home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

UCI Wielerkalender 2011 | Trofeo Palma de Mallorca 2011

 • Trofeo Palma de Mallorca 2011

  Datum

  Vond plaats op zondag 06 februari 2011.

  Spanje

  In de UCI kalender ...

  Europe Tour

  Meer over deze wedstrijd ...

  De renners protesteerden in deze wedstrijd tegen het verbod op gebruik van "oortjes" door deze toch te gebruiken. Om deze reden heeft de UCI besloten de resultaten niet officieel mee te tellen.

  Deze protestactie was op touw gezet door de AIGCP (Association Internationale des Groupes Cyclistes Professionnelles) die hierover in een persbericht liet weten: Vandaag heeft de AIGCP verschillende protestacties georganiseerd met betrekking tot het verbod op de oortjes. Alhoewel wij liever deze actie hadden willen vermijden, leek onze gezamelijke actie voor ons de laatste uitweg te zijn.

  Het verbod op de oortjes is één van de regels waar wij het niet mee eens zijn, maar het probleem is groter dan dat. De AIGCP vindt het een probleem dat de regels in de wielerwereld tot stand komen zonder voldoende inbreng van de ploegen en zonder erover te kunnen stemmen wanneer het UCI management committee een besluit neemt.

  De ploegen zijn de belangrijkste acteurs in de wielerwereld wat betreft inkomsten en aantal werknemers. Wij dragen jaarlijks Ä 5 miljoen bij aan de UCI in licentiekosten en anti-doping bijdragen. Wij vinden dat we op een gepast niveau inbreng zouden moeten hebben.

  De ploegen willen niet ongehoorzaam of negatief zijn. We moeten echter sterk en verenigd zijn totdat we voldoende inbreng krijgen in de organisatie van onze sport.

  Wij accepteren geen regels die ons worden opgelegd zonder voldoende inbreng te hebben gehad. Als de grootste aandeelhouder in de professionele wielersport vragen wij alleen maar onderdeel uit te maken van democratische besluitvorming.

  Resultaat / Eindklassement

  1/ Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) - 2h32'24"
  2/ Marcel Kittel (Skil-Shimano)
  3/ Francisco Ventoso (Movistar Team)
  4/ José Joaquín Rojas (Movistar Team)
  5/ Klaas Lodewyck (Omega Pharma-Lotto)
  Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) @sprint Palma de Mallorca - © Sabine Jacob
  Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) @sprint Palma de Mallorca - © Sabine Jacob

  Meer informatie ...

  > Bekijk de officiële website voor Trofeo Palma de Mallorca 2011

  Vindt u deze wedstrijd interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de button hieronder te klikken.

  Trofeo Palma de Mallorca op Facebook en Twitter

  Deze wedstrijd heeft geen Facebook pagina | Deze wedstrijd heeft geen Twitter account


  Vindt u deze wedstrijd interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de button hieronder te klikken.

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Deze wedstrijd die eigenlijk als de ronde van Mallorca (Vuelta-Challenge a Mallorca) gekend staat, is een zeer hoogstaande kompetitie, die uit 5 luiken bestaat, de trofeos, en waarbij men kan zien welke renners reeds in forme steken !
  Niveau (ook toeristisch, als het niet sneeuwt) is gelijkwaardig aan de ronde van
  Spanje !

  | francis impe | dinsdag 21 december 2010 om 12:32:19

 2. als trouwe supporter van de west-vlaamse renner KLAAS LODEWYCK wens ik hem een dikke proficiat met deze prachtige prestatie ( 5e pl ) Klaas...doe zo voort !
  de klaas- vrienden. ESEN - DIKSMUIDE

  | dirk | zondag 06 februari 2011 om 19:41:03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer acht ?