home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

José Ivan Gutierrez behoudt zijn titel als winnaar van de Eneco Tour ... zelfs zonder zadel!

Toegevoegd: woensdag 27 augustus 2008 om 23:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  José Ivan Gutierrez behoudt zijn titel als winnaar van de Eneco Tour ... zelfs zonder zadel!Nadat hij vorig jaar al de Eneco Tour had gewonnen en dit jaar al de proloog van de Eneco Tour 2008, heeft José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) vanmiddag in Mechelen (BE) de Eneco Tour 2008 gewonnen door in de beslissende tijdrit als tweede te finishen, net achter de Let Raivis Belohvoscicks (Scott-American Beef).

  De winnaar van vorig jaar had inderdaad vorige week woensdag al de proloog gewonnen in Sittard-Geleen. Hij had toen de Fransman Cyril Lemoine (Crédit Agricole) verslagen met slechts 89 hondersten van een seconde waarna hij de witte leiderstrui aan mocht trekken (hij dacht toen nog dat de organisatie een vergissing maakte door hem de trui van beste jongere te geven!).

  De eerste etappe tussen Beek en Roermond werd na een sprint gewonnen door Tom Boonen (QuickStep) en Gutierrez hield toen de witte trui.

  De volgende dag, tussen Roermond en Nieuwegein, was het de beurt aan de Duitser André Greipel (Columbia) die in het begin van het jaar al de Tour Down Under won. José Ivan Gutierrez aan het warmrijdenDe leiderstrui bleef in handen van José Ivan Gutierrez.

  Tussen Nieuwegein en Terneuzen werd de derde etappe gewonnen door Daniele Bennati (Liquigas), die in de sprint Tom Boonen en Jurgen Roelandts versloeg en tevens de leiderstrui overnam.

  Vervolgens is de Eneco Tour vertrokken richting België met een etappe tussen Terneuzen en Ardooie en was het ook een Belg, Tom Boonen, die de etappe won. Dat was voor hem dus de tweede etappe van deze Eneco Tour en tevens de laatste etappe die hij reed aangezien hij vervolgens naar Spanje vertrok om vanaf zaterdag mee te doen aan de Vuelta. Zijn rode trui als leider van het puntenklassement ging daardoor automatisch naar Kenny van Hummel. Dankzij de bonificatieseconden nam de Duitser André Greipel de witte leiderstrui over.

  De vijfde etappe tusssen Ardooie en Oostende had een verrassend einde, niet alleen omdat de kopgroep van Bodnar en Bak op 36 km van de aankomst teruggepakt werd maar ook omdat de QuickStep ploeg die bijna volledig in de nieuwe kopgroep zat de overwinning niet in de wacht heeft kunnen slepen en de Duitser Carlo Westphal (Gerolsteiner), als enige van zijn ploeg in deze groep, rustig de rest voorbij reed en zo de etappe won. André Greipel mocht nogmaals de witte leiderstrui aandoen na de etappe als vierde te eindigen.

  De voorlaatste etappe vertrok gisteren vanuit Maldegem en kwam 186 km verder aan in Brussel. Weer succes voor Team Columbia aangezien de jonge Noor Edvald Boasson Hagen de etappe won. Aangezien de kopgroep van de dag pas in de laatste kilometer teruggepakt werd en er een 90° bocht was vlak voor de finish moest je om deze etappe te winnen bij de eersten rijden. Jimmy Engoulvent (Crédit Agricole) zou dat graag gedaan hebben maar kon uiteindelijk Boasson Hagen niet volgen.
  André Greipel finishte wederom vierde en hield dus zijn witte leiderstrui met een voorsprong van maar 11 seconden op de Spanjaard Gutierrez.

  Arnaud CoyotVanmiddag hebben wij in Mechelen een tijdrit gezien onder een grijze (maar droge) lucht met een redelijke temperatuur en, aangezien Gutierrez en een aantal andere renners van de top 10 goede tijdrijders zijn, beloofde het een secondenspel te worden voor de eindoverwinning van deze Eneco Tour. Arnaud Coyot (Caisse d'Epargne) vertelde mij dat Gutierrez zeker zin had om de Eneco Tour voor de tweede keer te winnen, maar dat er zeker 10 tot 15 renners waren die nog kans maakten op de eindoverwinning ...

  Spannend tot het einde dus want Gutierrez moest daarvoor als het kon finishen voor de andere renners van de top 10 en André Greipel, die als laatste vertrok, moest daarvoor 11 seconden prijs geven! Dat is uiteindelijk ook wat er gebeurd is want zelfs al heeft Gutierrez de etappeoverwinning weg moeten geven aan de Let Raivis Belohvoscicks heeft hij 25 seconden gewonnen op de Duitser André Greipel en won hij dus deze Eneco Tour 2008 met 14 seconden voorsprong op de renner die vandaag in de witte trui startte.

  José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) had, net voor hij de 800 laatste meters van de etappe in ging, zijn zadel verloren op de kinderkopjes en heeft zijn tijdrit dus uiteindelijk staand op de pedalen af moeten maken. Sebastien Rosseler (QuickStep) en Michael Rogers (Team Columbia) finishten deze tijdrit in dezelfde seconde als Gutierrez en eindigden uiteindelijk als tweede en derde in deze Eneco Tour met respectievelijk 4 en 7 seconden achterstand op de Spanjaard.

  Het podium van de Eneco Tour 2008 : José Ivan Gutierrez, Sebastien Rosseler et Michael Rogers
  Het podium van de Eneco Tour 2008 : José Ivan Gutierrez, Sebastien Rosseler et Michael Rogers

  De winnaar van de tijdrit van de Eneco Tour 2008 : Raivis Belohvoscicks
  De winnaar van de tijdrit van de Eneco Tour 2008 : Raivis Belohvoscicks (Scott American Beef)

  De winnaar van de bergtrofee van de Eneco Tour 2008 : Floris Goesinnen
  De winnaar van de bergtrofee van de Eneco Tour 2008 : Floris Goesinnen (Skil Shimano)

  De winnaar van het puntenklassement van de Eneco Tour 2008 : Jurgen Roelandts, Belgisch kampioen
  De winnaar van het puntenklassement van de Eneco Tour 2008 : Jurgen Roelandts, Belgisch kampioen

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 11179x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: UCI ProTour| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Het was een leuk dagje bij de afsluitende tijdrit. We hebben samen genoten van het contact met de matadoren en van de spannende ontknoping. Je hebt er een leuk verslag van gemaakt!
  groetjes,
  Tonn Vergouwen

  | Tonn Vergouwen | woensdag 27 augustus 2008 om 23:48:31

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus drie ?