maandag 18 februari 2008 om 00u12

Skil-Shimano heeft afgelopen woensdag te horen gekregen dat zij als tweede Nederlandse ploeg (naast Rabobank) zijn uitgenodigd om mee te doen aan Paris-Nice in maart (zie hier voor de volledige lijst van uitgenodigde ploegen voor Paris-Nice 2008).
Deze uitnodiging zou een aanwijzing kunnen zijn voor een eventuele uitnodiging voor de Tour de France 2008, maar ... de ploeg wil hier niet voor uitgenodigd worden ... of toch wel?


Aan Sportweek.nl liet Rudi Kemna, de ploegleider van de Nederlandse wielerploeg, afgelopen vrijdag weten liever niet aan de Tour de France 2008 mee te willen doen. Kemna zei hierover: Ik wil wel ooit naar de Tour. Maar niet in 2008. Graag in 2009.
Ik vind niet dat we stappen moeten overslaan. De sponsors zullen het wel niet leuk vinden dat ik dit zeg, want die willen graag natuurlijk. En dat snap ik. Maar je moet de Tour rijden als je er aan toe bent. We kunnen niet zomaar effe de Tour er tussen drukken in ons programma. We zijn er niet klaar voor. We zullen dus wel tien keer achter onze oren moeten krabben of het echt verstandig is als we een uitnodiging krijgen
.

Deze uitspraken waren de aanleiding voor nogal wat ophef, want wie weigert er nu een uitnodiging voor de Tour de France?

De ploegmanager Iwan Spekenbrink, tevens manager van het marketing- en managementbureau Sports Marketing Services liet dan ook later op de dag weten het eigenlijk niet verstandig te vinden de Tour de France te rijden, maar dat een eventuele uitnodiging in ieder geval niet geweigerd zal worden: Tegen een uitnodiging van de Tour zeg je geen nee.
Rudi zegt ook niet dat we een uitnodiging zullen weigeren. Hij zegt alleen dat het lastig zal zijn. Ik ben het met hem eens, maar dan moet ik daar wel aan toevoegen: met deze jonge renners en zoals ons programma er nu uitziet. Ik heb begrepen dat de ASO eind deze maand, waarschijnlijk 29 februari, bekend maakt welke ploegen ze uitnodigt. Mochten wij daar bij horen, dan zullen we heel snel plannen moeten maken en ons programma moeten aanpassen. Maar ik vind het nog veel te vroeg om over een deelname te spreken
.

Eind deze maand weten we meer over welke ploegen er uitgenodigd zullen worden voor de Tour de France 2008 en of deze uitspraken dus voor niets gedaan zijn of dat Skil-Shimano toch echt hard moet gaan nadenken hoe ze een Tour-ploeg bij elkaar moeten krijgen!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1806x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2008

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer acht ?