home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 210 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour de France 2009: Monaco opent een preview van haar website, zoekt vrijwilligers en presenteert het programma

Toegevoegd: zondag 18 januari 2009 om 22:37:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France 2009: Monaco opent een preview van haar website, zoekt vrijwilligers en presenteert het programmaZoals inmiddels alweer een tijdje bekend is zal het Grand Départ van de Tour de France 2009 plaatsvinden in Monaco.

  Net als alle steden waar de Tour de France start heeft ook Monaco besloten een speciale website in het leven te roepen. Een eerste versie daarvan is nu online en daarop staat onder andere te lezen dat de stad vrijwilligers zoekt om alles in goede banen te leiden.

  Monaco ontvangt de Tour

  Onder deze naam presenteert het Prinsdom zich op Internet in het kader van het Grand Départ van de Tour de France 2009: Monaco accueille le Tour.

  De domeinnaam is pas op 28 november 2008 geregistreerd door de Direction de l'Expansion Economique du Gouvernement de la Principauté de Monaco.

  Op dit moment staat er nog niet echt veel publiekelijk toegankelijke informatie op de site: de homepage bevat vier knoppen, één ervan geeft toegang tot de rubriek voor de pers, één tot de rubriek voor de sponsors/partners, één tot informatie met betrekking tot vrijwilligers (waarover u hieronder meer informatie vindt) en een contactknopje waarmee je een mail kunt sturen naar Céline Cottalorda, de persvoorlichtster voor het Grand Départ.

  De pers- en sponsorrubrieken zijn alleen toegankelijk met een gebruikersnaam en wachtwoord en ik weet dus niet precies wat daar op dit moment in te vinden is. Het enige wat ik kan zeggen is dat de persrubriek een persmap, de designrichtlijnen en een videotheek.
  De site geeft aan dat alle rubrieken voor het gewone publiek toegankelijk zullen zijn vanaf maandag 2 februari.

  De website zou normaal gesproken beschikbaar moeten zijn in drie talen: Frans, Engels en Italiaan. Op dit moment is alleen de Franse versie beschikbaar en alleen in een voorlopige versie voor de officiële opening ervan.

  Monaco zoekt 400 vrijwilligers

  De badge van de vrijwilligerOm de bezoekers op de best mogelijke manier te ontvangen en om van het Grand Départ van de Tour de France 2009 een echt feest te maken waar iedereen nog lang aan zal denken, zoekt de organisatiecommissie een groot aantal vrijwilligers (tijdens een persconferentie liet de organisatiecommissie weten 400 vrijwilligers te zoeken waarvan zo'n honderd zich al aangemeld hebben).

  Om vrijwilliger te worden vraagt de organisatiecommissie niet om een bepaalde opleiding of ervaring maar het registratieformulier bevat wel een aantal vragen die gebruikt zouden kunnen worden als selectiecriteria mochten er zich meer vrijwilligers aanmelden dan werkelijk nodig zijn: bent u licentiehouder? / zo ja bij welke club?, spreekt u één of meer vreemde talen? / zo ja, welke en bent u al eerder vrijwilliger geweest voor een evenement? / zo ja, welk(e) evenement(en)? / welke functie had u toen?. Daarnaast staat op het formulier duidelijk aangegeven dat mensen die op de 5 topdagen beschikbaar zijn (van 1 tot en met 5 juli) voorrang zullen krijgen.

  Het formulier gaat er van uit dat er alleen maar vrijwilligers uit Monaco zullen komen want op de plaats waar het formulier ondertekend moet worden staat de tekst Fait à Monaco, le ... voorgedrukt. Zouden vrijwilligers uit de regio (maar aan de Franse kant) of van verder weg niet welkom zijn?

  Voor meer informatie kunnen vrijwilligers contact opnemen met Mevrouw Sylvie BERTRAND die ook telefonisch te bereiken is op het nummer +377 98 98 80 96.

  Het programma van het Grand Départ

  De grote lijnen van het Grand Départ van de Tour de France 2009 in Monaco werden al bekend gemaakt tijdens de officiële presentatie van het Grand Départ op 14 december 2007 en de officiële presentatie van het parcours van de Tour de France 2009 op 22 oktober 2008, maar het programma begint nu echt een beetje vorm te krijgen.

  Principauté de MonacoHet begint allemaal met de officiële opening van de Permanence van het Grand Départ in het Grimaldi Forum op woensdag 1 juli om 14.00 uur, hoogstwaarschijnlijk door de Prins van Monaco.

  Op donderdag 2 juli is het tijd voor de ploegenpresentaties aan de pers en het publiek met:
  > van 17.00 tot 18.00 uur een briefing tussen de wedstrijddirectie, de ploegleiders en renners
  > om 17.00 uur een presentatierondje van een deel van de reclamecaravaan rondom het zwembad (vlakbij de aankomst van de eerste etappe / tijdrit)
  > van 18.00 tot 19.30 uur de ploegenpresentatie:
  - 6500 gratis tribuneplaatsen zullen beschikbaar zijn voor het publiek wat de presentatie kan zien op het podium en middels twee grote schermen aan weerszijden
  - na de presentatie gaat elke ploeg middels een schuine baan van het podium af richting het zwembad; onderaan deze schuine baan staan fotografen die de officiële foto van de ploeg maken voordat de renners een rondje zullen rijden door de stad en langs de tribunes, samen met 4 of 5 jonge wielrennertjes uit de streek
  - de ploegen worden gepresenteerd in groepjes van 3: tussen iedere groep zit een muzikaal tussenstuk van 3 tot 5 minuten, waarschijnlijk met een DJ die live zal spelen
  - 19.30 uur-?? dance avond met live DJ

  Op vrijdag 3 juli is er niet echt iets te doen rondom de Tour de France, maar het Prinsdom organiseert dan een humanitair criterium waaraan zo'n 60 bekende mensen uit de sportwereld mee zullen doen (oud wielrenners, langlaufers, ...) om op die manier geld op te halen voor het goede doel. 's Avonds is er een cocktailparty voor genodigden.

  Op zaterdag 4 juli is het dan echt zo ver, de eerste etappe: 15 kilometer in de vorm van een tijdrit! Het village départ wordt opgebouwd op de Quai Louis II. De eerste renner zal om 16.00 uur vertrekken (in plaats van 14.30 uur zoals eerst gepland stond, vanwege de televisie-uitzending) terwijl de aankomst van de laatste renner gepland staat rond 19.20/19.30 uur. De wegen zullen afgesloten zijn vanaf 12.30 uur en de reclamecaravaan vertrekt om 13.30 uur.

  Op zondag 5 juli organiseert Monaco de start van de tweede etappe richting Brignoles.

  Dit programma werd gepresenteerd door Didier Gamerdinger, algemeen directeur voor Binnenlandse Zaken van het Prinsdom van Monaco, tijdens een persconferentie op het Ministerie. Hieronder kunt u luisteren naar een deel van deze persconferentie.

  Uw browser moet Javascript ondersteunen om dit te kunnen beluisteren
  (bron: Podcast Journal van zaterdag 17 januari)
  Alle afbeeldingen die in dit artikel zijn gebruikt zijn exclusief eigendom van het perscentrum van Monaco en worden hier gebruikt voor niet winstgevende doeleinden.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 10787x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2009 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Je rentre tout juste de Monaco ou j'ai assisté au 33eme festival du cirque ainsi qu'a l'arrivée des voitures du rallye sur le port, soleil jolies filles et belles voitures! comme un avant gout du tour, vivement le debut juillet!

  | pierre | woensdag 21 januari 2009 om 18:10:58

 2. le site monegasque "monaco accueille le tour" a été mis a jour a cette adresse: http://www.monacoaccueilleletour.com/

  | pierre | maandag 02 februari 2009 om 14:20:22

 3. trouver ce jour chez mon marchand de journaux, un hors serie de la revue charge utile sur les caravanes publicitaire des courses cyclistes. Plein de superbes photos des annees 50 et 60

  | pierre | woensdag 04 maart 2009 om 21:36:02

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?