home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 205 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Nieuwtjes over het Nederlandse wielrennen: de nieuwe manager van Rabobank komt niet uit de wielerwereld, Lars Boom wielrenner van het jaar en Michael Boogerd onderscheiden [UPDATE]

Toegevoegd: dinsdag 27 november 2007 om 0:05:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Nieuwtjes over het Nederlandse wielrennen: de nieuwe manager van Rabobank komt niet uit de wielerwereld, Lars Boom wielrenner van het jaar en Michael Boogerd onderscheiden [UPDATE]In de rustige periode na het einde van het wielerseizoen is er toch een aantal nieuwtjes uit de Nederlandse wielerwereld ... over de nieuwe manager van de Rabobank Wielerploegen, over de verkiezing van de wielrenner van het jaar en over de onderscheidingen van Michael Boogerd !
  UPDATE 27 november: de nieuwe manager van de Rabobank Wielerploegen is nu officieel benoemd.

  De nieuwe manager van de Rabobank Wielerploegen komt niet uit de wielerwereld

  Sinds een aantal dagen na het einde van de Tour had de Rabobank wielerploeg officieel geen algemeen directeur meer. Na de affaire rondom Rasmussen in de Tour de France had de voormalige algenmeen directeur Theo de Rooij namelijk begin augustus ontslag genomen.
  Sindsdien is Henri van der Aat interim manager en aangezien het rapport van de commissie Vogelzang over de zaak Rasmussen is gepubliceerd is het nu tijd om een nieuwe algemeen directeur te benoemen.

  Een woordvoerder van de Rabobank zou hebben gezegd dat de vervanger van Theo de Rooij niet uit de wielerewereld afkomstig zal zijn.

  Het Nederlandse persbureau ANP heeft aangegeven dat Harold Knebel, huidig directeur 'private banking' van Rabobank, de nieuwe manager zou worden.

  UPDATE 27 november: Rabobank Wielerploegen heeft vandaag op Rabo Sport TV officieel aangekondigd dat Harold Knebel inderdaad de nieuwe manager wordt en wel per 1 maart 2008.
  In de tussentijd gaat Harold Knebel samenwerken met de interim-manager Henri van der Aat om in het nieuwe wielerseizoen goed beslagen ten ijs te komen. Henri van der Aat zelf zal zich vanaf maart weer volledig alleen bezig houden met zijn eigen sportmarketingbedrijf Trefpunt.

  Henri van der Aat heeft in een interview op Rabo Sport TV aangekondigd dat op basis van het rapport van de Commissie Vogelzang diverse maatregelen zullen worden genomen met name wat betreft een betere controle van de whereabouts van de renners en een intern anti-doping programma waarin alle renners 2 à 3 maal per maand gecontroleerd zullen worden.

  Lars Boom uitgeroepen tot wielrenner van het jaar

  Tegen alle verwachtingen in is Lars Boom (21 jaar, Espoir bij de Rabobank) tijdens het Wielergala in Den Bosch uitverkozen tot wielrenner van het jaar in een verkiezing door een vereniging van oud-wielrenners (de Club van 48) en de lezers van het blad Wieler Magazine.

  Lars Boom krijgt op deze manier de verdiende erkenning voor zijn overwinningen op de wereldkampioenschappen veldrijden en tijdrijden voor Espoirs, zijn overwinning bij het Nederlands kampioenschap veldrijden elite en nog een aantal andere overwinningen ...

  Hij bleef bij de verkiezing renners als Stef Clement, Theo Bos, Thomas Dekker en Michael Boogerd voor.

  Robert Gesink heeft dezelfde onderscheiding ontvangen bij de talenten en Marianne Vos bij de dames.

  Michael Boogerd onderscheiden

  Om nog even bij Rabobank te blijven ... Michael Boogerd - de Rabobank renner die aan het eind van het afgelopen wielerseizoen zijn carrière beëindigd heeft - is de afgelopen dagen dubbel onderscheiden ...
  Michael Boogerd en Thomas Dekker net voor de proloog van de Tour de France 2007 in Londen
  Tijdens de presentatie van zijn biografie Boogie (geschreven door de journalist Maarten Scholten in samenwerking met Michael) is Michael uitgeroepen tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Michael treedt hiermee toe tot een select clubje want de KNWU is niet erg scheutig met deze titel ... Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann en Leontien van Moorsel hebben deze titel al eerder in ontvangst mogen nemen.

  De tweede onderscheiding kreeg Michael Boogerd vandaag tijdens het Wielergala waar hij werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

  Boogerd heeft in zijn carrière twee Tour-etappes gewonnen, was vijfde in het algemeen klassement van de Tour de France 1998, heeft de Amstel Gold Race één keer gewonnen en stond nog vaak op het podium van deze wedstrijd en van Luik-Bastenaken-Luik in de afgelopen tien jaar. Boogerd heeft ook drie maal de Nederlandse kampioenschappen gewonnen.

  Nieuws over het Nederlandse wielrennen dus ... ik had eigenlijk net zo goed kunnen zeggen nieuws over de Rabobank ;-)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 6568x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Tour de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Niet alleen nieuws over de Rabobank:
  Marianne Vos is kopvrouw van de DSB wielerploeg en kreeg gisteren de onderscheiding uit handen van zesvoudig wereldkapioene Keetie van Oosten-Hage.
  (Keetie is van het geweldig goede bouwjaar 1949 en zij aan zij met haar heb ik tijdens de Still Kids Tour 2006 o.a. een aantal Vlaamse heuvels gefietst waaronder de Muur van Geraerdsberge, Koppenberg en de Patersberg)

  | Tonn Vergouwen | dinsdag 27 november 2007 om 15:21:14

 2. Comme tu le dis, pas grand chose pendant l'inter-saison et voilà que T-Mobile vient d'annoncer son retrait de l'équipe pro du même nom à effet immédiat.
  Où vont donc se retrouver les coureurs de cette équipe ?
  L'équipe va-t-elle être reprise ?

  | Martin | dinsdag 27 november 2007 om 16:48:55

 3. Da's waar ... niet alleen maar nieuws over de Rabobank, maar bij wijze van spreken dan toch ...

  Martin, ça confirme effectivement les rumeurs dont je parlais dans mon article le 6 novembre au sujet de l'équipe T-Mobile.

  Bonne question effectivement sur ce que vont devenir les coureurs de l'équipe ... surtout parce qu'après Discovery et Unibet c'est la troisième équipe ProTour qui disparaît !

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 27 november 2007 om 17:02:49

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer vier ?