home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 202 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour de France 2009 2010: een Pyreneëen-etappe tussen Pamplona en Arette?

Toegevoegd: zondag 31 augustus 2008 om 17:34:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France <del>2009</del> 2010: een Pyreneëen-etappe tussen Pamplona en Arette?

  oorspronkelijk geplaatst op donderdag 27 december 2007 om 21.38 uur
  UPDATE 31 augustus 2008: deze etappe zou eerder in 2010 dan in 2009 plaats vinden
  De Tour de France 2008 staat pas gepland voor over ruim 6 maanden, maar de eerste geruchten over de etappes van de Tour de France 2009 2010 zijn alweer te vinden op Internet ... De Spaanse krant Diario de Navarra kondigde op 14 december aan dat de burgemeesters van Arette in Frankrijk en van Isaba in Spanje beiden een brief hadden ontvangen van Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France, over een etappe tussen de twee steden ...

  De brief werd eind november verstuurd na een discussie die plaats had gevonden na de etappe van de Tour 2007 op 25 juli, tussen Orthez en Gourette / Col d'Aubisque. Christian Prudhomme had toen aangegeven dat hij de streek heel mooi vond met de mooie kleuren, de beklimming richting Larrau en de vallei van Belagua (om te zien wat ik die dag mooi vond kun je natuurlijk een kijkje nemen naar mijn foto's van 25 juli 2007) en de burgemeesters van Arette, Pierre Casabonne, en van Isaba, Angel Luis Miguel, hadden hem toen hun interesse in een Pyreneëen-etappe in hun steden kenbaar gemaakt.

  Zij dachten toen aan het einde te komen van de lange lijst van steden die graag een start of aankomst van een Tour-etappe willen en dat deze wens dus de komende jaren niet gerealiseerd zou worden ... De brief van Christian Prudhomme laat echter denken dat deze etappe al in 2009 onderdeel van de Tour de France uit zou kunnen maken!

  Pierre Casabonne, de burgemeester van Arette, liet blijken tevreden te zijn met deze brief: 'Dit is goed nieuws voor iedereen. Voor de Tour, voor onze vallei (de Vallée de Barétous, TV), voor Roncal (de Vallée waar Isaba ligt, TV). De Col de la Pierre Saint Martin houdt van de Tour en in dit project zouden de beide vallées goed samenwerken.'. Angel Luis Miguel, de burgemeester van Isaba voegde daar tevreden aan toe: 'Toen we met de directeur van de Tour praatten op de Aubisque vertelde hij ons nog nooit zo'n mooie etappe te hebben gezien. Deze brief laat duidelijk zien dat hij dat niet zomaar zei!'.
  In het artikel in de Diario de Navarra zei een bron dichtbij de Tour ook: '(.. het feit dat de Tour de France zelf contact op heeft genomen met deze twee steden) is erg belangrijk: tot op heden schreven de steden zelf naar de Tour de France, als de Tour naar hen toe komt is er duidelijk een grote interesse!'.
  het parcours van de etappe Pamplona > Arette in de Tour de France 2009

  De brief van Christian Prudhomme geeft verschillende aanwijzingen over twee mogelijke etappes:
  - een met vertrek vanuit Pamplona in Spanje, waarna de renners Spanje verlaten via Baztán of via Valcarlos om een stukje door Frankrijk te rijden via Larrau om vervolgens weer terug te keren in Spanje via Uztárroz, Isaba, de col de la Pierre Saint Martin en ten slotte een afdaling naar de finish in Arette
  - de tweede mogelijkheid, minder waarschijnlijk en alleen gebruikt wanneer Pamplona geen vertrekplaats kan zijn, is een bergtijdrit met een beklimming van de col de la Pierre Saint Martin vanuit de vallée de Roncal (Isaba)

  Nu is het dus wachten op de twee steden die het een en ander moeten regelen om deze etappe mogelijk te maken in 2009 2010 !

  Source : Diario de Navarra.

  Op 16 juli 2008 kondigde dezelfde krant, Diario de Navarra, een terugkeer van de Tour de France in Navarra aan voor 2010 alsof deze etappe nooit aangekondigd was voor 2009 ...

  In dit laatste artikeltje zegt de krant dat het project vorm begint te krijgen en dat het de eerste bergetappe van de Tour de France 2010 zou zijn. Schijnbaar worden twee opties overwogen: de eerste met een etappe tussen Pau en Pamplona en de tweede tussen Pamplona en La Pierre Saint Martin of Arette als dat niet zou kunnen. En wat als ... beide opties gekozen worden?

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 11921x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2009| Tour de France 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Et oui Thomas ,le Tour approche déja !!!! On y sera vite ,le travail ne doit pas manquer . Je m y vois déja avec bastien,le long d une petite route de l Isère ,le soleil brille ,on entend au loin le grondement des hélicos . Bientot ils passeront devant nous sur leur drole de machines ,dans leurs habits multicolors ,suant a grosses gouttes ,mais nous serons heureux ....... Thomas je viens te souhaiter tout mes voeux de bonheur et de santé pour cette nouvelle année a bientot christian

  | Liserois | zondag 30 december 2007 om 8:06:53

 2. Effectivement ... c'est pas demain mais ça va arriver vite. Dès mon retour en France mi janvier je vais m'y remettre pour être bien préparé au début du mois de juillet !

  C'est bien la bonne ambiance du Tour que tu décris là ! Ça me fait bien pensé à toutes les étapes que j'ai vu tout au long des années à des endroits toujours différents en France. C'est bien ça aussi le Tour de France : une petite découverte de la France :-).

  Je te souhaite - ainsi qu'à tous ceux et celles qui regardent ce site - également une très bonne année 2008, que tous vos projets se réalisent et qu'on se croisera quelque part sur les routes du Tour de France entre la Bretagne et Paris :-).

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 01 januari 2008 om 18:50:30

 3. j ai deja fait le col de pierre saint martin depuis arette , la vue est incroyable , en plus la pente est longe et difficile
  indurain a dit qu il revait d une arrivée a la pierre saint martin , commme on avait pu le faire au sommet de l aubisque
  en tout cas ces coins sont sous utilisés , avec le larrau et les cols basques a proximité ya de quoi faire de belles etapes !

  | mathurin | zondag 10 mei 2009 om 18:49:11

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer twee ?