donderdag 12 juni 2008 om 23u34

Riis Cycling, op zoek naar een nieuwe sponsor om CSC te vervangen aan het eind van het jaar, heeft in Saxo Bank, een online beleggingsbank, een nieuwe sponsor gevonden.

Om te beginnen wordt Saxo Bank co-sponsor van de Deense ploeg. In de Tour de France zullen de renners van de ploeg al rijden in de kleuren van de twee merken onder de naam Team CSC/Saxo Bank.
Dit co-sponsoring contract eindigt eind dit jaar wanneer CSC zich terug zal trekken en Saxo Bank hoofdsponsor wordt van de ploeg die dan verder gaat als Team Saxo Bank.

Het contract heeft een looptijd van 3 jaar en de ploeg heeft nu dus een nieuwe sponsor tot eind 2011.

Bjarne Riis, eigenaar van de ploeg, gaf aan de perfecte partner voor de toekomst te hebben gevonden: Wij zijn uitermate trots om samen te mogen werken met zo'n belangrijk merk en met een bedrijf wat geïnteresseerd is in onze ploeg en onze doelstellingen. Het contract is op een prettige wijze tot stand gekomen met de professionele en toegewijde Kim Fournais en Lars Seier Christensen. Vanaf het begin konden we goed met elkaar opschieten en dat belooft dan ook veel goeds voor onze samenwerking de komende jaren.

De twee mensen die Riis noemt zijn de oprichters en directeuren van het bedrijf die uitlegden al lang naar een dergelijk sponsorcontract op zoek te zijn: Voor een internationale bank als die van ons is dit een perfecte samenwerking en wij konden een dergelijke kans dus niet laten schieten. Wij houden van de sport, hebben vertrouwen in Bjarne Riis en geloven dat we samen veel kunnen winnen!

CSC sponsorde de ploeg sinds 2001, één jaar nadat Bjarne Riis deze overgenomen had.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


QuickStep en Tom Boonen

Bijna tegelijkertijd wilde de Belgische ploeg QuickStep aankondigen het contract met haar hoofdsponsor voor 3 jaar te hebben verlengd. Zoals ik begin mei al aankondigde heeft de Belgische laminaatleverancier besloten de wielerploeg van Patrick Lefevere te blijven steunen.
De persconferentie werd uiteindelijk één dag vervroegd en de aankondiging van de verlenging van het contract stond behoorlijk in de schaduw van de topsprinter van de ploeg, Tom Boonen, die op gebruik van cocaïne is betrapt.
Boonen, die weigerde vragen van journalisten te beantwoorden gaf toe dat hij niet perfect is en heeft zijn excuses aangeboden door te zeggen: Mijn naam is de jongste tijd meermaals op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Ik besef dat ik op die manier mijn familie, vrienden, mijn ploeg, en mijn supporters heb pijn gedaan. Ik wens mij daarvoor uitdrukkelijk te verontschuldigen.

Ik weet dat velen - jong en oud - veel vertrouwen in mij stellen. Ik weet maar al te goed dat ik een voorbeeldfunctie vervul, en dat dat beeld een flinke knauw heeft gekregen. Ik geef toe dat ik wel eens uit de bocht ben gegaan, en dat niet alleen letterlijk. Maar: ik ben ook niet perfect. Ik zal de consequenties aanvaarden. U zal wel willen begrijpen dat, ondanks alles wat er gezegd en geschreven is geworden - terecht of ten onrechte -, ik hier en nu mijn verdediging niet zal voeren.

De komende dagen ga ik het even wat kalmer aan doen om te bekomen van de emoties. Gelukkig kan en mag ik daarvoor rekenen op de steun van mijn naasten. Ik weet dat ik verder op het vertrouwen van mijn ploeg mag rekenen, waarvoor mijn oprechte dank.

Ik hoop ook op het begrip bij mijn supporters. Ik verzeker hen dat ik er straks terug zal staan, en dat ze meer dan ooit mogen rekenen op mijn onvoorwaardelijke inzet.
.

Tegelijkertijd kondigde de ploeg aan vertrouwen te blijven houden in haar topsprinter en zijn contract ook met 3 jaar te verlengen.

Boonen, uitgesloten van deelname door de organisatoren van de Tour de Suisse en die van de Tour de France, zal de komende maanden de media waarschijnlijk proberen te mijden om het één en ander in zijn privé-leven eens op een rijtje te zetten ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 6390x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Doping | Marketing | Tour de France | Tour de France 2008 | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Ja, die Boonen! Excuses ja: Het is gewoon SUPERSTOM wat hij gedaan heeft.
  Van cocaïne ga je niet eens harder fietsen. Enige voordeel zou kunnen zijn dat je er snel(ler) wat gewicht mee kwijt kunt raken. Kan wel eens nodig zijn wanneer je van andere middeltjes te veel gaat "uitdijen"!!!???

  | Tonn Vergouwen | vrijdag 13 juni 2008 om 14u06

 2. les jo arrivent j espere qu ils vont soulever le probleme de dopage aussi ,car y en a marre de se servir du cyclisme pour evoquer ce fleau , comme ci les autres sportifs ne se dopaient pas , faut arreter de mettre ca sur le tour de france ,j ai entendue a la radio un monsieur qui dit ne plus regarder le tour a cause du dopage , n importe quoi ..!! c est revoltant, moi je ne cesserais jamais de regarder, il ne faut pas mettre tout le monde dans le meme panier , dans toutes les disciplines ainsi que la vie de tout les jours,il y a des tricheurs , ce , n est pas une raison de nous privés de ces jolie images.Il est honteux aussi de la part des spectateurs sur lebord des routes de lancer des bouteilles d urine au visage des coureurs ,comme en a été victime NICOLAS JALABERT;C est pas plus intelligent que ceux qui se dopent, dsl mais y a vraiment des cons,c est honteux ,je n ai vraiment pas de mots pour exprimer mes sentiments sur de tels agissement , s ils n aiment pas le cyclismes qu ils restent chez eux a faire du jardinage ou a apprendre la tolerance , le civisme et le savoir vivre ,beaucoup en manque.JE DIS VIVE LE TOUR DE FRANCE

  | nathalie | zaterdag 19 juli 2008 om 14u59

 3. le cyclisme est le seul sport qui fait vraiment le "menage"en ce qui concerne ledopage alors il y en a "ras le bol"de montre le velo du doigt des que le sujet est evoque que les autres federations sportives (foot tennis ect..)osent chercher un peu mieux et on seraient tristement surpris....

  | pascal | zaterdag 16 augustus 2008 om 16u38

 4. Spćndende for Saxo Bank. Hvad med 2012?

  | Jan | donderdag 23 juni 2011 om 20u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer acht ?