home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het Grand Départ van de Tour de France 2020 in detail: de 2 eerste etappes op Open Street Maps met Nice in de hoofdrol

Toegevoegd: zaterdag 05 oktober 2019 om 20:58:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het Grand Départ van de Tour de France 2020 in detail: de 2 eerste etappes op Open Street Maps met Nice in de hoofdrolTerwijl het volledige parcours van de Tour de France 2020 pas op 15 oktober wordt aangekondigd en ook al heeft u op deze site al veel informatie gevonden over het parcours van de Tour de France 2020 op basis van de geruchten, maakt velowire.com het vandaag mogelijk om exclusief het precieze parcours van de twee etappes die het Grand Départ van de 107de Tour de France in Nice vormen, met alle details op Open Street Maps kaarten.

  Het Grand Départ van de Tour de France 2020 in Nice - het precieze parcours van de twee eerste etappes

  Het programma van het Grand Départ van de Tour de France 2020 begint al op woensdag 24 juni 2020 met het openen van de permanence en de perszaal in het Palais des Congrès et des Expositions Nice Acropolis. De volgende dag is het tijd voor de ploegenpresentatie die plaats zal vinden op het Place Masséna in het centrum van Nice.

  Vervolgens is het tijd voor de twee etappes met start en finish in Nice op zaterdag en zondag, voor de start van de 3de etappe bij het Allianz Riviera stadion op maandag.

  1/ zaterdag 27 juni 2020 - Nice > Nice - 170 km

  Deze allereerste etappe van de Tour de France 2020, met start in Nice en finish in Nice wordt door Amaury Sport Organisation (A.S.O., de organisator van de Tour de France) ook wel Nice "middelgebergte" genoemd. De vorm van deze etappe is bijzonder voor een etappe van de Tour.

  Het parcours bestaat namelijk uit 2 rondjes op een kort lusje ten noorden van Nice, via Aspremont alvorens de renners koers zetten richting Castagniers om vervolgens de rivier Var te volgen om terug te keren naar Nice, en een grote lus die éénmaal wordt gedaan, wederom ten noorden van Nice maar verder noorderlijk dan Aspremont, tot in Levens alvorens de renners weer koers zetten naar het zuiden via La Roquette-sur-Var, Saint-Martin-du-Var en les Moulins, vanwaaruit ze op dezelfde manier terugkeren als in de 2 eerst lusjes tot aan de finish in Nice.

  Twee doorkomsten over de finishlijn gaan dus vooraf aan de doorkomst waar de etappeoverwinning beslist wordt, wellicht in een massasprint (de laatste 25 kilometers van de grote lus zijn vlak) of toch niet?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de eerste etappe van de Tour de France 2020 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour de France 2020 op Open Street Maps

  1/ Nice > Nice

  [X] Close

  2/ zondag 28 juni 2020 - Nice > Nice - 190 km

  De tweede etappe van de Tour de France 2020 gaat ook van start in Nice en finish ook ditmaal in Nice en wordt door A.S.O. ook wel de etappe Nice "hooggebergte" genoemd. Dze etappe gaat in tegenovergestelde richting van start dan de eerste etappe (naar het westen en vervolgens naar het noorden in plaats van naar het oosten en dan naar het noorden zoals de eerste etappe) en gaat veel noordelijker dan Levens in het berggebied boven Nice. In deze tweede etappe gaat het parcours namelijk pas bij Rimplas oostwaarts, op zoek naar de klim van de Col de la Colmiane op 1.500 meter hoogte (deze klim luistert ook naar de naam Col Saint-Martin en werd eerder al beklommen in de Tour de France in 1973 en in 1975 en stond op het programma van de 7de etappe van Paris-Nice in 2017). Via Saint-Martin-Vésubie beginnen de renners aan de terugkeer naar Nice via La Bollène-Vésubie en de Col de Turini. Eenmaal aangekomen in de buurt van Nice gaan de renners verder om de etappe te finishen op dezelfde manier als gebruikelijk is in Paris-Nice: op de Col des Quatre Chemins pakken ze eerst de weg richting de Col d'Eze alvorens ze hier terugkeren na een eerste doorkomst over de finishlijn, om vervolgens één van de 3 andere wegen te pakken, wederom richting Nice en de befaamde Promenade des Anglais waar we dan de winnaar van deze tweede etappe van de Tour de France 2020 zullen kennen. We zullen ook zien welke renners hier al tijd zullen verliezen of, zoals de organisator van de wedstrijd zegt, we maken de balans op van de grote verliezers!

  Gezien het profiel van deze etappe is de kans groot dat deze alweer zal leiden tot een wijziging in het algemeen klassement en wellicht de Gele Trui drager!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Open Street Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de tweede etappe van de Tour de France 2020 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2020 op Open Street Maps

  2/ Nice > Nice

  [X] Close

  3/ Nice > ???

  De 3de etappe gaat ook van start in Nice, om precies te zijn bij het Allianz Riviera stadion en deze start maakt dus ook onderdeel uit van het Grand Départ van de Tour de France 2020.

  Voor het vervolg van het parcours van de Tour 2020 zult u voorlopig genoegen moeten nemen met de geruchten over het parcours van de Tour de France 2020.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 6 reacties | 14143x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2020 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. Fijn dat deze etappes ook in het Nederlands te lezen zijn.

  | Tonn | maandag 14 oktober 2019 om 11:35:06

 2. the teams presentation which will take place on the Place Masséna in the city. Will there be tickets for this event or is it first come first served or is it people like the politicians and senior team leaders who are invited. I would like a ticket, please!!!

  | Greg McIntosh | dinsdag 21 januari 2020 om 20:29:42

 3. Hello Greg,

  Last year, in Brussels, the access to the teams presentation was free. Since it'll again be on a public place this year (in Nice, in France), we can assume it'll again be free access.

  However, in order to be sure I guess you'll still have to wait a bit!

  | Thomas Vergouwen | woensdag 22 januari 2020 om 22:25:35

 4. Hy
  Do you have any informations about the Grand Départ of the TdF 2020, the presentation of the teams on the Place Massena in Nice, the regime for the spectactors during the stages?
  Thank your for your answer.
  Manfred from Switzerland

  | Manfred Feucht | dinsdag 11 augustus 2020 om 11:44:54

 5. @Manfred #4 : for now I didn't see any specific information about the teams presentation. What I do know is that the teams presentation is still planned to be on the Place Masséna but it might be easier to see the riders on their 1.3 km long trip around this place.

  That trip will start on the Quai des Etats-Unis at the Opéra de Nice and going eastwards, they'll turn left and again left, on the Cours Saleya going westwards, Rue Saint-François de Paule and turn right on the Rue Jacques Médecin which will bring them to the Place Masséna where they'll be presented on the podium. After that they'll turn left on the Avenue de Verdun which will bring them back to the Promenade des Anglais where the trip ends.

  As for the stages, the rules for spectators are simple, following the "2 0 2 0" rules which apply on all cycling races in France currently:  2 - at least 2 meters distance from the riders
  0 - no autographs/signatures from the riders
  2 - protection measures: use alcohol-based hand rub and wear a mask
  0 - no selfies with the riders

  There might be specific measures for accessing some parts of the side of the road of the stages, especially in the mountains, but these will probably be indicated locally.

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 11 augustus 2020 om 14:00:32

 6. Hello @Manfred #4 : the city of Nice has announced the conditions for presence at the teams presentation.

  Due to the coronavirus measures, only 500 people can assist to this event. Assisting to the event is free and to be one of those lucky 500, you need to register through this online form. Registering doesn't guarantee access but allows you to participate in a ballot which will select the people who can assist to the presentation. When registering, you can indicate you'll be up to 5 people assisting to the event.

  Hope this helps :).

  If you don't register or are not one of those lucky 500, you can watch the riders come by on a 1.5 km long track of which I'll soon publish the details.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 22 augustus 2020 om 1:25:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus drie ?