zaterdag 06 juli 2024 om 23u50

Deze zondag 7 juli 2024 wacht de renners van de Tour de France 2024 de 9e etappe. Deze etappe is om meerdere redenen bijzonder: hij begint en eindigt in de stad Troyes, op slechts 1,3 km van elkaar, en hij bevat maar liefst 14 witte zandwegen, voor een totale afstand van 32,2 km, van de 199 die de etappe telt (dat wil zeggen 16,2% van de totale afstand).

Thierry Gouvenou was zo vriendelijk om voor Radio Sports de bijzonderheid en bestaansreden van deze etappe, één van de 21 die de Tour de France 2024 telt, aan ons uit te komen leggen. Lees hieronder meer!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het interview van Thierry Gouvenou over de 9de etappe van de Tour de France 2024 tussen Troyes en Troyes en met 14 witte wegen / onverharde wegen

Aan het einde van de 8ste etappe in Colombey-les-Deux-Eglises in de late namiddag legde Thierry Gouvenou, koersdirecteur van de Tour de France en in die hoedanigheid de architect van het parcours, ons de bijzonderheid van deze 9e etappe uit en de bestaansreden ervan in een parcours zoals dat van de Tour de France 2024.

Als we deze witte paden hier tussen Troyes en Troyes niet hadden gevonden, hadden we een litanie van sprints gehad en dat is niet wat we het publiek willen geven, we willen het wat meer pit geven!

Thierry Gouvenou

Koersdirecteur

Ludovic Péron - CC BY-SA 3.0

Ontdek er alles over in het interview met Thierry Gouvenou in de Radio Sports video hieronder!

Het parcours van etappe 9 van de Tour de France 2024 - Troyes > Troyes - 199 km

U heeft al bijna twee weken lang het volledige parcours van de Tour de France 2024 op OpenStreetMap en in Google Earth kunnen ontdekken, maar voor deze gelegenheid nodigen we u uit om het parcours van deze 9de etappe tussen Troyes en Troyes te (her)ontdekken, met zijn 14 witte zandwegen, met een totale afstand van 33,2 km. Bij km 47,3 komen de renners aan op de eerste witte route (genummerd als 14, omdat ze neerwaarts genummerd zijn richting de finish) en ze verlaten de laatste zandweg op slechts 6,5 km van de finish.

Het profiel van de negende etappe van de Tour de France 2024 Het tijd- en routeschema van de negende etappe van de Tour de France 2024 Het parcours van de negende etappe van de Tour de France 2024

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2127x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2024

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Je ne suis pas pour ces chemins blancs.
    Risques de crevaisons qui faussent la course.

    | paquito | zondag 07 juli 2024 om 02u03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zes ?