dinsdag 07 juni 2011 om 21u45

Een etappe van 179 kilometer stond op het programme van het Critérium du Dauphiné 2011 vandaag. Een etappe met aankomst heuvelop in Lyon die de sprinters echter niet de kans ontnam de overwinning te betwisten en waarop John Degenkolb (Team HTC-Highroad) liet zien de snelste te zijn ... of de slimste!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 - Voiron > Lyon

In de regen gingen de 175 renners van het Critérium du Dauphiné aan het begin van de middag van start in Voiron.

Net als gisteren gingen verschillende mislukte pogingen de vorming van de ontsnapping van de dag vooraf. De aanval kwam dit keer, op kilometer 10, van Jurgen van den Walle (Omega Pharma-Lotto), Maarten Tjallingii (Rabobank) en Brice Feillu (Team Leopard-Trek). In de regen wisten deze drie renners terrein te winnen op het peloton en zo hun voorsprong uit te breiden tot maximaal 4'45" na 35 kilometer aan kop.

Maarten TjallingiiDe wedstrijd verloopt verder rustig maar in de finale komen verschillende ploegen -met name FDJ, Cofidis en Garmin-Cervélo- de Astana ploeg van Alexandre Vinokourov, leider van het algemeen klassement, ten hulp, om de 3 vluchters terug te pakken. Onder hun leiding vormt zich echter een breuk in het peloton en verschillende favorieten komen in de tweede groep te zitten.

Op 15 kilometer van de aankomst blijft alleen de Nederlandse renner van de Rabobank ploeg aan kop over, Van de Walle en Feillu worden dan teruggepakt. Op iets minder dan 10 kilometer van de finish vinden de meeste favorieten weer terug aansluiting bij het eerste peloton maar renners als Thibaut Pinot (FDJ) en Edvald Boasson Hagen (Team Sky) lukt het niet om het gaatje dicht te rijden, voor de laatste met name vanwege mechanische problemen.

In de laatste 3 kilometer krijgt Tjallingii gezelschap van een ploegmaat maar verschillende renners proberen dan een goed plaatsje te vinden om de laatste heuvel goed door te komen, de Côte de la Croix Rousse.

Thomas Voeckler (Team Europcar) probeert dan zijn overwinning in de Grand Prix Cycliste de Québec van vorig jaar te herhalen door in de laatste 500 meter van de slotklim aan te vallen. Samuel Dumoulin en zijn ploegmaten van de Cofidis ploeg laten hem echter niet ontsnappen en op 100 meter van de finish is het dan de beurt aan John Degenkolb (Team HTC-Highroad) om aan te vallen en zo de etappe te winnen, zijn 5de overwinning in zijn eerste jaar bij de profs!

De reactie van John Degenkolb

John DegenkolbNa de finish liet de Duitse renner, winnaar van deze etappe, weten: Ik maak een geweldige start van mijn carrière met zoveel overwinningen, maar deze overwinning is echt bijzonder want het is mijn eerste overwinning in een WorldTour wedstrijd.

Dit was de ideale etappe voor mij, we hadden de finish gisteren verkend dus we wisten wat ons te wachten stond en ik wist waar ik moest zitten om kans te maken de etappe te winnen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De foto's van de finish en het podium van het Critérium du Dauphiné 2011 in Lyon

Hieronder vindt u de foto's die vanmiddag gemaakt zijn bij de finish in Lyon :
John Degenkolb met Gérard Collomb, burgemeester van Alexandre Vinokourov met Karine Giscard-d'Estaing Jurgen van den Broeck met Gwendal Peizerat, ijsdanser Joaquin Rodriguez Rob Ruijgh


© foto's illustratie artikel en foto's in Lyon : Pierre Veysillier, petercircus.com.
© foto's Maarten Tjallingii & John Degenkolb : Thomas Vergouwen, www.velowire.com.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2573x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2011 | Criterium du Dauphiné Libéré

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Belle étape ou déja les écarts se creusent et ou tout les coureurs sont encore en course !!! Premier francais Voeckler .

    | liserois | woensdag 08 juni 2011 om 06u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer twee ?