home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour Med 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielen

Toegevoegd: dinsdag 07 februari 2012 om 8:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour Med 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielenNa de Grand Prix Cycliste La Marseillaise en de Etoile de Bessèges, gaat donderdag de Ronde van de Middellandse Zee (of Tour Med) 2012 van start. Lange tijd werd de wedstrijd bedreigd met annulering maar uiteindelijk zijn de uitstaande schulden betaald en werd de wedstrijd gered door de Franse Wielerbond (Fédération Française de Cyclisme of FFC) terwijl de Ligue Nationale de Cyclisme* deze niet wilde inschrijven in de kalender.

  4 etappes (en niet langer 5 zoals vorig jaar nog het geval was) staan op het programma van deze wedstrijd in het zuiden van Frankrijk. In dit artikel vindt u alle details van deze etappes terwijl op de officiële website nog niet eens de kaarten van de etappes te vinden zijn! Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, profiel en Google Maps/Google Earth kaart van alle etappes van de Tour Méditerranéen 2012.

  Het parcours van de Ronde van de Middellandse Zee (Tour Méditerranéen) 2012 op Google Maps

  1/ donderdag 9 februari 2012 - Pertuis > Meyreuil - 135 km

  De eerste etappe van de Tour Med 2012 vindt rondom Aix-en-Provence plaats.
  Na de start vanaf het Place Jean Jaurès in Pertuis rijden de renners via Cucuron, Cadenet, La Roque d'Anthéron en Lambesc alvorens zich oostwaarts te begeven tot aan Jouques. Ze vervolgen van daar uit hun weg noordwaarts en vervolgens wederom oostwaarts, op zoek naar de beklimmingen van de Col du Grand Sambuc (2de categorie) en de Col des Portes (1ste categorie) en gaan vervolgens via Pourrières en Beaureceuil naar de finish in de Rue des Mineurs in Meyreuil waar ze over de finishlijn zullen rijden na een laatste rechte stuk van 250 meter.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour Med 2012 Het profiel van de eerste etappe van de Tour Med 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour Med 2012 op Google Maps

  1/ Pertuis > Meyreuil

  [X] Close

  1/ Pertuis > Meyreuil

  [X] Close

  2/ vrijdag 10 februari 2012 - Salon de Provence > Martigues - 136 km

  De tweede etappe van de Tour Med 2012 gaat van start op het Place Jules Morgan in Salon de Provence. De etappe gaat dan richting het noord-westen via Eyguières en Mouriès en de renners klimmen dan naar Baux-de-Provence en de Côte des Baux (2de categorie). Daar komen ze terecht op een plaatselijk lusje - via Saint-Etienne-du-Grès - wat ze 2 maal afleggen (met dus een tweede klim van de côte van de 2de categorie). Bij de 3de doorkomst door Baux-de-Provence, klimmen ze niet tot aan de top van deze klim en wordt deze dus gezien als een klim van de 3de categorie.

  Tot even ten zuid-oosten van Mouriès volgen de renners dan dezelfde weg als die ze ook al hadden gevolgd tot aan dit lusje maar ze buigen dan af naar Entressen en Istres en de finishlijn op de Quai Paul Doumer in Martigues waar we de winnaar van de tweede etappe zullen kennen aan het einde van een rechte lijn van 250 meter.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 2ème etappe van de Tour Med 2012 Het profiel van de tweede etappe van de Tour Med 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour Med 2012 op Google Maps

  2/ Salon de Provence > Martigues

  [X] Close

  2/ Salon de Provence > Martigues

  [X] Close

  3/ zaterdag 11 februari 2012 - La Seyne sur Mer > La Londe les Maures - 132 km

  Aan de andere kant van Marseille, in La Seyne sur Mer, op de Cours Toussaint Merle Maire, gaan de renners van start voor de 3de etappe. Vandaaruit gaan ze noord-westwaarts tot aan de Côte du Camp (1ste categorie) en vervolgens richting het oosten, via Signes, de Côte de la Bataillère (3de categorie), Garéoult en Forcalqueiret tot aan Flassans-sur-Isole.

  Ze buigen daar af naar het noorden om via Pignans en Pierrefeu-du-Var de Col de Gambet (3de categorie) op te rijden en vervolgens richting de finishlijn in La Londe-les-Maures. Wanneer ze over deze finishlijn rijden moeten ze echter nog 2 rondjes afleggen op een lusje rond de stad, alvorens ze voor de 3de en laatste keer over de finishlijn komen ...

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 3ème etappe van de Tour Med 2012 Het profiel van de derde etappe van de Tour Med 2012 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour Med 2012 op Google Maps

  3/ La Seyne sur Mer > La Londe les Maures

  [X] Close

  3/ La Seyne sur Mer > La Londe les Maures

  [X] Close

  4/ zondag 12 februari 2012 - La Ciotat > Toulon / Mont Faron - 130 km

  De 4de en laatste etappe van de Tour Med 2012 finisht zoals gebruikelijk op de Mont Faron in Toulon en volgt een nogal bijzonder parcours.

  De start van deze koninginnerit van de Tour Med, 130 kilometer lang, vindt plaats in de Avenue Franklin Roosevelt in La Ciotat. Na de klim van de Côte de Ceyreste (2de categorie), volgt de etappe voor een groot deel het parcours van de etappe van de dag ervoor, via Signes, Méounes le Montrieux en Néoules tot aan Garéoult waar de renners naar links afbuigen naar La Roquebrussanne. Vandaaruit volgen ze een lusje via Mazaugues alvorens ze in omgekeerde richting dezelfde weg volgen tot aan Le Camp.

  Ze slaan daar links af om via Le Beausset, Sainte-Anne d'Evenos en Le Broussan te beginnen aan de klim van de Col de Gardes (2de categorie) en vervolgens door te rijden naar Toulon waar ze de wellicht beslissende slotklim van de Tour Med 2012 zullen beginnen, de Mont Faron! Vorig jaar werd de laatste etappe, met aankomst op de top van de Mont Faron, gewonnen door David Moncoutié (Cofidis) die daarmee ook de eindoverwinning pakte in deze tweede etappekoers van het Franse wielerseizoen op de weg.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 4ème etappe van de Tour Med 2012 Het profiel van de vierde etappe van de Tour Med 2012 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour Med 2012 op Google Maps

  4/ La Ciotat > Toulon / Mont Faron

  [X] Close

  4/ La Ciotat > Toulon / Mont Faron

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Méditerranéen 2012 in Google Earth

  U heeft hierboven alle details kunnen vinden over de verschillende etappes van de 39ste Tour Med met onder andere de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en voor alle etappes een Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van de Tour Med 2012 in één oogopslag wilt zien kunt u het onderstaande KML bestandje downloaden en het openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Tour Med 2012 in Google Earth
  Het parcours van de Tour Med 2012 in Google Earth
  Hiermee kunt u niet alleen het volledige parcours ineens bekijken in Google Earth maar ook een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere etappes.

  * de Ligue Nationale de Cyclisme, LNC, is weliswaar onafhankelijk sinds 2008, maar is oorspronkelijk opgezet door de FFC en het feit dat de beslissing die door de algemene vergadering van de LNC was genomen zo eenvoudig opzij werd geschoven door de FFC is dus enigszins verrassend. Ik had oorspronkelijk gepland om hier een artikel aan te wijden maar tijdgebrek heeft dit helaas onmogelijk gemaakt ...
  In 2011 al, na onenigheid over de ploegenselecties (en met name de afwezigheid van Saur-Sojasun en BigMat-Auber 93 in de selectie), schreef de LNC over de Tour Med: Om ervoor te zorgen dat de laatste edities van deze wedstrijd plaats konden vinden hebben de ploegen en de LNC grote moeite gedaan. De Franse profploegen hebben geaccepteerd deel te nemen zonder hun kosten vergoed te krijgen. De LNC heeft het tijdelijke geldgebrek opgevangen door een gespreide betalingsregeling op te zetten voor de organisatierechten, verzekeringen en prijzen voor de renners. Het was dus niet voor niets dat de LNC het risico niet wilde lopen met deze wedstrijd die schijnbaar vaker problemen veroorzaakt ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 12111x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ronde van de Middellandse Zee| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-cyclisme-le-parcours-du-tour-med-2012-sur-google-maps-google-earth-et-les-itineraires-horaires-p-98846466.html

  | Roltiss | woensdag 08 februari 2012 om 10:58:43

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer één ?