home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> achtergrondfoto's
> video's
> newsletter
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 78 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2014, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2014!
RSS |

Blog - Marketing

Allerlei artikelen over marketing ... nieuwe vormen van marketing, sportmarketing, ...

 • Toegevoegd: zaterdag 18 juni 2011 om 13:50:00

  Een VIP dag in de Tour de France, ook voor u toegankelijk!

  Een VIP dag in de Tour de France, ook voor u toegankelijk!U droomt er wellicht al van sinds u als klein jongetje of meisje voor het eerst de Tour de France ontdekte ... een onvergetelijke dag doorbrengen tussen de grote namen uit de wielerwereld in de Tour de France. Toegang tot het Village Départ, tot één van de VIP ruimte bij de finishlijn zodat u de etappefinish van erg dichtbij kunt zien of zelfs een helikoptervlucht boven de Tour om de wedstrijd eens van een andere kant te bekijken. Dat, en nog veel meer, is mogelijk dankzij Custom Getaways.

  Brengt u liever een hele week door in de Tour, daarbij wellicht fietsend op hetzelfde parcours als de renners die deelnemen aan de Grande Boucle? Eén van de volledig georganiseerde VIP reizen van Custom Getawa
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 19 reacties | 7065x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Marketing
 • Toegevoegd: woensdag 08 juni 2011 om 00:55:00

  In 2012 sponsort Le Coq Sportif nog meer wielrennen met de Tour de France en de andere wedstrijden van ASO

  In 2012 sponsort Le Coq Sportif nog meer wielrennen met de Tour de France en de andere wedstrijden van ASOVanmiddag maakten Amaury Sport Organisation (ASO) en Le Coq Sportif bekend dat het Franse sportkledingmerk zijn terugkeer maakt op de schouders van de renners van de Tour de France vanaf 2012. Vanaf de 99ste editie komt het Franse haantje dus terug op de leiderstruien van de verschillende klassementen van de Tour de France en van alle andere wielerwedstrijden die georganiseerd worden door A.S.O. (zoals bijvoorbeeld Paris-Nice, Parijs-Roubaix, het Critérium du Dauphiné, etc.).

  Le Coq Sportif maakt zijn comeback

  Ter gelegenheid van zijn 130ste verjaardag maakt Le Coq Sportif dus zijn comeback op ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 4829x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012| Marketing
 • Toegevoegd: zondag 05 juni 2011 om 19:47:00

  Win een VIP plaats in de reclamecaravaan van de Tour de France met St Michel !

  Win een VIP plaats in de reclamecaravaan van de Tour de France met St Michel !Helaas is dit artikel niet in het Nederlands beschikbaar. U kunt het hieronder in het Frans lezen. Deelname aan het spel op www.velowire.com is mogelijk voor alle inwoners van de Europese Unie

  Dans le cadre du Tour de France 2011, St Michel, fournisseur officiel du Tour de France, organise un grand jeu concours avec à la clé 10 places VIP sur le Tour de France !

  Vous voulez vivre une journée inoubliable au sein de la caravane de la marque aux biscuits ? Venez jouer au jeu !

  Vous n'avez pas de chance au grand jeu St Michel ? Venez retenter votre chance ici avec le jeu concours que vous trouverez en fin de cet article !

  Le Grand Jeu St Michel

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 78 reacties | 3054x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2011| Marketing
 • Toegevoegd: vrijdag 15 april 2011 om 01:14:00

  IG Markets zet een nieuw wielerklassement op, een concurrent voor het officiële klassement van de UCI?

  IG Markets zet een nieuw wielerklassement op, een concurrent voor het officiële klassement van de UCI?Weet u wie er op dit moment op de eerste plaats staat in het UCI WorldTour klassement en welke overwinningen er voor gezorgd hebben dat hij op deze eerste plaats terecht kwam? Nee? Als u al geraden zou hebben dat het Fabian Cancellara (Team Leopard-Trek) is dan zou u waarschijnlijk meer moeite hebben gehad met het vinden van de wedstrijden die de Zwitserse renner won. Inderdaad, Spartacus heeft nog geen enkele wedstrijd uit dit klassement gewonnen dit jaar ...

  Daarom wil IG Markets een nieuw wereldwijd klassement opzetten.

  De IG Markets Pro Cycling Index

  De dag voor Paris-Roubaix 2011, verzamelde IG Markets, sponsor van Team Sky maar ook van de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 3489x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| UCI ProTour
 • Toegevoegd: donderdag 17 maart 2011 om 22:36:00

  De Ligue Nationale de Cyclisme en haar 5-jaren project ... project zegt u?!

  De Ligue Nationale de Cyclisme en haar 5-jaren project ... project zegt u?!Kent u de Ligue Nationale de Cyclisme in Frankrijk niet? Dat komt goed uit, u gaat nu kennis maken met deze organisatie en met haar project voor de komende 5 jaar. Kent u deze organisatie wel? Lees dan toch ook verder! U komt dan meer te weten over dit project ... wat nog in de kinderschoenen staat ...

  De Ligue Nationale de Cyclisme heeft onlangs haar project (PDF bestand, 3,67 MB) - of eigenlijk aanzet tot een project - voor de komende vijf jaar op haar website geplaatst. We vinden hierin 4 grote thema's waarvoor verschillende "voorstellen" worden gedaan met betrekking tot onder andere de Coupe de France, de Franse etappekoersen en de communicatie van de LNC. Maar voordat we dieper ingaan op dit project nemen we eerst een kijkje op de organisatie en haar doelstellingen.

  Een acteur in de Franse professionele wielers ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 695x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Coupe de France PMU| Marketing

 • Toegevoegd: maandag 14 maart 2011 om 23:26:00

  Beleef de Belgische Wielerklassiekers als VIP met Go4Cycling - prijsvraag!!

  Beleef de Belgische Wielerklassiekers als VIP met Go4Cycling - prijsvraag!!Een paar weken geleden ging het Klassiekerseizoen in België van start met onder andere de Omloop Het Nieuwsblad (gewonnen door de Nederlander Sebastian Langeveld (Rabobank) die in de sprint Juan Antonio Flecha (Team Sky) versloeg) en Kuurne-Brussel-Kuurne (waar de overwinning voor Chris Sutton van Team Sky was, voor Yauheni Hutarovich (FDJ) en André Greipel (Omega Pharma-Lotto)).

  Het seizoen begint echter pas echt met de Voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, de Grote Scheldeprijs, Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Samenvallend in de wielerkalender in de maand april lenen deze wedstrijden zich uitstekend voor een gecombineerd bezoekje! Deze koersen bijwonen als VIP is natuurlijk nog leuker en in dit artikel komt u te weten hoe dat mogelijk is!

  Go4Cycling, uw partner voor fietsevenementen rondom de voorj ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 68 reacties | 4367x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Marketing

 • Toegevoegd: dinsdag 04 januari 2011 om 01:41:00

  Een originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg van 2011 (video)

  Een originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg van 2011 (video)Nu het jaar 2011 begonnen is zullen de ploegenpresentaties voor dit nieuwe jaar zich in vlug tempo opvolgen, ofwel even voor of even na de Tour Down Under. In dit artikel vindt u een nogal originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg voor 2011, in een filmpje.

  Beetje bij beetje zien we de nieuwe shirts van de wielerploegen verschijnen op foto's en andere informatie komt naar buiten ofwel via een persbericht of lekt uit via berichtjes op Twitter, filmpjes of op een andere manier. Alleen de Luxembourg Pro Cycling Project ploeg (Leopard True Racing) lukt het nog om het een ander geheim (té geheim?) te houden over de identiteit van de ploeg ... tot aan de presentatie aanstaande donderdag!

  Maar daar gaat het hier niet over ... De HTC-High Road ploeg heeft onlangs een trainingskamp gehouden in Californië vlakbij het hoofdkantoor van Specialized, een nieuwe sponsor en leverancier v ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3819x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011| Marketing
 • Toegevoegd: donderdag 16 december 2010 om 23:11:00

  Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)

  Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)December is de maand waarin gebruikelijk de trainingskampen van de verschillende wielerploegen in de meest exotische plaatsen plaats vinden. De toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 (geboren uit de fusie tussen de Garmin-Transitions en Cervélo TestTeam ploegen) bracht eind november / begin december een paar dagen door op de Kaaiman Eilanden.

  Naast het dagelijks verslagje wat de ploeg en de Cayman Islands Cycling Association dagelijks op de website plaatste, heeft de ploeg vanavond ook een video geplaatst met de leukste momenten van dit trainingskamp, in voorpremière voor de lezers van de nieuwsbrief van de ploeg en nu dus ook voor de lezers van www.velowire.com!

  Het trainingskamp op de Kaaimaneilanden

  Het trainingskamp vond eind november / begin december plaats en was de eerste gelegenheid waar alle renners van de toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 bij elkaar kwamen.

  De eerste dag begon al meteen met iets wat we terug zien in het filmpje: het bez ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4562x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: woensdag 17 november 2010 om 00:56:00

  Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-Cervélo

  Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-CervéloCastelli, kledingleverancier van Cervélo TestTeam in 2009 en 2010, zet haar sponsoring van een profwielerploeg in 2011 voort, en dat zelfs tot in 2013. De nieuwe ploeg die door het Italiaanse merk gesponsord zal worden is Slipstream Sports, de ploeg die ontstaan is uit de fusie tussen Garmin-Transitions en de resten van Cervélo TestTeam en die in 2011 onderdeel zal uitmaken van het peloton onder de naam Garmin-Cervélo.

  Castelli, het merk van de schorpioen

  Het merk Castelli, waarvan het logo een witte schorpioen is op een rode achtergrond, kwam al in 1876 op de markt en sinds de jaren 1910 is het Italiaanse merk aanwezig in de wielerwereld.

  Het merk maakt onderdeel uit van de Manifattura Valcismon, ook bekend van het merk Sportful waar de Saxo Bank ploeg in rijdt.

  In 2009 werd het merk sponsor van Cervélo TestTeam en leverde sindsdien het mooie zwart/rode tenue (en voor de Tour wit/rood) maar met het verdwijnen van deze ploeg aan het einde van dit seizo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 4408x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: zaterdag 02 oktober 2010 om 16:04:00

  De toekomst van de Bbox Bouygues Telecom ploeg binnenkort beslist!

  De toekomst van de Bbox Bouygues Telecom ploeg binnenkort beslist!

  oorspronkelijk geplaatst op 27 september 2010 om 0u02, bijgewerkt op 2 oktober om 16u04

  Europcar is de nieuwe sponsor ...

  meer informatie aan het eind van dit artikelHet kan inmiddels niemand ontgaan zijn dat Jean-René Bernaudeau al sinds enkele maanden een moeilijke periode meemaakt. Alle ogen van de wielerwereld zijn op dit moment gericht op de ploeg uit het Franse departement Vendée vanwege de onzekerheid over de toekomst van de ploeg. Nieuwe sponsor? Einde van de ploeg? Van gerucht naar gerucht, van onjuist nieuws naar ontkenningen, de zoektocht van Bernaudeau naar een nieuwe sponsor is het afgelopen jaar niet makkelijk geweest ...

  De zoektocht naar een nieuwe sponsor

  Het begon allemaal met de aankondiging van het beëindigen van de sponsoring door Bouygues Telecom in 2009 - sponsor sinds 2005. Voor de Vendéen (Jean-René Bernaudeau komt zelf uit de Vendée) is het dan uitgesloten dat de ploeg ophoudt te bestaan. Dat zou na ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4729x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Marketing
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere berichten Volgende pagina (21 - 30) oudere berichten