zaterdag 26 september 2009 om 17u23

Na de tijdritten, stonden vandaag de wegritten voor dames en espoirs op het programma van de Wereldkampioenschappen 2009 in Mendrisio.

Vroeg in de middag kwam de Italiaanse Tatiana Guderzo alleen als eerste over de streep.


Op een parcours van 13,8 kilometer met een hoogteverschil van 245 meter, 9 keer afgelegd voor een totale afstand van 124,2 kilometer, strijdden de dames vanochtend voor de titel van Wereldkampioen 2009.

Er vormde zich een kopgroep van 15 renners en vanuit deze groep ontsnapte Tatiana Guderzo in de laatste ronde. De Nederlandse Marianne Vos Marianne Vos (Nederland)zette de achtervolging in en kreeg daarin gezelschap van de Amerikaanse Kristin Armstrong (die woensdag de tijdrit had gewonnen op de Wereldkampioenschappen) en van een andere Italiaanse, Noemi Cantele.

Het lukt hen om terug te komen bij Guderzo maar de Italiaanse - die graag de regenboogtrui wilde winnen - viel toen opnieuw aan en haar drie tegenstanders kunnen haar dan niet meer inhalen. Uiteindelijk komt Guderzo dus alleen over de finishlijn, 19 seconden voor het trio van de achtervolgsters. Met haar 25 jaar wordt zij dus voor het eerst in haar carrière Wereldkampioen na in 2008 al de tijdrit te hebben gewonen in haar Nationale Kampioenschappen en de tweede plaats te hebben gepakt in de wegrit van diezelfde kampioenschappen.

Marianne Vos (Nederland) won eenvoudig de sprint voor de tweede plaats en Noemi Cantele (Italië) eindigde derde. Na in 2006 de Wereldkampioenschappen te hebben gewonnen pakte de Nederlandse dus voor de derde keer op rij de zilveren medaille!

De renners uit de oorspronkelijke kopgroep eindigden op 1'07" van Guderzo.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10 van het eindklassement

Hieronder vindt u de top 10 van het klassement van de wegrit dames op de Wereldkampioenschappen 2009 in Mendrisio:
1/ Tatiana Guderzo (Italië) - 3h33m25s (34.917 km/h)
2/ Marianne Vos (Nederland) - +0:19
3/ Noemi Cantele (Italië) - z.t.
4/ Kristin Armstrong (Verenigde Staten) - z.t.
5/ Diana Ziliute (Litouwen) - +1:07
6/ Judith Arndt (Duitsland) - z.t.
7/ Erinne Willock (Canada) - z.t.
8/ Nicole Brändli (Zwitserland) - z.t.
9/ Grace Verbeke (België) - z.t.
10/ Catherine Cheatley (Nieuw-Zeeland) - z.t.
Nicole Cooke (Groot-Britannië)
> Klik hier om het volledig klassement te bekijken

De andere cijfertjes

Van de 127 dames aan de start van deze wedstrijd hebben slechts 56 deze Wereldkampioenschappen uitgereden. Meer dan de helft (71) heeft dus onderweg opgegeven!

De voormalig Wereldkampioen, Nicole Cooke (Groot-Britannië), was één van de renners die voor het einde afstapten.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 3086x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Wereldkampioenschappen Mendrisio 2009

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?