home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het precieze parcours van de 2de etappe van de Tour de France 2012: Wezet > Doornik (met Google Maps kaart)

Toegevoegd: dinsdag 29 november 2011 om 0:01:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het precieze parcours van de 2de etappe van de Tour de France 2012: Wezet > Doornik (met Google Maps kaart)De geruchtenstroom over de Tour de France 2012 gaat verder op velowire.com. Vandaag is het de beurt aan de 2de etappe van de 99ste editie van de Tour de France om zich volledig en exclusief bloot te geven op velowire.com. Dankzij een regelmatige bezoeker van deze website vindt u in dit artikel alle informatie over het precieze parcours van deze etappe tussen Wezet (Visé) en Doornik (Tournai) in België, met zelfs een interactieve Google Maps kaart met het parcours.

  Komt dat zien!

  De eerste 3 etappes van de Tour de France 2012

  De Tour de France 2012 begint met een proloog en 2 etappes in Belgiqë.

  zaterdag 30 juni 2012 - proloog in Luik - 6,1 km

  De proloog van de Tour de France 2012 vindt plaats in de stad Luik (Liège) over een afstand van 6,1 kilometer.

  Het zenuwcentrum van deze proloog bevindt zich, zoals de RTBF al aan had gegeven, in het Parc d'Avroy met het startpodium in de Avenue Rogier. Het parcours is volledig vlak en gelijk aan dat wat gebruikt werd in 2004 toen de Zwitserse renner Fabian Cancellara de eerste gele trui pakte.
  De renners rijden vervolgens naar het noorden via de Boulevard d'Avroy en de Boulevard de la Sauvenière. Ze komen dan uit op de Quai Roosevelt en volgen de Maas, alvorens een bocht naar links te maken bij la Batte (na iets meer dan 3 kilometer) richting het Place Saint-Lambert en het Palais des Princes-Évêques. Ze volgen vervolgens in de omgekeerde richting de Boulevard de la Sauvenière en de Boulevard d'Avroy om na 6,1 kilometer over de finishlijn te komen.

  Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het profiel van de proloog van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de proloog van de Tour de France 2012 op Google Maps

  P/ Liège > Liège

  [X] Close

  1/ zondag 1 juli 2012 : Liège > Seraing - 198 km

  De eerste etappe, over een afstand van 198 kilometer, vertrekt eveneens vanuit het Parc d'Avroy. Zoals gebruikelijk zal echter een officiële startceremonie een stukje verderop plaats vinden, op het Place Saint-Lambert voor het Palais des Princes-Évêques wat de renners de dag ervoor tijdens de proloog ook al gezien hebben (nou ja, het is niet zeker dat ze dat ook echt zullen zien tijdens de race !).  Het parcours van deze etappe is heuvelachtig en volgt de wegen die normaal gesproken op het programma staan van de Belgische klassiekers. De afstand van 198 kilometer wordt bereikt door af te dalen naar het zuid-oosten van de Provincie Luik via Spa-Francorchamps waar zich het bekende autocircuit bevindt. Na een kort bezoekje aan de Provincie Luxemburg, via de Baraque de Fraiture, één van de hoogste punten van België met haar 652 meter, en Hotton, gaan de renners weer noordwaarts richting de aankomst in Seraing waar de finishlijn getrokken zal worden voor de Cristalleries du Val Saint-Lambert voorafgegaan door een 2 kilometer lange klim waarvan 600 meter met een stijgingspercentage van 8% en oplopend tot maximaal 14%.
  De etappe Liège > Seraing

  2/ maandag 2 juli 2012 : Wezet (Visé) > Doornik (Tournai) - 207 km

  Over de tweede etappe, op maandag 2 juli 2012, heeft ASO nog niet veel informatie vrijgegeven, behalve dan dat het een etappe van 207 kilometer tussen Wezet (Visé) en Doornik (Tournai) betreft.

  Een trouwe lezer van deze website heeft mij echter informatie doen toekomen over deze etappe na verschillende Belgische kranten die hierover schreven uitgeplozen te hebben (met name DH, l'Avenir, le Soir, la RTBF, ...) en op basis van informatie uit de editie van 22 november 2011 van Nord-Eclair (groep SudPresse, editie Tournai).

  Deze gegevens waren zo compleet dat ik, door deze te combineren met de kaart die werd getoond en die te zien is in de video van de presentatie van de etappes door Christian Prudhomme, een kaart heb kunnen maken op Google Maps van deze etappe.

  Na het vertrek vanuit Wezet (Visé) rijden de renners in zuid-westelijke richting naar Namen waar ze de Citadelle de Namur zullen beklimmen die onder andere de finish vormt van de Grand Prix de Wallonie en die ook voorkomt in de film Le Vélo de Ghislain Lambert.

  Ze rijden daarna verder in noord-westelijke richting naar Nivelles alvorens ze via Soignies en Ghislenghien, waar hoogstwaarschijnlijk de tussensprint van deze etappe plaats zal vinden, naar de finish rijden in Doornik (Tournai) in de Boulevard Bara waar de Tour ook al aangekomen was in juni 1966.

  Een andere klim lijkt op het programma te staan bij Ronquières terwijl de bevoorradingszone normaal gesproken vlakbij Sombreffe zou moeten liggen.

  Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de tweede etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  2/ Visé > Seraing

  [X] Close


  To be continued ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 19788x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Boujour, voici quelque détail sur la 4ème étape(Abbeville-Rouen) : Saint-Martin-aux-Buneaux, Les Petites Dalles, Sassetôt-le-Mauconduit, Saint-Pierre-en-Port, Eletot, Sainte-Hélène-Bondeville(D925), Fécamp (Chaussé Gayant, Boulevard de La République, Rue des Forts et Rue Gustave Couturier où il y aura le sprint intermédiaire), Toussaint, Ypreville-Biville, Fauville en Caux puis la Vallée de la Seine.

  | Yves | zaterdag 10 december 2011 om 12:11:52

 2. Des infos sur le Tour de France en Seine-Maritime sont disponibles ici : http://www.seinemaritime.net/fr/medias/magazine/pdf/magazine%20decembre%202011%20num%2072.pdf (p36-37)

  | Yves | zondag 11 december 2011 om 21:50:08

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus zeven ?