donderdag 23 april 2009 om 19u39

Waarschijnlijk weet u wel dat het merk Champion voor de Franse supermarktketen gaat verdwijnen en progressief plaats maakt voor het merk van het moederbedrijf, Carrefour.

Hiermee verandert één van de leden van de Club du Tour de France (de 4 belangrijkste sponsors van de Tour de France) van naam, een beetje op een soortgelijke manier als Vittel als officiële waterleverancier de plaats van Nestlé Aquarel had ingenomen. En met deze naamsverandering ondergaat natuurlijk ook de bolletjestrui een facelift!

Om deze naamswijziging te vieren is de Tour voor Carrefour nu al begonnen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De Tour de France du Maillot à pois

Onder de naam Le Tour de France du Maillot à pois organiseert het bedrijf sinds 30 maart en tot en met morgen, 24 april, een Tour de France van 37 etappes en met een totale afstand van 2000 kilometer tussen Draguignan en Bonneville via onder andere Hazebrouck (vlakbij Duinkerken) en Bordeaux.

Medewerkers van de supermarktketen troffen elkaar op de parkeerplaats van één van de vestigingen van het bedrijf voor een etappe 's ochtends en een andere etappe 's middags. Deze etappes liepen tussen twee winkels van Carrefour of Champion. Begeleid door de motoragenten van de Garde Républicaine en voor sommige etappes door een wielerbekendheid (Richard Virenque, Christophe Mengin, Jean-Patrick Nazon, Jean-François Bernard, Gilbert Duclos-Lasalle, Laurent Fignon, ...) reden de medewerkers van Carrefour op die manier door heel Frankrijk om te laten zien dat Carrefour het stokje overneemt van Champion in 2009.

En aangezien dat mooie plaatjes oplevert met een volledig peloton in de bolletjestrui, plaatst Carrefour op haar site (zie hieronder) een filmpje van iedere etappe.

De geschiedenis van de bolletjestrui

De bolletjestrui van Carrefour30 jaar na de eerste Tour de France georganiseerd door de krant L'Auto, stelde de Tourdirecteur Henri Desgrange in 1933 voor het eerst een bergklassement in voor de Tour de France. De eerste winnaar van dat klassement, Vicente Trueba - een Spaanse renner met de bijnaam de Vlo van Torrelavega, was zo goed in de bergen dat hij dit klassement eenvoudig op zijn naam schreef maar hij was zo'n slechte daler dat hij voordat dit klassement bestond nooit een overwinning op zijn naam had geschreven.

In 1975 werd er dan eindelijk besloten om aan de leider van het bergklassement een speciale trui uit te reiken, de bolletjestrui: de kleuren ervan, wit met rode bolletjes, waren gekozen door de eerste sponsor van deze trui, Chocolat Poulain. In 1993 werden de Champion supermarkten sponsor van dit klassement en dus van de bolletjestrui terwijl in 2009 Carrefour dus het stokje overneemt.

Richard Virenque heeft deze trui het meest gewonnen: 7 keer, van 1994 tot 1997, in 1999, 2003 en 2004.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De website

CarrefourTer gelegenheid van deze wijziging heeft Carrefour een de website C-leTour.fr online gezet om de activiteiten van Carrefour in en rondom de Tour de France te presenteren.

Op deze site is op dit moment informatie te vinden over de etappes en filmpjes van de Tour de France du Maillot à pois. Verder vinden we er de geschiedenis van de bolletjestrui en informatie over A chacun son Tour en L'Etape du coeur waar Carrefour sponsor van is.

Daarnaast kondigt de site aan dat er binnenkort een quiz georganiseerd zal worden waarmee men de nieuwe bolletjestrui met het merk Carrefour kan winnen: je kunt jezelf nu al testen voor dit spel. De laatste rubriek van de site is Tendance à Pois en daarin vinden we binnenkort alles om in de bolletjesstemming te komen: casting van de miss die de trui uitreikt, schoonheidstips, fietscoaching, filmpjes, ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

6 reacties | 9778x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2009 | Marketing

Reacties

Er zijn 6 reacties!
  1. Bravo à "CARREFOUR' qui prend le relai du sponsoring du maillot à poix, en espérant vous voir aux 'village-départ','village-arrivée' ou être invité lors d'une étape.

    | BAICRY Jean-Claude | dinsdag 28 april 2009 om 11u13

  2. J'aurai voulu savoir combien de voitures Carrefour animeront ce Tour de France 2012. Merci à qui pourra me répondre.

    | Matagne Claude | zaterdag 02 juni 2012 om 17u58

  3. Moi aussi je voudrais savoir combien de voitures Carrefour font partie de la caravane du Tour le 30 Juin 2012.
    Kan er mij iemand vertellen hoeveel voertuigen Carrefour er in de karavaan van de Tour zullen zijn op 30 Juni 2012

    | Verheyen Werner | woensdag 06 juni 2012 om 11u17

  4. J'aurais voulu savoir combien de voitures Carrefour animeront ce Tour de France 2012. Merci à qui pourra me répondre.

    | Goffinet Paul | vrijdag 22 juni 2012 om 15u25

  5. J'aurai voulu savoir combien de voitures Carrefour animeront ce Tour de France 2012. Merci à qui pourra me répondre.

    | Beaujean Jean-Philippe | woensdag 04 juli 2012 om 18u08

  6. comment faire pour récupérer photo prise avec Richard Virenque à Moirans en Montagne ?
    MERCI de m'indiquer la démarche ! sinon tous mes compliments quant à l'organisation, c'est super et bravo à CARREFOUR

    | guinchard | dinsdag 19 juli 2016 om 15u33

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer vijf ?