donderdag 15 januari 2009 om 01u08

Sinds een paar dagen is de website van de Caisse d'Epargne verdwenen ... maar één ding is zeker: de site komt verbeterd terug!

Inderdaad, op 28 januari - een paar dagen na het einde van de Tour Down Under (en de dag na de presentatie van de ploeg voor 2009 van AG2R La Mondiale) - presenteert de wielerploeg Caisse d'Epargne niet alleen het nieuwe team voor 2009 maar ook haar vernieuwde website. En Alejandro Valverde is zelf degene die dat aankondigt ... en nog wel in het Frans ook:




De nieuwe site wordt voorzover ik het kan zien onderhouden met het content management system (CMS) Joomla!. Dat is niet mijn favoriete CMS (ik geef de voorkeur aan mijn eigen software! ;-), maar het is een open source oplossing die op een behoorlijk aantal sites wordt gebruikt dus slecht kan het nu ook weer niet zijn ...

In de nieuwe versie van de site wordt als het goed is minder Flash gebruikt om toegang te krijgen tot de inhoud van de site (yes!) (filmpjes zullen hoogstwaarschijnlijk wel gewoon beschikbaar zijn in Flash maar dat is wat we noemen nuttig gebruik van Flash) .. en een betere integratie van de blog met de rest van de site. De ploeg houdt namelijk een super interessante blog bij waarop tijdens een wedstrijd en trainingskampen dagelijks het leven van de leden van de ploeg (renners en begeleiders) getoond wordt ... altijd interessant om te zien wat zich achter de schermen van zo'n ploeg afspeelt!

Wat betreft de veranderingen in de ploeg zijn er als het goed is 4 nieuwelingen: de Costa Ricaan Andrey Amador (22, geboortedatum 29 augustus 1986), de Portugees Rui Alberto Faria Da Costa (ook 22, geboortedatum 5 oktober 1986) die van de Portugese ploeg SL Benfica afkomstig is, de Fransman Arnold Jeannesson (ook 22, geboortedatum 16 januari 1986 ... morgen is hij dus 23!) die afkomstig is van Auber 93 (waar in 2008 ook Mathieu Drujon al vandaan kwam) en uiteindelijk de Spaanse neo-professional Angel Madrazo Ruiz (20, geboortedatum 17 september 1988) die in 2008 stage liep bij Saunier Duval-Scott / Scott American Beef.

Aan het einde van vorig seizoen zijn 3 renners vertrokken: Joan Horrach Rippoll en Vladimir Karpets hebben de Spaanse ploeg met Franse sponsor verlaten om hun kans te wagen in de nieuwe Russische ploeg Katyusha (nieuwe ploeg op basis van de Italiaans/Russische ploeg Tinkoff) en de Fransman Fabien Patanchon die voorzover ik het weet (z'n broer bevestigde het onlangs nog op Facebook) geen nieuwe ploeg heeft gevonden ...

Op 28 januari kunnen we dus de nieuwe ploeg én de nieuwe website ontdekken!

Jammer dat er tijdens de Tour Down Under dus waarschijnlijk niets te lezen zal zijn op de site/blog van Caisse d'Epargne.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2922x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentaties 2009 | Marketing

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer vijf ?