rogers (HTC-Columbia).

Op een zeer technisch parcours van slechts 7,7 kilometer waren de tijdritspecialisten met name in het eerste deel van het parcours met een groot aantal bochten in het voordeel. Na Florian Stalder (BMC Racing Team) te hebben gevolgd in de auto van Jacques Michaud (ploegleider in de Amerikaanse ploeg met Zwitserse sponsor) wist ik echter dat de steile helling meteen na vertrek en een eerste deel van de etappe wat vrijwel heuvelachtig was, ervoor zou zorgen dat de overwinning naar een zeer sterke renner zou gaan.

Lieuwe WestraVrij verrassend wist Lieuwe Westra (foto) van Vacansoleil Pro Cycling Team als eerste onder de 10 minuten te rijden met een goede referentietijd van 9'58". 60 renners zouden nog volgen, maar slechts drie van hen wisten een betere tijd te rijden: David MillarAlberto Contador (Astana) als eerste, 7 seconden sneller dan de Nederlander (2de in 9'51"), vervolgens David Millar (Garmin-Transitions) die de etappe won met 9'49" en Michael Rogers die 3de eindigde in 9'53.

Pierrick FédrigoPierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) finisht 13de op 17 seconden achter de Schot en slechts 2 seconden achter de nummer twee uit het algemeen klassement, de beste jongere Tiago Machado (Team Radioshack). De Fransman houdt dus de gele trui en wint deze 79ste editie van het Critérium International.


De eindklassementen van het Critérium International 2010

Na deze laatste etappe zien de klassementen van het Critérium International 2010 er als volgt uit:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Algemeen klassement

Aangezien Michael Rogers de 3de plaats pakte en 11 seconden wint op de jonge Portugees Tiago Machado, klimt de Australiër naar het tweede trapje van het podium van het Critérium International 2010:
Pierrick Fédrigo in het geel
1/ Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) - 7h11'59"
2/ Michael Rogers (HTC-Columbia) - +00'14"
3/ Tiago Machado (Team Radioshack) - +00'15"
4/ Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) - +00'19"
5/ David Millar (Garmin-Transitions) - +00'19"
6/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +00'22"
7/ Christopher Horner (Team Radioshack) - +00'25"
8/ Maxime Monfort (HTC-Columbia) - +00'26"
9/ Ben Hermans (Team Radioshack) - +00'35"
10/ Beñat Intxausti (Euskaltel-Euskadi) - +00'39"

Puntenklassement

Pierrick Fédrigo in het groenPierrick Fédrigo wist ook de groene trui te winnen, met 10 punten voorsprong op David Millar, Russell Downing en Michael Rogers:

1/ Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) - 25 punten
2/ David Millar (Garmin-Transitions) - 15 punten
3/ Russell Downing (Team Sky) - 15 punten
4/ Michael Rogers (HTC-Columbia) - 15 punten
5/ Tiago Machado (Team Radioshack) - 14 punten
6/ Alberto Contador (Astana) - 14 punten

Bergklassement

Pierre Rolland in de bolletjestruiPierre Rolland kon moeilijk nog zijn bolletjestrui kwijtraken vandaag en de Bbox Bouygues Telecom ploeg heeft dus een heel mooi Critérium International gereden met de gele trui, de groene trui en de bolletjestrui van het bergklassement:
1/ Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom) - 12 punten
2/ Cedric Pineau (Roubaix-Lille Métropole) - 10 punten
3/ Dimitri Champion (AG2R La Mondiale) - 8 punten
4/ Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) - 6 punten
5/ Renaud Dion (Roubaix-Lille Métropole) - 6 punten



Beste jongereklassement

Tiago Machado in de witte trui41 jonge renners van onder de 25 hebben het Critérium International uitgereden en de Portugees van Team Radioshack gaat er met de witte trui vandoor:
1/ Tiago Machado (Team Radioshack) - 7h12'14"
2/ Ben Hermans (Team Radioshack) - +00'20"
3/ Beñat Intxausti (Euskaltel-Euskadi) - +00'24"
4/ Dan Martin (Garmin-Transitions) - +00'41"
5/ Cyril Gautier (Bbox Bouygues Telecom) - +01'09"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Ploegenklassement

Team RadioshackDe Amerikaanse ploeg Team Radioshack staat aan kop van dit klassement, met 3 renners in de top 10 van het algemeen klassement:

1/ Team Radioshack - 21h37'12"
2/ Caisse d'Epargne - +01'19"
3/ Team HTC-Columbia - +01'29"
4/ Bbox Bouygues Telecom - +01'47"
5/ Euskaltel-Euskadi - +02'06"

De foto's van de twee laatste etappes van het Critérium International 2010

U kunt een selectie van mijn foto's van de tweede etappe van het Critérium International 2010 bekijken door te klikken op de link de foto's van het Critérium International 2010: etappe 2 - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio.

De foto's van de laatste etappe (individuele tijdrit) zijn nu ook online!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 3135x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium International

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus twee ?