home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het laatste nieuws over de Giro d'Italia 2009 - etappewijzigingen en startvolgorde ploegentijdrit

Toegevoegd: vrijdag 08 mei 2009 om 20:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het laatste nieuws over de Giro d'Italia 2009 - etappewijzigingen en startvolgorde ploegentijdritMorgen gaat de eerste Grote Tour, de Ronde van Italië, eindelijk van start in Venetië met een ploegentijdrit.

  In dit artikeltje vindt u de laatste nieuwtjes over deze honderdjarige Giro: de startvolgorde voor de ploegentijdrit van morgen en een last minute wijziging in het parcours van de 17de etappe tussen Chieti en Blockhaus.
  En als extraatje vindt u aan het eind van dit artikeltje een filmpje waarin het parcours van alle etappes wordt getoond.

  De startvolgorde voor de ploegentijdrit - zaterdag 9 mei 2009 - Lido di Venezia

  Morgen aan het eind van de middag draagt de renner die als eerste over de streep komt van de ploeg die deze eerste etappe, verreden in de vorm van een ploegentijdrit, wint de eerste roze trui van deze Giro d'Italia. Deze eerste etappe zal verreden worden op het eiland Lido di Venezia in de Golf van Venetië.

  Hieronder vindt u de startvolgorde en starttijd van de verschillende ploegen die aan deze Ronde van Italië deelnemen ( bekijk hier de lijst met selecties van renners inclusief de rugnummers) :
  Columbia High Road> 15u35 - Columbia High Road
  > 15u40 - Rabobank
  > 15u45 - Barloworld
  > 15u50 - Garmin Slipstream
  > 15u55 - AG2R La Mondiale
  > 16u00 - Serramenti PVC Diquigiovanni
  > 16u05 - BBox Bouygues Telecom
  > 16u10 - Xacobeo
  > 16u15 - Silence-Lotto
  > 16u20 - Acqua e Sapone
  > 16u25 - Quick Step
  > 16u30 - Liquigas
  Astana> 16u35 - Fuji Servetto
  > 16u40 - Cervélo TestTeam
  > 16u45 - Saxo Bank
  > 16u50 - Katusha
  > 16u55 - ISD
  > 17u00 - Milram
  > 17u05 - Lampre NGC
  > 17u10 - Caisse d'Epargne
  > 17u15 - LPR Brakes - Farnese Vini
  > 17u20 - Astana

  Wijziging in de 17de etappe - woensdag 27 mei 2009 - Chieti > Blockhaus

  Vandaag maakte de organisatie van de Giro d'Italia bekend dat de 17de etappe tussen Chieti en Blockhaus enigszins gewijzigd is:
  > vanwege een grote hoeveelheid sneeuw bovenop de berg wordt de beklimming naar de aankomst bovenop Blockhaus met 5,5 kilometer ingekort. De slotklim is dus uiteindelijk 17 kilometer lang en de finishlijn zal getrokken worden op een hoogte van 1631 meter in plaats van de oorspronkelijk geplande 2064 meter
  > deze etappe was al vrij kort met slechts 83 kilometer en het begin van de etappe in de buurt van Chieti is dus ook aangepast om uiteindelijk dezelfde totale afstand over te houden

  De top van Blockhaus heeft al sinds 1984 geen renners van de Giro meer gezien; destijds won Moreno Argentin de etappe.

  Als gevolg van deze wijziging bevindt het dak van deze Giro zich bovenop de Col de Sestrières in de 10de etappe van dinsdag 19 mei 2009. Deze etappe tussen Cuneo en Pinerolo komt dus over het hoogste punt van de Ronde van Italië op 2035 meter hoogte.
  Deze etappe was een tijdje terug ook al gewijzigd want oorspronkelijk stond een bezoekje aan Frankrijk gepland via de Col de Larche tijdens deze etappe. Vanwege dezelfde redenen als voor de Tour de France 2008 is deze berg echter niet te berijden voor renners van een Grote Ronde.

  Het parcours van de Giro d'Italia 2009 in beeld

  Ik heb u een tijd terug al alle etappes en het parcours van de Giro d'Italia 2009 gepresenteerd, maar de dag voor vertrek is natuurlijk de gelegenheid om het parcours van deze Ronde van Italië nog eens te bekijken maar nu in de vorm van een filmpje:

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2300x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2009 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer twee ?