zondag 10 juni 2007 om 01u09

Met nog minder dan een maand voor de start van de Tour de France in Londen, komen de nieuwtjes op dit moment vrijwel dagelijks binnen druppelen ... Hier twee nieuwtjes die eind deze week bekend zijn geworden.

Sagem officieel partner van de Tour de France 2007

  • Voor het eerst in de geschiedenis van de Tour, zal Sagem (onderdeel van de Safran Group) in 2007 officieel partner van de Tour de France zijn.
    Het partnership tussen Sagem en de Tour de France zal op drie manieren zichtbaar zijn:
    - het logo zal onder de nummers op de rugnummers van de renners staan
    - een gecombineerd Sagem / Tour de France logo zal zichtbaar zijn op de rug van jassen en hesjes van officiële fotografen
    - Sagem is dit jaar het merk achter het ploegenklassement: iedere ochtend krijgt de ploeg die aan kop staat een huldiging in het village de départ en de renners van de betreffende ploeg hebben een geel rugnummer

    Je zou kunnen verwachten dat de website van Sagem na een dergelijke aankondiging meteen aangepast is en over de Tour de France praat, maar dat is (nog) niet het geval ...

    Bron: Persbericht Safran Group

    Wat vreemd is, is dat Sagem nog niet genoemd wordt in het overzicht van partners van de Tour de France op letour.fr. Wanneer je de broncode van deze pagina bekijkt zie je dat ze er wel degelijk in staan, maar nog niet zichtbaar zijn gemaakt. Dit is overigens ook het geval voor Intersport en Motrio (twee partners van de Tour de France 2006) ... zullen zij er dit jaar wel of niet bij zijn?!?!

De Tour de France in High Definition op TV

  • Ook een primeur: de Tour de France zal dit jaar voor het eerst in High Definition worden gefilmd door France Télévisions. Een etappekoers in HD is sowieso een wereldwijde primeur en dit betekent dat al het materiaal aangepast moet worden, inclusief de camera's die op de motoren en vanuit de helikopters gebruikt worden.
    Op basis van deze High Definition beelden maakt France Télévisions een speciaal kanaal waarop de Tour de France 24 uur per dag uitgezonden zal worden gedurende de gehele Tour van 7 tot en met 29 juli: alle etappes zijn live te zien en van commentaar voorzien door journalisten van France Télévisions (het commentaar is niet hetzelfde als dat op de normale TV-zenders France 2 en France 3 van France Télévisions). 's Avonds, 's nachts en tijdens de rustdagen zullen de etappes worden herhaald om zo tot een 24-uurs programmering te komen met in totaal 500 uitzenduren waarvan 100 live.

    In Frankrijk zal het HD kanaal op twee manieren te ontvangen zijn:
    - via DVB-T (digitale televisie via de ether) voor mensen die uitgerust zijn met een HD DVB-T ontvanger en een HD ready of Full HD TV en wonen in de gebieden rondom de zendmasten op de Eiffeltoren in Parijs, die op de Fourvière in Lyon en de zendmast Etoile in Marseille (zie dekkingsplaatjes hieronder)
    - via TV over ADSL van Orange: alle kabel-, satelliet- en ADSL-operators hebben de kans gekregen van dit aanbod gebruik te maken en uit het persbericht blijkt dat alleen Orange die kans gegrepen heeft en dusdoende dit kanaal exclusief aan haar klanten kan aanbieden via La TV d'Orange via ADSL of optical fiber in de plaatsen waar HD TV op deze manier beschikbaar is

    Bron: persbericht France Télévisions; helaas onvindbaar op de site van France Télévisions, maar wel beschikbaar op de site van Jean-Marc Morandini

    Dekkingsplaatjes van de 3 HD antennes voor DVB-T: Parijs, Lyon en Marseille
    Parijs Lyon Marseille

    Bron: erenumerique.fr

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 4481x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007 | Marketing

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Inmiddels wordt Sagem wel genoemd en is deze sponsor ook zichtbaar gemaakt in het overzicht van partners van de Tour de France op letour.fr.

    | Meggie | woensdag 13 juni 2007 om 22u53

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus twee ?