home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Columbia High Road wint de ploegentijdrit van de Giro d'Italia 2009 - Mark Cavendish in de roze trui

Toegevoegd: zaterdag 09 mei 2009 om 18:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Columbia High Road wint de ploegentijdrit van de Giro d'Italia 2009 - Mark Cavendish in de roze truiOnder een grijze lucht, maar gelukkig zonder regen, is zojuist de eerste etappe van de honderdjarige Giro verreden. Deze etappe, een ploegentijdrit, is gewonnen door de Columbia High Road ploeg.

  De kopman van deze ploeg, Mark Cavendish, pakt de allereerste roze trui van deze Ronde van Italië.


  De renners van Columbia High Road, die als eersten vertrokken waren, hebben bijna twee uur moeten wachten voordat ze zeker wisten dat zij de beste tijd hadden weggezet. Ze hebben de 20,5 kilometer op het eiland Lido di Venezia verreden in 21 minuten en 50 seconden, met een gemiddelde snelheid van 56,335 kilometer per uur.

  Mark Cavendish had dus gelijk toen hij tijdens een persconferentie voor het vertrek het feit dat de Garmin Slipstream ploeg zich alleen maar bezighield met deze ploegentijdrit respectloos noemde. De ploeg die deze etappe vorig jaar had gewonnen had hier namelijk wederom haar belangrijkste doel voor deze Giro d'Italia van gemaakt.

  Mark Cavendish zei hierover gisteren: de Giro telt 21 etappes. Ik denk dat het dus respectloos is tegenover de wedstrijd om je alleen maar met de eerste bezig te houden. Hun wedstrijd begint morgen maar eindigt ook morgen. Ze hebben zelfs gezegd dat hun seizoen morgen begint terwijl het al mei is en hun sponsor toch echt ook betaald heeft voor de eerste 6 maanden van het jaar. Hun seizoen begint morgen en ik denk dat het morgenavond ook afgelopen is. Ridicuul ....

  Zijn manager, Bob Stapleton, ging hier nog even op verder door uit te leggen dat zijn ploeg in 2008 16 individuele tijdritten had gewonnen en Garmin maar 12.

  Daar waar Garmin vorig jaar Columbia versloeg met 7 seconden in de ploegentijdrit aan de start van de Giro in Palermo was het dit jaar Columbia High Road die Garmin Slipstream versloeg met 6 seconden.

  Mark Cavendish denkt dit jaar 4 of 5 kansen te hebben om in een sprint een etappe te winnen in de Giro.

  De uitslag

  Hieronder vindt u het ploegenklassement na deze ploegentijdrit:
  Columbia High Road1/ Columbia High Road 21'50"
  2/ Garmin Slipstream +0'06"
  3/ Astana +0'13"
  4/ LPR Brakes - Farnese Vini +0'22"
  5/ ISD +0'27"
  6/ Katusha +0'35"
  7/ Rabobank +0'38"
  8/ Liquigas +0'40"
  9/ Lampre NGC +0'42"
  10/ Milram +0'49"
  11/ Cervélo TestTeam +0'49"
  12/ Barloworld +0'54"
  13/ Saxo Bank +0'55"
  14/ Caisse d'Epargne +0'58"
  15/ Bbox Bouygues Telecom +1'01"
  Fuji-Servetto16/ Serramenti PVC Diquigiovanni +1'06"
  17/ Quick Step +1'14" (de ploeg die vandaag vernam dat Tom Boonen [foto], de drievoudig winnaar van Parijs-Roubaix wederom positief getest is op het gebruik van cocaïne; ook al heeft deze positieve controle - buiten iedere wedstrijd om - geen directe sportieve gevolgen, er zullen dit keer hoogstwaarschijnlijk wel juridische gevolgen zijn en zijn carrière komt hiermee in gevaar)
  18/ Xacobeo Galicia +1'19"
  19/ Acqua & Sapone - Caffe' Mokambo +1'21"
  20/ Silence Lotto +1'22"
  21/ AG2R La Mondiale +1'35"
  22/ Fuji Servetto +1'37"

  De champagneflessen

  De organisatie van de Giro moet misschien vanavond eens even overleggen met haar champagneleverancier ... Tijdens de ceremonie voor de ploeg die de etappe vandaag won, Columbia High Road, koste het wat moeite om de fles te openen alvorens iedereen ondergespoten kon worden.
  Even voor de uitreiking van de allereerste maglia rosa zagen we dus Mark Cavendish achter de schermen, met de miss die hem even later de fles zou geven, proberen de fles alvast een stukje open te maken zodat deze makkelijker open zou gaan. Ondanks deze voorbereiding had Cavendish toch nog moeite met het openen van de fles en toen deze eenmaal open was wilde de champagne er maar moeilijk uitkomen. Op die manier is het natuurlijk niet makkelijk om iemand die het niet verwacht onder te spuiten met champagne!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 5453x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2009 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. its so nice to get your emails. thanx

  | fleur | zaterdag 09 mei 2009 om 19:15:46

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer zes ?