home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielen

Toegevoegd: vrijdag 17 februari 2012 om 9:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielenNa de etappes die verstoord werden door de weersomstandigheden (met name de sneeuw) in de Ster van Bessèges en de Tour Med, gaat het Franse wielerseizoen dit weekend verder met de Tour du Haut Var die ook wel de Wedstrijd van de bloeiende mimosabloem wordt genoemd.

  Wie wordt de opvolger van Thomas Voeckler in deze wedstrijd vol met klimmetjes? Zouden alle winnaars wederom Frans zijn? (vorig jaar werden de etappes gewonnen door Samuel Dumoulin en Julien Antomarchi)

  Zaterdag en zondag staan in totaal 2 etappes op het programma van deze wedstrijd in Zuid-Frankrijk. U kunt alle gegevens over deze etappes terugvinden in dit artikel. Hieronder vindt u de tijd- en routeschema's, het profiel en de Google Maps/Google Earth kaart van de twee etappes van de Tour du Haut Var 2012*.

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps

  1/ zaterdag 18 februari 2012 - Draguignan > La Croix-Valmer - 189,2 km

  De eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012 vertrekt vanuit de Boulevard du Maréchal Foch in Draguignan en gaat al snel op zoek, na de werkelijke start (bij het bord wat aangeeft dat je Draguignan verlaat) naar de eerste berg van de 2de categorie van deze wedstrijd in Chateaudouble.

  Zodra de renners de afdaling van deze berg er op hebben zitten staat alweer een nieuwe klim van de 2de categorie op het programme, naar de Bastide de Tourtour. Via Lorgues, Cabasse en Le Cannet-des-Maures, bereiken ze dan bergaf de bevoorradingszone middenin de Réserve Naturelle de la Pleine des Maures.

  Na nieuwe krachten te hebben opgedaan begint het peloton aan de derde klim van de 2de categorie, die van La Garde-Freinet. Na een sprint (souvenir Henri Desgranges) in Grimaud zetten ze koers naar de finishlijn in La Croix Valmer (bij het Forum Constantin).

  Een kort circuit van 6,1 kilometer rondom de stad maakt het mogelijk te komen tot het totaal aantal kilometers van 189,2 door maar liefst 5 maal over de finishlijn te komen. Pas dan kennen we de naam van de winnaar van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012 Het profiel van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps

  1/ Draguignan > La Croix Valmer

  [X] Close

  1/ Draguignan > La Croix Valmer

  [X] Close

  2/ zondag 19 februari 2012 - Fréjus > Fayence - 205,4 km

  De tweede etappe van de Tour du Haut Var 2012 zal vertrekken vanaf het Place de la Porte d'Hermès in Fréjus. Na de start gaat de etappe richting het noorden en via Bagnols-en-Forêt komen de renners terecht in een labyrinth wat het vervolg van deze etappe vormt. Verschillende lusjes staan namelijk op het programma en maken het mogelijk de 4 beklimmingen van deze etappe op te zoeken.

  Allereerst rijden de renners richting Montauroux en het Lac de Saint-Cassien waar ze de Col des Marjories van de eerste categorie zullen beklimmen. Terug in Montauroux beklimmen ze de Mur de Montauroux maar deze telt op dat moment niet voor het bergklassement en het parcours gaat dan noordwaarts om de Col de Mons, de enige hors catégorie berg van deze wedstrijd, te beklimmen.

  De renners gaan vervolgens richting Fayence waar het peloton in tegenovergestelde richting over de finishlijn zal komen en vervolgen richting de bevoorrradingszone en Seillans. De renners vervolgen hun weg om de Col de Saint-Arnoux (2de categorie) te beklimmen. Op het moment dat ze in Bargemon rechtsaf slaan beginnen ze de klim van de laatste berg, van de eerste categorie, de Col du Belhomme. Een lusje via het meest noordelijke punt van deze etappe brengt hen vervolgens weer terug naar Bargemon vanwaar ze afdalen naar Callas en Claviers en vervolgens Seillans waar ze de sprint Moïse Puginier (de oprihter van de wedstrijd) bij het binnenkomen van de stad zullen betwisten.

  Alvorens definitief Fayence binnen te rijden volgen ze een route ten zuiden van de stad om zo de etappe kunnen eindigen bovenop de Mur de Fayence.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2ème etappe van de Tour du Haut Var 2012 Het profiel van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps

  2/ Fréjus > Fayence

  [X] Close

  2/ Fréjus > Fayence

  [X] Close

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 in Google Earth

  Zojuist heeft u alle details kunnen ontdekken over de twee etappes van deze Tour du Haut Var 2012 met onder andere de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en voor beide etappes de Google Maps kaart met het parcours.

  Indien u het volledige parcours van de Tour du Haut Var 2012 wilt raadplegen kunt u het onderstaande KML bestand downloaden en openen in Google Earth.
  >> Downloadt het parcours van de Tour du Haut Var 2012 in Google Earth
  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 in Google Earth
  Met dit bestandje kunt u niet alleen het volledige parcours in Google Earth bekijken maar ook een virtuele vogelvlucht maken over één van de, of beide, etappes

  * zoals u wellicht gezien heeft zijn de tijd- en routeschema's, zoals aangeleverd door de organisator van de wedstrijd, niet echt precies; de kaarten die de organisator aanlevert zijn ook niet precies genoeg om er echt iets mee te kunnen doen. Als gevolg daarvan bestaat de kans dat de kaarten in dit artikel, alhoewel met de uiterste zorg bereid zodat er zo min mogelijk fouten in zitten, op bepaalde plaatsen afwijken van het werkelijke parcours, met name in het parcours vlakbij vertrek of finish van de etappes. Mocht u deze wedstrijd gaan bekijken, vraag dan ter plaatse na of u op de juiste plek bent!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 8254x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Tour du Haut Var | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-du-tour-du-haut-var-2012-sur-google-maps-google-earth-et-les-itineraires-horaires-prof-99580481.html

  | Roiland TISSIER | zaterdag 18 februari 2012 om 8:50:56

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?