zaterdag 23 september 2006 om 23u36

Afgelopen donderdag, 21 september 2006, had de SNCF (de Franse NS) een speciale actie ter gelegenheid van de 25-jarige verjaardag van de TGV: vanaf 12.00 uur precies waren 50.000 treinkaartjes te koop voor een enkeltje binnen Frankrijk, ongeacht de afstand, voor slechts €5.

Dat hebben we geweten ... zoals te verwachten was al even voor 12 uur op de reserveringswebsite van de SNCF te lezen Notre service de réservation de billets est momentanément inaccessible. Nous vous prions de nous en excuser et vous invitons à renouveler votre visite ultérieurement en ook de foutmelding Too many users van de webserver kwam regelmatig voor ...
Ook de telefonische reserveringsdienst bezweek haast onder het uitzonderlijk hoge aantal telefoontjes en de tekst en raison d'un grand nombre d'appels, votre demande ne peut aboutir is dan ook aan vele bellers voorgeschoteld. In de verschillende stations stonden rijen mensen te wachten (zie ook deze reportage van het AFP op Gare Montparnasse uitsluitend in het Frans).

In de verschillende stations stonden rijen mensen te wachten - © Fred Dufour(AFP)

Uiteindelijk heeft de SNCF in minder dan 1 uur tijd maar liefst 200.000 treinkaartjes verkocht voor 5 euro (vier keer zoveel als gepland dus), terwijl de aanbieding eigenlijk tussen 12 uur 's middags en middernacht geldig was!!

Zoals al eerder is dit dus weer eens een speciale aanbieding van de SNCF die niet alleen maar gelukkige klanten oplevert: je vraagt je haast af of de SNCF er goed aan doet dergelijke acties op te zetten, want het levert ook een hoop ontevreden klanten op ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 4262x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Marketing | Openbaar vervoer | Frankrijk

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Die Fransen zijn dus net als Nederlanders; (bijna) gratis dan willen ze wel. Ons ben dus niet alleen zunig!

    | Wil | dinsdag 26 september 2006 om 08u47

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer drie ?