home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 150 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Franse sportkrant L'Equipe vierde zijn 20.000ste nummer

Toegevoegd: zaterdag 11 april 2009 om 23:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Franse sportkrant L'Equipe vierde zijn 20.000ste nummerGisteren, vrijdag 10 april 2009, vierde de Franse sportkrant L'Equipe haar 20.000ste nummer.

  De geschiedenis van L'Equipe

  Na haar eerste nummer op 16 oktober 1900 onder de naam L'Auto-Vélo (als antwoord op de krant Le Vélo), veranderde de naam van de krant in L'Auto in 1903 na het proces aangespannen door de krant Le Vélo die het L'Auto-Vélo verbood nog langer "Vélo" in haar titel te gebruiken.

  In hetzelfde jaar kondigde de krant de oprichting van de Tour de France op en sprak daarover op 19 januari als de grootste wielerwedstrijd ooit georganiseerd. De Tour de France was een dusdanig succes dat Le Vélo haar lezers kwijtraakte en in 1904 moest besluiten ermee op te houden.

  Het nummer 20.000 van L'EquipeAangezien de krant L'Auto tijdens de bezetting bleef verschijnen tot op 17 augustus 1944 werd de krant na de oorlog verboden en moest Jacques Goddet, de directeur, zijn relaties met het verzet gebruiken om het recht te krijgen de krant onder de naam L'Equipe voort te zetten.

  In 1980 besloot L'Equipe tot het verschijnen van een wekelijkse bijlage onder de naam L'Equipe Magazine en op 31 augustus 1998 verschijnt het merk op TV onder de naam L'Equipe TV.

  Nummer 20.000 van L'Equipe

  Gisteren verscheen nummer 20.000 van L'Equipe en om dit te vieren besloot het merk samen te werken met de Bibliothèque Nationale de France (BNF).

  Zo kwam het dat op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 april van 20u30 tot 1 uur 's ochtends, veertig voorpagina's die de geschiedenis van L'Equipe hebben getekend werden geprojecteerd op toren nummer 1 van de BNF in Parijs (klik hier om te zien hoe de torens van de BNF er normaal gesproken uit zien).

  Het was voor het eerst in de geschiedenis van de BNF dat de boekvormige torens op een commerciële manier gebruikt werden en de bibliotheek heeft besloten dat het zeker niet de laatste keer zal zijn.
  L'Equipe op de gevel van de BNF - Au Panthéon L'Equipe op de gevel van de BNF - Inoubliable L'Equipe op de gevel van de BNF - Inoubliable L'Equipe op de gevel van de BNF - Hinault : Paris gagné
  Een aantal van de voorpagina's van L'Equipe geprojecteerd op de gevel van de BNF
  (klik op de foto's om ze in het groot te zien)

  Alain ProstHet nummer 20.000 was een speciale uitgave met Jean-Claude Killy als hoofdredacteur en met medewerking van 19 bekende sporters waaronder David Douillet, Bixente Lizarazu, Marie-José Pérec en Alain Prost (foto genomen tijdens de presentatie van de Caisse d'Epargne wielerploeg ; klik hier voor de L'Equipe voorpagina met Alain Prost).

  > Klik hier om al mijn foto's van de voorpagina's van L'Equipe geprojecteerd op de BNF te zien

  Een nieuwe formule voor L'Equipe Magazine

  Volgens Stratégies.fr heeft de directeur général de SNC L'Equipe, François Morinière, op 8 april aangekondigd dat L'Equipe een facelift voorbereidt voor haar wekelijkse uitgave en dat de nieuwe versie op 18 april voor het eerst verschijnt. Het magazine zou dichter bij de actualiteit moeten komen te staan en zal tevens van vorm veranderen, op basis van een design van Mario Garcia. Daarnaast zal de naam veranderen: L'Equipe Mag in plaats van L'Equipe Magazine. Een reclamecampagne van 3 miljoen euro staat op het programma om de facelift bekend te maken. Deze campagne zal de slogan: Entrez dans les coulisses de l'actualité sportive (Neem een kijkje achter de schermen van het sportnieuws) gebruiken.

  Een nieuwe website voor L'Equipe

  L'Equipe werkt ook aan een nieuwe versie van haar website en deze zou eind mei online moeten zijn. Op de nieuwe versie van de site zal er meer plaats zijn voor video en interactieve functies.

  L'Equipe heeft verder onlangs een applicatie voor de iPhone op de markt gebracht om het bezoek van haar mobiele diensten te stimuleren.
  Deze applicatie zal het aantal mensen dat maandelijks in contact komt met het merk L'Equipe verhogen. Op dit moment zijn dat er maandelijks 18 miljoen volgens de laatste peiling van Mediamétrie over merkpenetraties.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 10452x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Bonjour,
  Mon fils, Jean-Baptiste élève de 3ème au collège Maryse Bastié de Vélizy Villacoublay est passionné de sport et est très attentif à tous le commentaires de l'Equipe. IL souhaiterait accomplir une séquence d'observation en milieu professionnel dans votre entreprise. Cette période d'observation aura lieu du 15 février 2010 au vendredi 19 février 2010. Nous pouvons d'ores et déjà vous adresser une convention de stage. Nous vous remercions de l'attention que vous voudrez bien porter à ce message et vous prions d'agréer, Madame, Monsieur, l'expression de nos salutations les plus distinguées. Mme PRESA

  | PRESA | maandag 14 september 2009 om 15:53:08

 2. je souhaite etre mis en relation avec Jean-François Maurel

  journaliste à l\'Equipe aux commentaires sur le Rugby.

  | maurel pierre | zaterdag 28 november 2009 om 19:54:13

 3. Bonjour. À quel prix est estimé le numéro 20000 de l'Équipe AVEC son supplément ? Merci.

  | Hervé barbin | donderdag 06 augustus 2020 om 4:49:54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus één ?