home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's en de deelnemerslijst

Toegevoegd: zaterdag 04 juni 2022 om 23:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's en de deelnemerslijstNu de Ronde van Italië (met de uitkomst op het laatste moment met de overwinning van Jai Hindley, en met de blauwe trui van bergkoning Koen Blauwman .. euuhm, Bouwman!) voorbij is, is het alweer tijd om te kijken naar het Critérium du Dauphiné 2022 wat van start gaat in de Ardèche en om precies te zijn in Voulte-sur-Rhône. Het betreft de 74ste editie van deze koers die door sommige renners wordt beschouwd als ultieme voorbereiding op de Tour de France met een "concentratie aan bergen" (anderen geven de voorkeur aan de Ronde van Zwitserland die op 12 juni van start gaat) en bestaat uit 8 etappes waarvan één individuele tijdrit (de 4de etappe, middenin de week) voor een totale afstand van 1194,9 kilometer.  Laten we nu in detail kijken naar de verschillende etappes van dit Critérium du Dauphiné 2022 met het parkoers op Open Street Maps/Google Earth.

  Het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps

  1/ zondag 5 juni 2022 - La Voulte-sur-Rhône > Beauchastel - 191,8 km

  De eerste etappe van dit Critérium du Dauphiné gaat van start in La Voulte-sur-Rhône. De finish, in Beauchastel ligt daar nog geen 4 kilometer vandaan maar door te fietsen naar het noorden, richting Bourg-lès-Valence, en vervolgens naar het westen via de Col de Leyrisse (2de categorie, 9,9 km à 4,2%) en de Côte des Baraques (3de categorie, 3,3 km à 6,6%) en vervolgens door tot aan Le Cheylard om vervolgens de rivier Eyrieux te volgen, voegen de renners al aardig wat kilometers aan deze etappe toe.

  In Ollières-sur-Eyrieux komen ze dan terecht op het slotcircuit: ze rijden de Côte du Chambon de Bavas (3de categorie, 4,7 km à 5,2%) op en via Privas keren ze dan terug naar de finishstad, ditmaal via een weg die net iets anders is dan die ze hebben genomen meteen na de start, om zo over de finishlijn te komen waar ze de eerste tussensprint betwisten. Terug bij het punt waar ze op het circuit terechtkwamen beklimmen ze wederom de 3de categorie klim en gaan ze weer verder naar de finish, ditmaal om daar de overwinning van deze eerste etappe te beslissen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  1/ La Voulte-sur-Rhône > Beauchastel

  [X] Close

  1/ La Voulte-sur-Rhône > Beauchastel

  [X] Close

  2/ maandag 6 juni 2022 - Saint-Péray > Brives-Charensac - 169,8 km

  De tweede etappe van dit Critérium du Dauphiné gaat van start in Saint-Péray, op slechts een paar kilometer ten noorden van de start en finish van de eerste etappe de dag ervoor.

  De etappe gaat in eerste instantie van start riching het noorden, tot aan Tournon-sur-Rhône, waar de renners linksaf slaan, naar het westen. Na de klim van de Côte de Désaignes (3de categorie, 5 km à 4,3%) en de Côte de Saint-Agrève (3de categorie, 5,6 km à 4,7%) waarvan de tweede eigenlijk het vervolg is van de eerste klim, gaan de renners verder richting het zuiden en dalen ze zo'n 600 hoogtemeters af, om zo terecht te komen aan de voet van de Col de Mézilhac (2de categorie, 11,6 km à 4,1%).

  Het klimmen is dan nog niet helemaal voorbij want vrijwel tot aan de sprint van Le Gerbier de Jonc gaat de weg bergop. Richting het noord-westen dalen ze dan af van dit plateau en komen ze opnieuw terecht op een weg bergop, die zo toegang geeft tot de laatste klim van de dag, de Côte de Rohac (4de categorie, 1,2 km à 5,9%) en vervolgens dalen ze af naar de finish in Brives-Charensac, net voor Le Puy-en-Velay.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  2/ Saint-Péray > Brives-Charensac

  [X] Close

  2/ Saint-Péray > Brives-Charensac

  [X] Close

  3/ dinsdag 7 juni 2022 - Saint-Paulien > Chastreix-Sancy - 169 km

  Terwijl het middelste deel van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 die vertrekt in Saint-Paulien volledig vlak is, is dat niet het geval voor wat daaraan vooraf gaat en wat daarop volgt. De renners vinden namelijk de klim van de Côte de Saint-Vert (3de categorie, 3,5 km à 6,5%) en na de sprint in Issoire de Côte de Besse-en-Chandesse (4de categorie, 1,2 km à 6%), wetende dat de finish in Chastreix-Sancy ook bergop is (2de categorie, 6,2 km à 5,6%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  3/ Saint-Paulien > Chastreix-Sancy

  [X] Close

  3/ Saint-Paulien > Chastreix-Sancy

  [X] Close

  4/ woensdag 8 juni 2022 - Montbrison > La Bâtie d'Urfé - 31,9 km - individuele tijdrit

  Middenin de week, op woensdag, is het dan tijd voor een individuele en getimede krachtsinspanning, in een individuele tijdrit tussen Montbrison en La Bâtie d'Urfé.

  Vanuit Montbrison gaat iedere renner individueel op weg naar Mornand-en-Forez waar het eerste tussenliggende tijdwaarnemingspunt ligt, en vervolgens naar het tweede, in Chalain-d'Uzore. Na de doorkomst door Montverdun en Saint-Etienne-le-Molard zal de eindtijd worden bepaald voor La Bâtie d'Urfé en het gelijknamige kasteel.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  4/ Montbrison > La Bâtie d'Urfé

  [X] Close

  4/ Montbrison > La Bâtie d'Urfé

  [X] Close

  5/ donderdag 9 juni 2022 - Thizy-les-Bourgs > Chaintré - 162,3 km

  Deze 5de etappe zal heuvelachtig zijn maar deze zou de sprinters aan de start in Thizy-les-Bourgs wel eens zin kunnen geven hun kans te wagen!

  Aan het begin van de etappe zullen ze echter wel de Col des Ecorbans (3de categorie, 4,2 km à 5,6%) moeten beklimmen en na de sprint in Chauffailles, gaat het ook weer bergop. Het is echter pas tegen het einde van de etappe dat we twee andere klimmetjes vinden, van de 4de categorie in het bergklassement, de Col du Bois Clair (2,7 km à 3,7%) en een stukje verder de Côte de Vergisson (1,8 km à 4,8%). Wanneer ze zich begeven richting Mâcon, wordt de weg steeds vlakker en de finish van deze etappe in Chaintré is dan ook vlak.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  5/ Thizy-les-Bourgs > Chaintré

  [X] Close

  5/ Thizy-les-Bourgs > Chaintré

  [X] Close

  6/ vrijdag 10 juni 2022 - Rives > Gap - 196,5 km

  Voor deze 6de etappe wordt het dan al weer enigszins zwaarder, maar dit is nog niks ten opzichte van het weekend wat de renners te wachten staat.

  Maar we beginnen met de start van deze 6de etappe in Rives, vlakbij Voiron, en door richting het zuiden te rijden vinden de renners na minder dan 50 kilometer al de opeenvolging van de Côte de Sainte-Eulalie-en-Royans (4de categorie, 2 km à 4,4%), de Côte des Grands Goulets (3de categorie, 5,8 km à 4,7%) en de Col de Rousset (2de categorie, 6,6 km à 5%).

  Na een lange en ingewikkelde afdaling gaat de weg dan alweer enigszins bergop, in het begin nog voorzichtig, tot aan de tussensprint in Beaurières. Vervolgens ligt een nieuwe klim op de renners te wachten, de Col de Cabre (2de categorie, 9,1 km à 4,6%). Na de afdaling hiervan gaan ze nog verder bergop, maar de laatste kilometers van de etappe zijn bergaf tot aan Gap.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  6/ Rives > Gap

  [X] Close

  6/ Rives > Gap

  [X] Close

  7/ zaterdag 11 juni 2022 - Saint-Chaffrey > Vaujany - 134,8 km

  De 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op deze zaterdag 11 juni zal kort maar zwaar zijn. Ook al zijn start en finish niet hetzelfde, toch lijkt deze etappe enorm veel op de 12de etappe van de Tour de France 2022, met vrijwel hetzelfde parkoers, maar dan met start in Briançon en finish op de Alpe d'Huez. In de Dauphiné, begint na de start in Saint-Chaffrey en de tussensprint van Le Mônetier-les-Bains al de klim van de Col du Galibier (hors categorie, 23 km à 5,1%). Deze klim staat bekend als een zware klim, maar dat is niet de enige in deze etappe. De Col de la Croix de Fer (ook hors categorie, 29 km à 5,2%) staat namelijk ook op het programma en na de afdaling hiervan via Le Rivier d'Allemont gaat de etappe niet verder richting Le Bourg d'Oisans en de Alpe d'Huez maar in Le Verney beginnen de renners dan de slotklim tot aan Vaujany (2de categorie, 5,7 km à 7,2%).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  7/ Saint-Chaffrey > Vaujany

  [X] Close

  7/ Saint-Chaffrey > Vaujany

  [X] Close

  8/ zondag 12 juni 2022 - Saint-Alban-Leysse > Plateau de Solaison - 138,8 km

  De 8ste en laatste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 is niet veel langer maar wel net zo zwaar, of misschien zelfs nog wel zwaarder dan de voorgaande etappe.

  Meteen na de start in Saint-Alban-Leysse beginnen de renners met de klim van de Col de Plainpalais (1ste categorie, 8,8 km à 6,5%) en meteen na de afdaling hiervan gaan ze dan verder met de Col de Leschaux (3de categorie, 7,9 km à 4,5%). Wat volgt is dan een stukje rustiger, tot aan de tussensprint in Le Grand-Bornand, waar ze beginnen aan de klim van de Col de la Colombière (1ste categorie, 11,8 km à 5,8%) en na de afdaling hiervan en een doorkomst door de vallei beginnen ze aan de slotklim naar de finish op het Plateau de Solaison (hors categorie, 11,3 km à 9,2%). En zo komt deze 74ste editie van het Critérium du Dauphiné ten einde en zullen we dan de eindwinnaar kennen, op minder dan 3 weken voor de start van de Tour de France 2022!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart met het parkoers van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 De kaart met het parkoers van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022 op Open Street Maps Het profiel van de 8ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2022

  8/ Saint-Alban-Leysse > Plateau de Solaison

  [X] Close

  8/ Saint-Alban-Leysse > Plateau de Solaison

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2022 in Google Earth

  U heeft zojuist hierboven het parkoers van de etappes van het Critérium du Dauphiné 2022 kunnen ontdekken op Open Street Maps, en ook de etappeprofielen en de tijd- en routeschema's. Bekijkt u het volledige parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 liever ineens of wilt u een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere etappes, dan vindt u hieronder een link waarmee u het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 kunt downloaden in Google Earth, dankzij een KML bestand:

  >> Download het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 in Google Earth

  Het parkoers van het Critérium du Dauphiné 2022 in Google Earth

  De deelnemerslijst van het Critérium du Dauphiné 2022

  154 renners verschijnen aan de start van het Critérium du Dauphiné 2022, voor 22 verschillende ploegen (van 7 renners). Team Jumbo-Visma is waarschijnlijk de ploeg die aan de start verschijnt met de beste kaarten in handen, met name met de favoriet Primož Roglič of met de nummer 2 van de Tour de France 2021, Jonas Vingegaard, of Wout van Aert die voor etappeoverwinningen zou kunnen gaan. De ploeg van de vorige winnaar (Richie Porte), INEOS Grenadiers, komt aan de start met niet alleen zijn kopman Tao Geoghegan Hart maar ook verschillende renners die eventueel etappes zouden kunnen winnen, zoals Ethan Hayter of Filippo Ganna. Daarnaast vinden we renners als David Gaudu (Groupama-FDJ), Ben O'Connor (AG2R Citroën Team), Enric Mas (Movistar Team) of Brandon McNulty (UAE Emirates).

  >> Download de deelnemerslijst van het Critérium du Dauphiné 2022

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 3395x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Criterium du Dauphiné Libéré| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. un grand merci pour vos précieux renseignements,je vous suis très régulièrement

  | delacluyse andre | zondag 05 juni 2022 om 8:13:06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?