home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Franse selectie toont voor het eerst het nieuwe logo van de FFC op de Wereldkampioenschappen in Mendrisio

Toegevoegd: donderdag 03 september 2009 om 16:55:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Franse selectie toont voor het eerst het nieuwe logo van de FFC op de Wereldkampioenschappen in MendrisioGisteren was er geen etappe van de Vuelta a España 2009, dus dat gaf mij de tijd om een artikeltje te schrijven over een ander onderwerp ... Begin deze week heeft de Franse wielerfederatie, de Fédération Française de Cyclisme (FFC, hetzelfde als de Nederlandse KNWU) haar nieuwe logo gepresenteerd.
  Dit logo zal voor het eerst verschijnen op de kleding van de renners die geselecteerd zijn voor de Wereldkampioenschappen in Mendrisio.

  Het nieuwe logo van de Fédération Française de Cyclisme

  De nieuwe voorzitter van de FFC, David Lappartient, had in zijn programma aangekondigd een nieuwe logo te willen voor de FFC om een consequente look te hebben voor de informatie van de federatie en een regionale versie van de identiteit van de FFC te hebben voor de verschillende Commissies.

  Het bureau Leroy Tremblot, een bureau gespecialiseerd in het definiëren van een huisstijl voor sport en evenement, kreeg de taak om dit logo te ontwikkelen. 6 maanden na de verkiezing van Lappartient is het resultaat nu dus zichtbaar!

  het nieuwe logo van de FFCVolgens de FFC geeft het logo de waarden weer van de Olympische sport, van topniveau, van snelheid en prestatie.

  Het 3D effect zorgt er inderdaad voor dat de wielrenner in het logo er echt uitspringt en de vorm van de wielrenner doet inderdaad denken aan snelheid en topprestaties.

  het oude logo van de FFCHet logo verliest ten opzichte van het oude logo aan kleur (zie het oude logo links van deze tekst) om de kleuren van Frankrijk aan te nemen met het blauw, wit en rood. De naam van de federatie staat nu voluit geschreven in het logo.

  Volgens CBNews, voegde het reclamebureau nog toe dat de blauwe lijn, waarvan de kleur Frankrijk voor moet stellen, de finishlijn voorstelt en dat het rood de passie en energie uitstraalt.

  Het enige wat de FFC nu nog moet doen is een verjongingskuur geven aan haar website!

  Het nieuwe logo op de Wereldkampioenschappen in Mendrisio

  Op de Wereldkampioenschappen in Mendrisio, die plaatsvinden van 23 tot en met 27 september, zullen de Franse renners het nieuwe logo op hun shirt hebben.

  Laurent Jalabert, de Franse bondscoach, heeft afgelopen zondag zijn selectie voor de Wereldkampioenschappen aangekondigd. Hij heeft vervolgens uitgelegd dat deze keuze na lang nadenken gemaakt was:
  - in juni is hij de twee verschillende parcours (tijdrit en weg) gaan bekijken in Mendrisio samen met Bernard Boureau, de bondscoach voor de espoirs: ik heb toen gezien dat het een heel zwaar parcours is, met maar liefst 262km met 4655m positief hoogteverschil in de wegrit.
  Op basis van deze informatie heb ik een standaardprofiel op kunnen stellen van een renner die een belangrijke rol kan spelen na meer dan 200 kilometer

  - hij heeft vervolgens de capaciteiten van verschillende renners bekeken en ook hun resultaten in 2009 en of ze in staat zijn zich te kunnen voorbereiden voor een dusdanig belangrijk doel; op basis hiervan was er een eerste selectie gemaakt van 16 renners na de Tour de France
  - en in augustus heeft hij hun programma voor het eind van het seizoen, hun frisheid en hun motivatie bekeken

  De aankondiging van de selectie maakt het de betreffende renners mogelijk zich goed voor te bereiden voor dit nieuwe doel, maar Laurent Jalabert behoudt zich de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen, met name wanneer hun vorm zou afnemen tussen nu en 15 september (de datum waarop de Fédération Française de Cyclisme haar definitieve selectie aan de Union Cycliste Internationale bekend moet maken).

  Zijn selectie ziet er als volgt uit:
  - tijdrit heren (donderdag 24 september 2009, 11h30 - 17h00)
  > Jérôme Coppel (Française des Jeux)
  > Jean-Christophe Peraud (Le Creusot)

  - wegrit heren (zondag 27 september 2009, 10h30 - 17h30)
  > Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom)
  > Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom)
  > Sylvain Chavanel (QuickStep)
  > Dimitri Champion (Bretagne Schuller)
  > Christophe Le Mevel (Française des Jeux)
  > Christophe Riblon (AG2R La Mondiale)

  De selectie voor de dames is ook al bekend gemaakt:
  - tijdrit dames (woensdag 23 september 2009, 14h00 - 17h15)
  > Jeannie Longo (AS Palais Sports Alpexpo)

  - wegrit dames (zaterdag 26 september 2009, 09h00 - 12h30)
  > Jeannie Longo (AS Palais Sports Alpexpo)
  > Edwige Pitel (AS Palais Sports Alpexpo)
  > Christel Ferrier-Bruneau (Vision 1 Racing)
  > Karine Gautard-Roussel (Vienne Futuroscope)
  > Julie Krasniak (UC Bassin Houiller)
  > Sophie Creux (ESGL 93 - GSD Gestion)

  De selectie voor de Espoirs wordt na de Tour de l'Avenir (die plaats vindt van zaterdag 5 tot en met zondag 13 september 2009) bekend gemaakt.

  illustratie artikel: foto-montage met het nieuwe logo op het shirt van Sylvain Chavanel op de Wereldkampioenschappen in Varese in 2008

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 7892x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Ne crachons pas sur le travail de Fred' Moncassin ... mais celui de Laurent Jalabert sera sûrement positif !!! Réponse par le résultat !
  J'espère que les médias laisseront les gars et le reste de l'équipe se préparer tranquillement. Espèrons qu'ils mouilleront intelligemment le maillot, avec un beau spectacle et que le meilleur gagne !!!

  | Damien | vrijdag 04 september 2009 om 19:32:51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer drie ?