home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Tentoonstelling Limousin terre de cyclisme in het Maison du Limousin in Parijs, met een schaalmodel van de Tour de France!

Toegevoegd: donderdag 30 april 2009 om 0:01:37
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tentoonstelling <i>Limousin terre de cyclisme</i> in het Maison du Limousin in Parijs, met een schaalmodel van de Tour de France!Sinds 12 maart en tot 27 mei aanstaande vindt in het Maison du Limousin in Parijs een tentoonstelling plaats onder de naam Limousin terre de cyclisme.

  Iedereen kent natuurlijk België en Bretagne als wielerland, maar de regio Limousin is ook een wielerland met met name de Tour du Limousin in augustus.

  De tentoonstelling werd op 12 maart geopend en ik was erbij.

  Het Maison du Limousin

  Het Maison du Limousin in Parijs, op 30 Rue Caumartin in het 9de arrondissement van Parijs, is ruim 30 jaar geleden opgericht. Gelegen middenin het centrum van Parijs biedt men hier toeristische informatie aan over de regio en haar departementen: Corrèze, Creuse en Haute-Vienne, maar ook een regionale bibliotheek (waar regelmatig lezingen en conferenties georganiseerd worden), een winkel, tentoonstellingen en andere tijdelijke evenementen.

  Het Maison du Limousin is een initiatief van de Région du Limousin, de departementen Corèze, Haute-Vienne en Creuse en de steden Limoges, Brive-la-Gaillarde en Tulle en de Communauté de Communes de Guéret - Saint Vaury.

  Raymond PoulidorHet is één van de 9 Maisons Régionales in Parijs.

  De tentoonstelling Limousin terre de cyclisme

  Deze tentoonstelling die nog tot 27 mei duurt toont het huidige en vroegere wielrennen in de regio Limousin met met name de Tour du Limousin die van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 augustus 2009 plaats zal vinden. De tentoonstelling biedt ook een terugblik op de carrière van Raymond Poulidor (geboren in Masbaraud-Mérignat in het departement Creuse).

  Raymond Poulidor, die nooit zo lang de "gele trui" heeft gedragen in de Tour de France als sinds hij het merk LCL vertegenwoordigt, was zelf trouwens ook aanwezig bij de persconferentie ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling. Hij werd vergezeld door Gérard Audouze, conseiller régional en Daniel Capet, Vice Président van de Tour du Limousin.

  De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Syndicat Mixte de Vassivière en Limousin, de Tour du Limousin, de Tour Féminin En Limousin, de Salon International de la caricature, du dessin de presse et d'humour de Saint Just le Martel en de vereniging les Amis de la Creuse et l'Académie Cyclopédique.

  Mocht u in Parijs zijn en geïnteresseerd zijn in wielrennen, ga dan zeker even deze tentoonstelling bekijken: volledig gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9h00 en 18h30 en op zaterdag tussen 12h00 en 18h00.

  Een schaalmodel van de Tour de France

  Het bedrijf Newsport uit Limoges heeft ook een bijdrage geleverd aan de tentoonstelling Limousin terre de cyclisme door het de 14-jarige Quentin Fradin mogelijk te maken zijn geweldige werk te tonen in het Maison du Limousin.

  Deze jongeman is namelijk groot fan van de Tour de France en is al een aantal jaren bezig met het maken van een geweldig schaalmodel van de Tour de France: de reclamecaravaan en de aankomstzone met met name de VIP ruimtes, de zone technique, het grote scherm van France Télévisions en het podium.

  Schaalmodel van de Tour de France


  Het resultaat is indrukwekkend en je kunt goed zien dat er behoorlijk wat werk in is gaan zitten. Ga dus gerust even langs bij het Maison du Limousin om deze miniatuur Tour de France te bekijken!

  Ter herinnering: de Tour de France kent dit jaar op 13 juli haar eerste rustdag in Limoges en de volgende dag is de stad de vertrekplaats voor de etappe richting Issoudun.

  > Klik hier om al mijn foto's van de opening van de tentoonstelling Limousin terre de cyclisme te bekijken

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 16506x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2009| Tour du Limousin| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zeven ?