home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 211 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Milram ook bedreigd in zijn voortbestaan?! - UPDATE: de ploeg gaat door!

Toegevoegd: donderdag 27 november 2008 om 23:58:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Milram ook bedreigd in zijn voortbestaan?! - UPDATE: de ploeg gaat door!

  update 7 december: de ploeg gaat door!
  Na het besluit van de Duitse TV zender ARD om de Tour de France niet langer uit te zenden en het schrappen van de Ronde van Duitsland in 2009, is het nu de beurt aan de Duitse ploeg Milram om met uitsterven bedreigd te worden vanwege een eventueel vertrek van de sponsor van de ploeg!

  Deze ploeg wordt gesponsord door het Duitse bedrijf Nordmilch die via deze sponsoring haar Europese merk voor melkproducten, Milram probeert te promoten.

  Het effect van de media

  Meteen na de aankondiging van de ARD met betrekking tot stopzetting van het uitzenden van de Tour de France op TVvoetnoot, liet Nordmilch weten de sponsoring van de wielerploeg Milram in heroverweging te nemen en voor het eind van het jaar een besluit te willen nemen na de eventuele gevolgen voor haar merk te hebben geanalyseerd.

  De reden die destijds aangegeven werd voor deze heroverweging was overduidelijk het wegvallen van een stukje zichtbaarheid van het merk in de media, want het bedrijf liet weten dat (vanwege) een aantal onverbeterlijke personen de zichtbaarheid in de media minder groot zal zijn en dat miljoenen wielerfans hier de dupe van zijn.

  Tijdens de Ronde van Duitsland had de ploeg echter nog het tenue wat hoogstwaarschijnlijk het nieuwe tenue in 2009 zou moeten worden en de nieuwe kleuren van de bus getoond. Het nieuwe design zou zorgen voor een verbeterde zichtbaarheid van het merk en de bijbehorende produkten want het tenue en de bus toonden via de koeienvacht een duidelijke verwijzing naar de melkproducten van het Duitse merk.
  Het nieuwe tenue van de Milram ploeg De nieuwe kleuren van de bus van Milram
  De nieuwe kleuren van de Milram ploeg, © photos Roth / Team Milram

  Vandaag reageerde de sponsor op geruchten in de pers over een eventuele stopzetting van de sponsoring van de wielerploeg. In haar uitermate kort persbericht laat het bedrijf weten inderdaad haar wielersponsoring te heroverwegen maar op dit moment geen verdere uitspraken hierover te willen doen.

  Officieel heeft het bedrijf nog een sponsorcontract tot eind 2010 (van zo'n 8 miljoen euro per jaar). Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung zoekt het bedrijf echter naar mogelijkheden om al eerder van dit contract af te komen.

  Linus Gerdemann, nieuweling in deze ploeg in 2009, reageerde verbaasd toen de Duitse krant hem het nieuws vertelde: Milram heeft me hier niets over verteld. Ik heb een tweejarig contract en ik ga dus als voorheen verder met de voorbereiding van mijn seizoen. De Nederlandse ploegleider Gerry van Gerwen, liet in hetzelfde artikel weten niet op de hoogte te zijn van een eventuele terugtrekking van zijn sponsor.

  Als Milram stopt met sponsoren zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de laatste Duitse wielerploeg (nadat de Gerolsteiner ploeg aan het eind van het afgelopen seizoen al opgeheven werd) ... Zou een verdwijning van de Duitse ploegen kunnen lijden tot een volledige verdwijning van de wielersport in de Duitse media?? To be continued!

  UPDATE 7 december: en het verhaal was inderdaad to be continued want op 5 december kondigde Nordmilch middels een persbericht aan na een uitgebreide analyse en discussie met Velocity GmbH (de eigenaar van de ploeg, in handen van Gerry van Gerwen als manager) te hebben besloten door te gaan met de sponsoring en wederom als Team Milram te starten in 2009.

  voetnoot: de terugtrekking van de ARD betekent niet per sé dat onze oosterburen de Tour de France niet meer op TV kunnen kijken want Eurosport is in Duitsland wijd beschikbaar op de kabel en en blijft la Grande Boucle uitzenden. Verder liet de voorzitter van de European Broadcasting Union, Fritz Pleitgen, begin november weten dat de ARD contractueel verplicht is de Tour de France op zijn minst tot in 2011 uit te zenden.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5665x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Marketing| Doping | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus zeven ?