Zoekmachine

Zoekresultaat voor uw zoekopdracht john gadret:

 • Geen resultaat in de foto-/video-categoriën
 • 1 video:
  • Het AG2R team aan het warmrijden voor de tijdrit (proloog) (873x)
 • 35 foto's:
  • John Gadret (Movistar Team) (340x)John Gadret (Movistar) vermijdt de kasseien (337x)John Gadret (Movistar) (378x)
   John Gadret (Movistar) (374x)John Gadret (Movistar) (296x)Marco Marcato (Cannondale), Pierre Rolland (Europcar), John Gadret (Movistar) & Vladimir Isaichev (Katusha) (403x)John Gadret (Movistar Team) (381x)
   John Gadret (Movistar Team) (274x)John Gadret (Movistar Team) (382x)John Gadret (Movistar Team) (341x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (703x)
   John Gadret (AG2R La Mondiale) (449x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (506x)Alejandro Valverde (Movistar) & John Gadret (AG2R La Mondiale) (477x)Alejandro Valverde (Movistar) & John Gadret (AG2R La Mondiale) (2) (490x)
   John Gadret (AG2R La Mondiale) (381x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (418x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (303x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (1) (561x)
   John Gadret (AG2R La Mondiale) (2) (708x)John Gadret (AG2R La Mondiale) (562x)John Gadret & Blaise Sonnery (510x)John Gadret (AG2R La Mondiale/FRA) & Sandy Casar (Française des Jeux/FRA) (414x)
   John Gadret (AG2R La Mondiale/FRA) (670x)John Gadret (AG2R La Mondiale) voor de tijdrit in Cholet (232x)Nicolas Portal & Vicente Garcia Acosta (Caisse d'Epargne) & John Gadret (AG2R La Mondiale) - aankomst in Saint-Brieuc (653x)John Gadret (755x)
   John Gadret (AG2R) in Cahors (814x)John Gadret (AG2R) op Plateau-de-Beille (346x)Yoann Le Foulgoc verstelt nog even de fiets van John Gadret (AG2R) (1550x)John Gadret (AG2R) in het Village Départ in Le Grand-Bornand (288x)
   John Gadret (AG2R) wordt geïnterviewd door France Inter (radio) (700x)John Gadret van AG2R bij de start van zijn proloog (483x)Het AG2R team aan het warmrijden (1) (577x)Het AG2R team aan het warmrijden (2) (544x)
 • 26 nieuwsartikelen:
  • De lijst van deelnemende renners in Parijs-Nice en hun rugnummers

   De lijst van deelnemende renners in Parijs-Nice en hun rugnummersDeze zondag gaat de 72ste editie van Paris-Nice van start voor 8 etappes in lijn met de langste afstand in de geschiedenis van de wedstrijd sinds deze 8 dagen duurt (voorheen 9).

   168 renners verschijnen aan de start (waarvan 36 jongeren die de witte trui zouden kunnen dragen) en samen vertegenwoordigen zij 27 landen. In dit artikel vindt u de namen van deze renners en hun rugnummers waarmee ze te herkennen zijn tijdens de wedstrijd!

   De vertegenwoordigde landen

   27 landen worden vertegenwoordigd door 168 renners aan de start van Paris-Nice 2014, in 21 ploegen, met Frankrijk aan kop (43 renners), België (18), Italië (16), Nederland (14) en Spanje (10).

   Deze landen worden gevolgd door Rusland (7), Australië en de Verenigde Staten (6), Duitsland, Denemarken en Noorwegen (5), Groot-Brittannië, Luxemburg en Zwitserland (4), Polen, Po ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 8950x bekeken
  • De lijst van deelnemende renners aan de Tour de France 2013 en de rugnummers, wie volgt Bradley Wiggins op?

   De lijst van deelnemende renners aan de Tour de France 2013 en de rugnummers, wie volgt Bradley Wiggins op?Morgen gaat de Tour de France 2013 van start, de honderdste editie! Hoog tijd dus om een kijkje te nemen naar de lijst van deelnemende ploegen en renners: 22 ploegen van 9 renners vormen samen een peloton van 198 renners. Zij komen samen aan de start van de eerste etappe deze zaterdag in Porto-Vecchio (zie het parcours van de Tour de France 2013 in detail op Google Maps).

   De 22 deelnemende ploegen aan de Tour de France 2013

   Laten we deze 22 ploegen en hun respectievelijke kopmannen uit de 9 geselecteerde renners voor de verschillende ploegen dan nu één voor één bekijken ....

   Team Sky

   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 27839x bekeken
  • Ploegpresentatie AG2R LA MONDIALE 2013, alles voor de overwinning

   Ploegpresentatie AG2R LA MONDIALE 2013, alles voor de overwinningAfgelopen maandag vond de ploegenpresentatie van AG2R LA MONDIALE 2013 plaats. Kort samengevat was de conclusie over 2012 dat het ontbrak aan overwinningen ondanks een goed niveau in het algemeen en de nieuwe renners zijn dan ook uitgekozen met als doel om meer overwinningen bij te schrijven in de erelijst van de ploeg in 2013.

   In dit artikel vindt u alle details over de renners uit de ploeg en interviews met Samuel Dumoulin, Julien Jurdie het heeft over de doelen van de ploeg en .. over velowire.com (!), Loic Varnet die praat over Axel Domont en Jan-Willem van der Straten die de sponsoring van de ploeg door FOCUS Bikes uitlegt.

   De conclusies over 2012

   Vanuit de sponsor gezien

   Na allereerst alle sponsors en alle andere mensen die aanwezig waren bij de presentatie welkom te hebben geheten liet André Renaudin, Algemeen Directeur van AG2R LA MONDIALE, zijn eigen passie voor de wielersport zien alvorens hij de microfoon doorgaf aan Yvon Breton, Gedele ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 9245x bekeken
  • Cholet-Pays de Loire 2012: het parcours op Google Maps en de lijst van deelnemende renners (en de rugnummers)

   Cholet-Pays de Loire 2012: het parcours op Google Maps en de lijst van deelnemende renners (en de rugnummers)Na Paris-Nice vorige week staan dit weekend zoals gebruikelijk twee Franse ééndagswedstrijden op het programma: de Classic Loire Atlantique op zaterdag en Cholet-Pays de Loire op zondag.

   Na het artikel over de Classic Loire Atlantique 2012, vindt u in dit artikel alle details over Cholet-Pays de Loire 2012, georganiseerd rondom Cholet.

   Dit weekend zal www.velowire.com aanwezig zijn bij deze twee wedstrijden en u kunt dus snel na de wedstrijden alle details, foto's en de resultaten op deze site vinden!

   De kaart met het parcours van Cholet-Pays de Loire 2012 op Go ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 9199x bekeken

  • Alberto Contador domineert de Giro d'Italia 2011

   Alberto Contador domineert de Giro d'Italia 2011Vanmiddag werd met een laatste tijdrit in de straten van Milaan de Giro d'Italia 2011 afgesloten. Deze 94ste editie van de Ronde van Italië, die de 150 jarige verjaardag van de hereniging van zijn gastland vierde, werd gedomineerd door de Spanjaard Alberto Contador (Team Saxo Bank-Sungard) die hiermee zijn 6de Grote Ronde wint na 3 Tour de France (2007, 2009 en 2010), één Vuelta a España (2008) en zijn vorige overwinning in de Giro d'Italia in 2008.

   Het parcours wat selectief bedoeld was met een groot aantal finishen bergop en twee keer zoveel etappes in het hooggebergte als vlakke etappes was dat misschien een beetje té veel?

   Hoe El Pistolero de Ronde van Italië 2011 wist te wi ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3065x bekeken

  • Mark Cavendish behaalt een score van 2 van de 5 in de Giro d'Italia 2011 en verlaat de wedstrijd

   Mark Cavendish behaalt een score van 2 van de 5 in de Giro d'Italia 2011 en verlaat de wedstrijdEen laatste sprintersetappe ... gewonnen door een sprinter. Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) om precies te zijn. De renner die 5 etappes had aangekruist in deze Giro d'Italia 2011. 5 kansen waarvan hij er 2 heeft weten te pakken.

   De samenvatting van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2011: Castelfidardo > Ravenna

   Wederom een etappe met een volledig vlak parcours, gemaakt voor sprinters.

   Na de overwinning van John Gadret (AG2R La Mondiale), die de aanval inzette en zo Joaquin Rodriguez (Katusha Team) in de laatste 400 meter achterhaalde, was het vandaag wederom een etappe waar een eventuele ontsnapping weinig kans van slagen had.

   Miguel Minguez (Euskaltel-Euskadi), David Ricci Bitti (Farnese Vini-Neri Sottoli), ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 2391x bekeken
  • Giro d'Italia 2011: een dubbelslag voor Pieter Weening in de 5de etappe

   Giro d'Italia 2011: een dubbelslag voor Pieter Weening in de 5de etappeDe 5de etappe van de Giro d'Italia 2011 werd allereerst getekend door een solo-ontsnapping van Martin Kohler (BMC Racing Team) en vervolgens door de zandweggetjes die het Pieter Weening (Rabobank) en John Gadret (AG2R La Mondiale) mogelijk maakte de Zwitserse renner terug in te halen en vervolgens de Nederlandse renner de etappe te zien winnen en de roze trui zien over te nemen!
   Een valpartij van Tom Jelte Slagter (Rabobank) herinnerde aan de trieste gebeurtenis van afgelopen maandag maar de jonge renner kwam er gelukkig goed van af.

   De samenvatting van de 5de etappe van de Ronde van Italië 2011 : Piombino > Orvieto

   191 kilometers scheidden vandaag de finish in Orvieto van het vertrek ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3671x bekeken
  • De UCI ProTour breidt zich uit naar Canada: het parcours op Google Maps/Earth en de lijst van deelnemende renners aan de Grands Prix Cyclistes van Québec en van Montréal

   De UCI ProTour breidt zich uit naar Canada: het parcours op Google Maps/Earth en de lijst van deelnemende renners aan de Grands Prix Cyclistes van Québec en van MontréalEen jarenlange wens van de UCI gaat nu eindelijk in vervulling: de verdere uitbreiding van de UCI ProTour buiten Europa. De twee nieuwe eendaagse wielerwedstrijden die in Canada plaatsvinden zijn de Grand Prix Cycliste de Québec vandaag en de Grand Prix Cycliste de Montréal op zondag 12 september.

   In dit artikel vindt u exclusief het parcours van deze twee wedstrijden op Google Maps en kunt u een KML bestand downloaden om het parcours te bekijken in Google Earth en zodoende een virtuele vogelvlucht over het circuit van deze twee nieuwe wedstrijden te maken. U vindt hier ook de lijst van deelnemers.

   De organisator van de Grands Prix Cyclistes in Canada

   De twee Grands Prix Cyclistes van Québec en van Montréal worden georganiseerd door de Groupe Serdy van eigenaar Serge Arsenault die eerder al de Grand Prix Cycliste des Amériques (Coupe du Monde 1988-1992) en de Tour cycliste ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 9686x bekeken
  • De lijst van deelnemende renners aan de Tour de France 2010 en hun rugnummers

   De lijst van deelnemende renners aan de Tour de France 2010 en hun rugnummersZoals u ondertussen wel weet gaat de Tour de France 2010 aanstaande zaterdag van start in Rotterdam (zie mijn artikeltje Het parcours van de Tour de France 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's voor alle details over het parcours). De officiële website geeft nog aan dat de deelnemende renners nog niet bekend zijn maar dat is wel degelijk het geval.

   In dit artikeltje vindt u dus de lijst van deelnemende renners aan de Tour de France 2010 die er alles aan zullen doen om de 3.642 kilometer tot aan Parijs uit te rijden om daar op zondag
   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 30941x bekeken
  • Giro d'Italia 2010: de slottijdrit voor Gustav Erik Larsson, de eindoverwinning voor Ivan Basso

   Giro d'Italia 2010: de slottijdrit voor Gustav Erik Larsson, de eindoverwinning voor Ivan BassoNa zijn eerste overwinning in de Giro d'Italia in 2006, in twijfel gebracht vanwege de dopingaffaire Puerto waarvoor hij vervolgens twee jaar geschorst werd, heeft Ivan Basso (Liquigas-Doimo) vandaag voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Italië gewonnen.
   De slottijdrit werd gewonnen door Gustav Erik Larsson (Team Saxo Bank). De rode trui van het puntenklassement was voor Cadel Evans (BMC Racing Team), de groene trui van het bergklassement voor Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) en de witte trui van beste jongere voor de indrukwekkende Richie Porte (Team Saxo Bank).

   De samenvatting van de 21ste etappe, de individuele tijdrit in Verona

   Vandaag vond de laatste etappe van de Giro d'Italia 2010 plaats in de vorm van een individuele tijdrit van 15 kilometer in Verona met halverwege een klim van 5% richting To ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 4785x bekeken
  • 20ste etappe van de Giro d'Italia 2010: Johann Tschopp wint hem in stijl

   20ste etappe van de Giro d'Italia 2010: Johann Tschopp wint hem in stijlEerste Zwitserse overwinning in de Giro d'Italia sinds Alex Zülle in 1998: Johann Tschopp wint de sprint op de cima coppi (het dak) van deze Ronde van Italië en zet vervolgens alles op alles in de afdaling om de slotklim met voldoende voorsprong te beginnen om deze etappe te winnen. Dankzij een verrassingsaanval van Cadel Evans pakt de Wereldkampioen de 2de plaats, voor Ivan Basso die zijn roze trui behoudt voor de afsluitende tijdrit morgen in de straten van Verona.

   De samenvatting van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2010

   Een nieuwe bergetappe stond vandaag op het programma van de Giro d'Italia 2010, tussen Bormio en Ponte di Legno-Tonale over een afstand van 178 kilometer met, als toegangsweg naar Zwitserland de klim van Forcola di Livigno, de Passo di Eira, de Passo di Foscagno ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3839x bekeken
  • Giro d'Italia 2010: Michele Scarponi wint in Aprica, David Arroyo valt van zijn roze wolk!

   Giro d'Italia 2010: Michele Scarponi wint in Aprica, David Arroyo valt van zijn roze wolk!Bij de finish in Aprica wist Michele Scarponi (Androni Giocattoli-Diquigiovanni) vanmiddag de etappe te winnen in een sprint. Na 5 dagen in het roze valt David Arroyo (Caisse d'Epargne) van zijn wolkje om plaats vrij te maken voor Ivan Basso (Liquigas-Doimo) die tweede eindigde vandaag. De Italiaan en de Spanjaard zijn nu 51 seconden van elkaar verwijderd.

   De samenvatting van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2010

   Vanochtend herdachten de burgemeester Adriano Paroli, de nabestaanden van de slachtoffers en de organisator van de Ronde van Italië met de directeur Angelo Zomegnan, aan de start in Brescia de bomaanslag van 28 mei 1974 voor het herdenkingsteken op het Piazza della Loggia.

   Na zijn etappe-o
   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 6518x bekeken
  • Giro d'Italia 2010: Stefano Garzelli het snelst in de klim naar Plan de Corones (Kronplatz)

   Giro d'Italia 2010: Stefano Garzelli het snelst in de klim naar Plan de Corones (Kronplatz)De individuele tijdrit van San Vigilio di Marebbe naar Plan de Corones (Kronplatz) van vandaag was nogal bijzonder. De 12,9 kilometer liepen niet alleen bergop maar 5,3 kilometer van het parcours gingen ook nog eens over onverharde weg. De maximale helling was maar liefst 24% met een gemiddelde van 8,4%.

   Stefano Garzelli was de snelste in deze klim waar een grote husseling in het algemeen klassement werd verwacht. Voor de roze trui David Arroyo valt het tijdsverlies echter reuze mee en hij blijft dus voorlopig nog leider in het algemeen klassement. De grote verliezer onder de favorieten was echter Carlos Sastre ...

   De samenvatting van de tijdrit, 16de etappe van de Giro d'Italia 2010

   Marco Frapporti (Colnago - CSF Inox) vertrok als eerste vanochtend om 10u30 en hij liet de eerste tijd registreren op 48'33".

   Hij werd aangemoedigd door maar liefst 100.000 mensen die langs de kant van de weg in de klim stonden.

   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 9830x bekeken
  • Ivan Basso domineert op de Monte Zoncolan en pakt tijd terug in het algemeen klassement van de Giro d'Italia 2010 + het programma van de laatste week

   Ivan Basso domineert op de Monte Zoncolan en pakt tijd terug in het algemeen klassement van de Giro d'Italia 2010 + het programma van de laatste weekDe dag voor de rustdag van vandaag waren de ontsnapte renners er met de klim van de Monte Zoncolan aan het eind van de etappe vrijwel zeker van dat ze teruggepakt zouden worden. Ivan Basso ontdeed zich in deze klim één voor één van zijn tegenstanders om de etappe te winnen met een solo-aankomst op de top, met 1'19" op Cadel Evans.

   De Italiaan komt hierdoor dichterbij de kop van het algemeen klassement en gezien het programma van de laatste week heeft hij nog voldoende kansen om op te klimmen tot de eerste plaats. Maar de andere favorieten staan niet ver in het algemeen klassement ...

   De samenvatting van de 15de etappe Mestre > Monte Zoncolan

   De sprinters Tyler Farrar (Garmin-Transitions) en Robbie McEwen (Katusha Team) verschenen niet aan het vertrek van de etappe van 222 kilometer gisterenochtend in Mestre. Manuel Belletti (Colnago - CSF Inox), ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5455x bekeken
  • Chris Anker Sörensen pakt een schitterende overwinning op de top van de Terminillo in de Giro d'Italia 2010

   Chris Anker Sörensen pakt een schitterende overwinning op de top van de Terminillo in de Giro d'Italia 2010Vanochtend voor het vertrek was nog niet zeker of de finish vandaag plaats kon vinden op de top van de Monte Terminillo. Er viel toen namelijk nog verse sneeuw en de weg leek dus onbegaanbaar te zijn voor de Giro.

   Het hield echter rond 11 uur op met sneeuwen en de temperatuur steeg tot rond de 6°C waardoor de klim toch mogelijk werd. Chris Anker Sörensen won de etappe.

   De samenvatting van de 8ste etappe van de Ronde van Italië 2010: Chianciano Terme > Monte Terminillo

   191 renners verschenen aan de start net voor 12u30 in Chianciano Terme onder toeziend oog van Julian Razzoli, die een gouden medaille behaalde op de slalom tijdens de afgelopen Olympische Winterspelen in Vancouver.

   Tijdens deze etappe stapten verschillende renners af: Alessandro Petacchi (Lampre-NGC) met ademhalingsproblemen, Dmitry Kozontchuk (Rabobank), Andrea Masciarell ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1383x bekeken
  • Giro d'Italia 2010 - 7de etappe - Cadel Evans verslaat Damiano Cunego in Montalcino, Alexandre Vinokourov pakt de roze trui terug

   Giro d'Italia 2010 - 7de etappe - Cadel Evans verslaat Damiano Cunego in Montalcino, Alexandre Vinokourov pakt de roze trui terugEen verrassend einde van de etappe vandaag, met 14 kilometer strade bianche (een zandweg) in de laatste 20 kilometers, waarvan het eerste deel een klimmetje met een stijgingspercentage tot 16% bevatte. Met de regen die eerder de dag gevallen was waren deze wegen veranderd in modderwegen. Aan het eind van de middag vonden we op de finishlijn als eerste een Cadel Evans (BMC Racing Team) waarvan de regenboogtrui nauwelijks herkenbaar was onder de modder.

   Alexandre Vinokourov, die ook in dezelfde kopgroep reed als Cadel Evans bij de finish, pakt de roze trui die hij na de ploegentijdrit aan het begin van de week kwijt was geraakt aan Vincenzo Nibali weer terug.

   De samenvatting van de 7e etappe van de Ronde van Italië 2010 - Carrara > Montalcino

   Om 11u38 verschenen 191 renners aan de start in Carrara. Nadat verschillende renners gisteren op moesten geven, kwamen vandaag twee andere renners ook niet aan de start: de kopman van de Caisse d'Epargne ploeg, Mar ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3234x bekeken
  • De lijst van deelnemende renners voor de Giro d'Italia 2010 en hun rugnummers

   De lijst van deelnemende renners voor de Giro d'Italia 2010 en hun rugnummersMatthias Russ (Team Milram) was daarstraks de eerste renner die van start ging in de individuele tijdrit waarmee de Giro d'Italia 2010 vandaag van start gaat (zie dit artikel over het parcours van de Ronde van Italië 2010 op Google Maps). Met Carlos Sastre (Cervélo TestTeam), Cadel Evans (BMC Racing Team), Alexandre Vinokourov (Astana) en Ivan Basso (Liquigas-Doimo) als belangrijkste favorieten zullen 198 renners van start gaan in deze 93ste Ronde van Italië.

   De deelnemende renners voor de verschillende ploegen van de Giro d'Italia 2010

   BMC Racing Team

   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4779x bekeken
  • Critérium International 2010: de deelnemende ploegen en renners en hun rugnummers

   Critérium International 2010: de deelnemende ploegen en renners en hun rugnummersGisteren kon u hier al het parcours van het Critérium International 2010 in Porto-Vecchio op Google Maps/Google Earth ontdekken, vandaag is het tijd voor de lijst van 17 deelnemende ploegen en de renners met hun rugnummers.

   Op het bergachtige parcours op Corsica, zullen de recente winnaar van Paris-Nice 2010, Alberto Contador (Astana), de Wereldkampioen Cadel Evans (BMC Racing Team) en de zevenvoudig Tour de France winnaar, Lance Armstrong (Team Radioshack) goed presteren. Renners als de Olympisch Kampioen Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), Mauricio Soler (Caisse d'Epargne), Michael Rogers ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2486x bekeken
  • AG2R La Mondiale: op zoek naar betere resultaten in 2010

   AG2R La Mondiale: op zoek naar betere resultaten in 2010De AG2R La Mondiale ploeg voor 2010 werd op dinsdag 26 januari, dezelfde dag als de presentatie van het Grand Départ van de Tour de France 2011 in de Vendée. Behalve de 8 dagen in de gele trui voor Rinaldo Nocentini tijdens de Tour de France 2009, zet de ploeg een dikke streep onder dit teleurstellende jaar met de hoop het beter te doen in 2010!

   Een korte terugblik op 2009

   Het jaar 2009 was vrij teleurstellend voor de Franse ploeg uit Chambéry. De renners van de ploeg hebben maar 5 overwinningen op hun naam kunnen schrijven dit jaar: één etappe in de Ronde van Californië voor Rinaldo Nocentini, twee etappes van de Route du Sud voor Nicolas Rousseau en Christophe Riblon, het Iers Kampioenschap op de weg voor Nicolas Roche ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 10956x bekeken
  • Tyler Farrar wint de 11de etappe van de Ronde van Spanje 2009 in de sprint, Alejandro Valverde nog altijd in het goud

   Tyler Farrar wint de 11de etappe van de Ronde van Spanje 2009 in de sprint, Alejandro Valverde nog altijd in het goudIn aanwezigheid van Miguel Indurain zijn de renners vanochtend vertrokken vanuit Murcia voor een etappe van 200 kilometer naar Caravaca de la Cruz. Onderweg kwamen zij een berg van de eerste categorie tegen rond kilometer 50, de Alto Collado Bernejo en een berg van de 2de categorie op zo'n 50 kilometer van de aankomst, de Alto Campo de San Juan.

   David de la Fuente (Fuji-Servetto) had na de etappe van gisteren de rode trui van het bergklassement over genomen van David Moncoutié (Cofidis) en er stond dus een duel op het programma voor deze leiderstrui. Eén renner is vandaag niet van start gegaan: nadat zijn jongere broer al eerder opgegeven had was het vandaag de beurt aan Frank Schleck (Saxo Bank) om op te geven.

   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6822x bekeken
  • De lijst van deelnemende renners aan de Vuelta (Ronde van Spanje) 2009 en hun rugnummers

   De lijst van deelnemende renners aan de Vuelta (Ronde van Spanje) 2009 en hun rugnummersMorgen gaat de 64ste Vuelta a España van start in Assen in Nederland. Er wordt gestart met een proloog van 4,5 km op het motorcircuit TT Assen en met 3 etappes in Nederland en België (klik hier om het volledige parcours van de Vuelta 2009 te bekijken).

   Vanavond zijn de verschillende ploegen gepresenteerd: 198 renners verschijnen aan de start voor 22 verschillende ploegen. In dit artikel kunt u lezen wie deze renners zijn, welke rugnummers ze zullen hebben en wat hun ambities zijn voor deze Ronde van Spanje 2009 !


   De eerste renner vertrekt morgen om 15u30 terwijl de laatste om 18u38 van de startbaan zal rijden.

   Aangezien de winnaar van vorig jaar, Alberto Contador, dit jaar niet meedoet heeft Samuel Sanchez als Olympisch kampioen rugnummer 1 toegewezen gekregen van de organisatie. ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 20078x bekeken
  • De selectie van renners voor de verschillende deelnemende ploegen aan de Tour de France 2009

   De selectie van renners voor de verschillende deelnemende ploegen aan de Tour de France 2009

   oorspronkelijk geplaatst op 23 juni 2009 om 02u15; updates: 23 juni 2009 om 22u55, 24 juni om 21u43, 26 juni om 02u46 en om 22u54, 28 juni om 22u46, 29 juni om 7u59, 30 juni om 01u06 en om 18u42 en op 2 juli om 13u53
   Nog maar 11 dagen voordat de eerste kilometers van de 96ste Tour de France afgelegd zullen worden in Monaco.

   Hoog tijd dus om u de lijst van renners die deelnemen aan de Tour de France 2009 te presenteren!

   In dit artikeltje vindt u de (voor)selecties van de 21 ploegen van de Tour de France! Zodra de rugnummers bekend zijn zullen deze hier ook toegevoegd worden.

   De deelnemende ploegen

   De lijst met ploegen die deelnemen aan de Tour de France 2009 was door de organisator op 17 maart al bekend gemaakt.

   Na ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 9 reacties | 20010x bekeken
  • Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2009

   Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2009Vanmorgen vond op het hoofdkantoor van de verzekeraar AG2R La Mondiale in Parijs de officiële presentatie van de AG2R La Mondiale wielerploeg voor 2009 plaats. Nog steeds met 30 renners, waarvan 7 nieuw, en met 11 nationaliteiten werd een zeer gemengde groep voorgesteld aan de pers. Ik heb deze presentatie bij kunnen wonen en in dit artikel vindt u dus alle informatie over de ploeg!

   De presentatie

   Zoals gebruikelijk voor de presentaties van de Franse ploegen, werd de presentatie verzorgd door de stem van de Tour, Daniel Mangeas. Een bronchitis behandeld met antiobiotica konden hem er niet van weerhouden zoals altijd te laten zien dat hij alle renners goed kent en over iedereen wel een wetenswaardigheidje weet te vertellen.

   Allereerst heette Daniel Mangeas iedereen welkom voor hij het woord gaf aan André Renaudin, de Directeur Général van AG2R La Mondiale en zelf groot wielerfan. Meneer Renaudin heette de pers en fotografen welkom, maar ook de andere spons ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 27875x bekeken
  • Een miniatuur Tour de France: het Criterium du Dauphiné Libéré 2008

   Een miniatuur Tour de France: het Criterium du Dauphiné Libéré 2008Op deze blog heb ik het al vaak gehad over de Tour de France (met bijvoorbeeld het parcours van de Tour de France 2008 in Google Earth of de veranderingen in de officiële partners/sponsors van de Tour de France), maar wist u dat er een kleine maand voor het Grand Départ van de Tour vanuit Brest een soort van miniatuur Tour de France plaats zal vinden van 8 tot 15 juni 2008?

   De experts onder u zullen het ondertussen wel begrepen hebben: dit artikeltje gaat over die miniatuur Tour die luistert naar de naam Critérium du Dauphiné Libéré
   .

   Miniatuur Tour de France zult u zich afvragen? Ja inderdaad, want met zijn bijna 1093 kilometer leggen de renners tijdens deze etappe-koers ongeveer een derde van de afstand van de Tour de France af en het aantal etappes is ook gedeeld door 3 om op 7 etappes plus een proloog te komen. Wat betreft de moeilijk ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 17163x bekeken
  • Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2008

   Ploegpresentatie AG2R La Mondiale wielerploeg 2008De AG2R La Mondiale ploeg voor 2008 werd vandaag officieel aan het publiek voorgesteld. De ploeg uit Chambéry had hiervoor het (toekomstige) hoofdkantoor van zijn belangrijkste sponsor in het centrum van Parijs gekozen als de ideale locatie en ik was er uitgenodigd.

   Daniel Mangeas, de officiële speaker van de Tour de France, was ook voor deze presentatie de speaker (net als voor de presentatie van de meeste Franse ploegen en de ploegen met een Franse sponsor) en hij gaf als eerste het woord aan Arnaud Renaudin, Algemeen Directeur van AG2R La Mondiale. Meneer Renaudin benadrukte dat de presentatie van de wielerploeg eigenlijk ook ineens de presentatie van de nieuwe verzekeringsgroep was, aangezien het het eerste publieke evenement onder de naam van de nieuwe groep (AG2R La Mondiale is ontstaan uit een fusie tussen AG2R Prévoyance en La Mondiale op 16 januari jongstleden) was.

   Yvon Breton, Directeur van AG2R La Mondiale, nam vervolgens het woord om de ve ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 13553x bekeken
  • Tour de France 2007: (voorlopige) selecties van renners

   Tour de France 2007: (voorlopige) selecties van rennersUPDATE 9 juni 2007: Agritubel en T-Mobile toegevoegd
   UPDATE 9 juni 2007: Caisse d'Epargne en Rabobank toegevoegd
   UPDATE 12 juni 2007: AG2R, Astana en Barloworld toegevoegd
   UPDATE 19 juni 2007: een deel van het lijstje van Agritubel is nu definitief, Gerolsteiner toegevoegd
   UPDATE 23 juni 2007: updates voor AG2R, Euskatel-Euskadi en T-Mobile en toevoeging Lampre-Fondital en Liquigas
   UPDATE 24 juni 2007: update voor Agritubel
   UPDATE 25 juni 2007: update voor Rabobank en toevoeging Quick.Step-Innergetic

   Op 30 mei werd de selectie van ploegen die deel kunnen nemen aan de Tour de France 2007 bekendgemaakt.

   Op dit moment hebben al veertien teams hun (voorlopige) selecties van renners bekend gemaakt: AG2R, Agritubel, Astana, Barloworld, Caisse d'Eparg
   ...

   > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 2197x bekeken

> Nieuwe zoekopdracht