woensdag 30 mei 2007 om 23u56

De selectie van ploegen die mee zullen doen aan de Tour de France 2007 is vandaag door ASO bekendgemaakt.

De organisator van de Tour de France maakte vandaag op zijn website bekend dat, naast de 18 Pro Tour ploegen (van de 20) die op 12 december 2O06 al geselecteerd waren, er 3 wild cards worden uitgedeeld. Op deze manier worden het Franse Agritubel, het Engelse Barloworld en het Zwitserse Astana uitgenodigd.

De wildcards voor Agritubel en Astana zijn weinig verrassend: Agritubel is een Franse ploeg die vorig jaar ook al met de Tour mee reed en de selectie van Astana met renners als Alexandre Vinokourov en Andreas Klöden voldoet ook aan de verwachtingen.
De selectie van Barloworld (een Engelse ploeg met een Zuid-Afrikaanse sponsor) komt enigszins als een verrassing, hoewel de geruchten hierover al enkele dagen op diverse websites te lezen waren. Barloworld is een Professional Continental Team en staat op dit moment tweede in het Europe Tour klassement (na het Continental team van de Rabobank).

Met deze selectie blijft Unibet.com dus nog steeds buiten iedere selectie door ASO, officieel omdat zij reclame maken voor een online goksite en dat in Frankrijk (en België) verboden is.

De ploegenselectie ziet er dus als volgt uit (21 teams x 9 renners = 189 renners):


Binnenkort vindt u hier een artikeltje met de renners die deze ploegen naar de Tour de France zullen sturen (de selecties worden op dit moment afgerond en sommige zijn al min of meer bekend gemaakt).

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 10378x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. de toute manière l équipe astana son les mailleurs et aussi un gros bisous de ma pare pour mon favorie alexandre vinokourov

    | fabian munier | vrijdag 29 juni 2007 om 21u50

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus zes ?