home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 202 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De reclamecaravaan van de Tour de France verder zonder RMC als officiële radio

Toegevoegd: woensdag 10 december 2008 om 1:44:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De reclamecaravaan van de Tour de France verder zonder RMC als officiële radioDe Franse radiozender met actualiteiten, talkshows en sport, RMC, die in 2005 de officiële radiozender van de reclamecaravaan van de Tour de France is geworden, zal dat vanaf 2009 niet langer zijn. Op 3 oktober ontving de zender namelijk een aangetekende brief van A.S.O. waarin werd aangekondigd dat de organisator van de Tour de France (onder andere) het 3-jarig contract wat eind dit jaar afloopt niet wil verlengen.

  RMC blijft thuis voor de start van de Tour de France 2009

  Bij de start van de Tour de France 2009 zal RMC op twee manieren thuis blijven: allereerst omdat de zender roots heeft in Monaco (toen de zender in juli 1943 opgericht werd heette deze Radio Monte-Carlo) en omdat de Tour de France 2009 vertrekt vanuit Monaco, maar ook omdat de zender dus niet langer deel zal uitmaken van de reclamecaravaan.
  RMC in de Tour de France 2008, op de auto is duidelijk te zien dat het hier de 'radio de la caravane du Tour' betreft
  RMC in de Tour de France 2008, op de auto is duidelijk te zien dat het hier de radio de la caravane du Tour betreft

  In Le Figaro van 4 december zegt Franck Lanoux - de directeur van RMC - We hebben een goede en langdurige relatiue met ASO sinds zeven jaar. RMC volgt de Tour de France namelijk sinds 2001 live voor een uitzending van maar liefst 7 uur, van 14u00 tot 21u00 en is daarnaast dus de officiële radiozender van de reclamecaravaan van de Tour sinds 2005 (voor een bedrag van 60.000€ per jaar).

  Het einde van het contract: vanwege concurrentie tussen Amaury en RMC of toch niet?

  Op 3 november jongstleden introduceerde Michel Moulin samen met Alain Weill een nieuw sportdagblad (waarin voetbal een belangrijke plaats inneemt) onder de naam Le 10 Sport. Alain Weill is de eigenaar van het bedrijf NextRadioTV wat het moederbedrijf is van onder andere RMC (en van de radiozender BFM en van BFM TV) en daarnaast 19% van de aandelen van Le 10 Sport in handen heeft. Daarnaast levert RMC Sport (het persbureau van de radiozender RMC) ongeveer 12 pagina's per dag voor deze nieuwe sportkrant.

  Le 10 Sport is op deze manier natuurlijk een directe concurrent van L'Equipe waarvan de groep Amaury de eigenaar is. De groep Amaury introduceerde daarom dezelfde dag een nieuwe sportkrant gebaseerd op dezelfde principes (veel voetbal, dagblad en met een prijs van € 0,50) onder de naam Aujourd'hui Sport (in de lijn van de naam van de krant Aujourd'hui en France waarvan Amaury ook eigenaar is) bovenop een grote reclamecampagne voor L'Equipe.

  RMC mag dus wellicht geen onderdeel meer uitmaken van de reclamecaravaan van de Tour de France vanwege de concurrentie met de groep Amaury, hoewel de directeur van RMC hier niet zo in gelooft; hij zei hierover in de krant Le Figaro: Ik kan haast niet geloven dat er een verband tussen beide zaken is.

  Ook A.S.O. laat weten dat er verder niets aan de hand is en de nieuwe directeur général délégué, Yann Le Moenner, legt in de Figaro dan ook uit: Dat heeft er niets mee te maken. Tot op heden waren er verschillende partners rondom de Tour de France, waaronder Europe 1 en Radio France. We hebben besloten nu te kiezen voor een unieke partner. A.S.O. heeft inderdaad verschillende radiozenders gevraagd hun eventuele interesse voor een dergelijk partnercontract te laten blijken en geeft aan deze beslissing te hebben genomen vanwege de gewijzigde situatie in Frans radioland.
  Het feit dat RMC partner blijft van de Marathon van Parijs, ook georganiseerd door A.S.O., bevestigt min of meer deze uitleg en sluit de mogelijkheid van revanche vanwege de concurrentie op het gebied van sportdagbladen uit.

  RMC zal waarschijnlijk geen interesse tonen voor een dergelijk partnercontract want de radiozender heeft al een nieuwe bestemming gevonden voor het budget wat hierdoor vrijkomt: de marketing van de radiozender in regio's waar de zender pas sinds kort via FM te ontvangen is en waar men dus op zoek is naar marktaandeel. Daarnaast kan RMC de Tour de France uiteraard gewoon blijven volgen en dus het bestaande contract laten beëindigen zonder dat de luisteraar daar iets van merkt.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4614x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2009| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus twee ?