donderdag 08 oktober 2009 om 00u30

Zoals u waarschijnlijk wel weet is de Tour de France de meest populaire drieweekse wielerronde en daarmee het populairste wielerevenement van de wereld. Velen kijken de Tour op TV (de Tour de France is het belangrijkste jaarlijkse sportevenement wat betreft kijkcijfers) of bezoeken de Tour langs de kant van de weg, maar steeds meer mensen willen de Tour van binnen uit beleven en voor één dag een Very Important Person worden ...

De organisator van de Tour de France heeft daarom een aantal tour operators in sport de status van Official Tour Operator toegekend. Maar wat kan een Official Tour Operator u bieden? In dit artikeltje leert u hier meer over met de presentatie van één van de Official Tour Operators voor de Tour de France, Sports Tours International.


>> [UPDATE November 2011] Sports Tours International is geen officiële tour operator van de Tour de France meer. Voor meer informatie over een andere officiële tour operator van de Tour de France kunt u het artikel Een VIP dag in de Tour de France, ook voor u toegankelijk! over Custom Getaways lezen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


VIP toegang tot de Tour de France

Sports Tours International klanten op het podium van de Tour de France finish in Jausiers in 2008Tenzij u uitgenodigd wordt door één van de bedrijven die de Tour de France sponsoren (de kans dat u zo'n uitnodiging krijgt is nogal klein, tenzij u een grote klant van één van deze sponsors bent!), kan alleen een Official Tour Operator u VIP toegang tot de Tour de France bieden.

Toegang tot het Village Départ / VIP ruimtes vlakbij de finish.
Ontmoet bekende mensen in de Tour de France (voormalig profwielrenners, maar ook grote sterren zoals Ben Stiller dit jaar).
Rijd een etappe in een officiële auto een uur voordat de renners langs komen (denkt u al aan de sfeer die u dan kunt proeven met alle mensen langs de kant van de weg die u toejuichen omdat ze denken dat u bekend bent?) of volg wellicht zelfs een renner in één van de tijdritten in een officiële Tour de France auto.
Laat u fotograferen op het podium waar de profwielrenners even later hun gele, groene, witte en bolletjestrui krijgen uitgereikt!

De enige Official Tour Operator voor de Tour de France in Europa

Vreemd genoeg is Sports Tours International de enige tour operator met de Official Tour Operator status in Europa.

Het bedrijf organiseert fietsvakanties en uitstapjes naar de belangrijkste wielerwedstrijden zoals de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España, maar ook losse fietsvakanties waar u zelf uw fietsprestaties in de praktijk kunt brengen. Hun lijst met fietsvakanties is haast eindeloos!

Doe mee aan de Etape du Tour Mondovelo met Sports Tours International

L'Etape du Tour MondoveloSports Tours International is de grootste tour operator voor de Etape du Tour Mondovelo. Deze wedstrijd maakt het amateurwielrenners mogelijk één van de officiële Tour de France etappes te rijden onder dezelfde omstandigheden als de profwielrenners en slechts een paar dagen voor de profwielrenners dezelfde etappe rijden.

Zoals ik al aankondigde in mijn artikeltje over de geruchten over het parcours van de Tour de France 2010, zal de Etape du Tour Mondovelo in 2010 hoogstwaarschijnlijk verreden worden op zondag 18 juli 2010 tussen Pau en de Col du Tourmalet. Met deze etappe wordt de 100ste verjaardag van het eerste bezoek aan de Pyreneëen en dus van de Col du Tourmalet in de Tour de France gevierd.

Sports Tours International is de officiële organisator voor mensen buiten Frankrijk die deelnemen aan de Etappe du Tour en biedt dus complete packages met hotelovernachtingen en lokaal transport aan maar ook simpele registraties voor mensen die verder zelf hun verblijf regelen. Om in goede vorm aan de start van de Etape du Tour 2010 te verschijnen biedt het bedrijf ook twee trainingsweekends in Engeland aan: de May Day Bank Holiday weekend en het May training weekend op 21 mei.

Andere wielerevenementen en fietsvakanties

Een Sports Tours International klant op de Alpe d'HuezDaarnaast biedt Sports Tours International niet alleen fietstrips aan in Frankrijk maar vrijwel overal in de wereld, met name met evenementen in Spanje (inclusief de Ronde van Spanje), Italië (inclusief de Ronde van Italië), Australië (inclusief de Tour Down Under), de Voorjaars- en Herfstklassiekers in België en Frankrijk en zelfs de Zesdaagse op de baan in Gent, België.

Ten slotte, mocht u niet (alleen) geïnteresseerd zijn in wielrennen, dan biedt Sports Tours International ook reizen aan naar marathons en triathlons en een mountain bike vakantie.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De andere Official Tour Operators voor de Tour de France

Naast Sports Tours International, heeft A.S.O. de Official Tour Operator status toegekend aan twee andere bedrijven: Bike Style Tours in Australië en het Amerikaanse Custom Getaways. Het bedrijf van een voormalig profwielrenner, Ronan Pensec Travel, is een technisch tour operator en biedt op die manier toegang tot sommige delen van de Tour de France aan.
U kunt erbij zijn voor de finish van de Tour de France in Parijs!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

20 reacties | 53666x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Marketing | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn 20 reacties!
  1. ben oui mais je vais devoir me concentrer et relire ton article car j ai rien capté mdr, moi je ne veux pas faire du vélo , je veux juste un laisser passer , ou une accreditation pour te voir et voir JAJA et puis René...voila c est tout pour le moment ..!!

    | vaucaire Nath | donderdag 08 oktober 2009 om 17u16

  2. Nath, c'est juste que Thomas a trouvé un nouveau sponsors ;-)

    | Mart1 | vrijdag 16 oktober 2009 om 11u03

  3. Ce qui est surtout intéressant dans le village départ, c'est la bouffe! ;-) Sodexho...
    Enfin, quand il y a des huitres...

    | Pierre | zondag 18 oktober 2009 om 12u01

  4. BEURKKKKKKKK des huitres en Juillet non merci ...!!tiens j en ai la chair de poule
    au village départ ,La bonne bouffe c est JAJA, mais on ne peux pas gouter , c est triste ca .........mdrr
    Bon j arrête de dire des âneries , par respect pour mon JAJA ...MOUAHHHH, KISS A VOUS

    | vaucaire Nath | zondag 18 oktober 2009 om 20u15

  5. L.S.
    Graag zou ik willen weten hoe wij de vipkaarten kunnen verkrijgen. Wij zijn grote wielerliefhebbers van 60 jaar. Wij willen graag met minimaal 2 of maximaal 4 personen de proloog bezoeken. Is dat mogelijk?

    | Jan van Gool | dinsdag 15 juni 2010 om 10u22

  6. Bon j ai relu ton article et cliqué sur les liens...!!!
    je suis dans la mouise.....................ce n est pas écrit en Francais..!
    Je ne parle , ni lis ,ni écris un mot d' Anglais..!!
    et bien tant pis , je verrais JAJA comme d hab a RTL a la zone technique... ;( a Reims..!

    | vaucaire Nath | dinsdag 15 juni 2010 om 21u05

  7. hallo, mijn vriend is grote fan van wielrennen en veldrijden. Het is zijn grote droom een VIP gast te mogen zijn in de tour voor één dag. Graag zou hij een meerijden met een volgwagen en de renners eens ontmoeten! Hij heeft al veel meegemaakt en is zijn grote trots (ZIJN PAPA) verloren aan een hartaanval. Samen hebben wij een dochter van 5maand (Anne-Laure). met cadeautjes kan ik hem weinig plezieren dit is zijn grote droom! Is er iemand die mij kan helpen? Ik heb al overal gezocht waar ik eventueel aan VIP kaarten kan geraken?

    mvg eveline de windt

    | eveline de windt | woensdag 12 januari 2011 om 22u08

  8. Comment fait on pour être sur d'en avoir ? Où les acheter ???!!

    | Leblanc | donderdag 26 mei 2011 om 10u09

  9. BONJOUR A TOUS J AIMERAIS SAVOIR SI UNE OU PLUSIEURS PERSONNES POURRAIT ME DIRE SI LCL PEUT ENVOYER UN OU PLUSIEURS PASS VIP TOUR DE FRANCE POUR SES CLIENTS MERCI D AVANCE TOUR DE FRANCE VOTRE

    | BARBIER | zaterdag 30 juni 2012 om 20u56

  10. JE RECHERCHE PLACE VIP POUR DEUX PERSONNES POUR VILLAGE DEPART CASTRES.
    MERCI DE ME RENSEIGNER.
    PRET MEME A L ACHETER CAR C EST MON REVE D APPROCHER DES COUREURS POUR PHOTOS ET DIAL.
    MERCI DE M AIDER

    | SEBASTIEN | maandag 10 juni 2013 om 22u30

  11. @SEBASTIEN : renseignez-vous donc auprès d'un des tour opérateurs officiels du Tour de France. Je sais que Custom Getaways par exemple vend des accès à l'unité, mais je ne sais pas si c'est le cas pour le village départ cette année. Dites-leur que vous les contactez de ma part :-).

    | Thomas Vergouwen | maandag 10 juni 2013 om 22u53

  12. Bonjour thomas comme@ sébastien je suis intéresser pour avoir des pass vip j'ai pour cela cliquer sur le lien custom getaways mais c'est écrit en anglais alors comment faire pour les contacter merci de m'aider

    | BARBIER | woensdag 12 juni 2013 om 19u40

  13. comment se procurer un psss vip pour le vilage depart en 2018

    | bacle | zondag 09 juli 2017 om 16u07

  14. Bonjour,

    Je suis une grande fan de cyclisme et mon rêve serait de voir mon coureur préféré André Greipel ainsi que son équipe Lotto Soudal en vrai, c'est à dire de pouvoir acceder aux accès réservés aux coureurs !

    Je me permet de vous envoyer ce mail car j'ai remarqué qu'il était possible d'avoir un badge invitation VIP pour voir de près les coureurs.
    Seulement,je ne sais pas comment faire...
    Serait-Il possible d'en avoir un pour le Tour de France 2018 ?

    Mes sincères salutations,
    Dans l'attente de votre réponse,
    Chloé

    | Breton Chloé | maandag 24 juli 2017 om 19u57

  15. je voudrais une invitation pour l arrivé du tour de France sur les Champs-Elysées merci gratuit

    | levesque | dinsdag 09 juli 2019 om 06u25

  16. Je voudrais deux passes pour l entrée au village du tour à Toulouse
    Cordialement
    Monsieur le roux marcel

    | Le roux | vrijdag 12 juli 2019 om 17u07

  17. Bonjour j'aimerais connaitre les formalités pour tenir un petit stand de 2²m de maquillage artistique sur visage au public au dépars ou arriver des étapes.
    Merci pour votre compréhention

    | ermenier | zaterdag 01 mei 2021 om 19u03

  18. Bonjour. Serait il possible d obtenir deux pass pour le village vip a St Etienne.
    Bernard Sistou président du team Cycliste Montluçon

    | Sistou | zondag 03 juli 2022 om 16u51

  19. pourrai-je obtenir deux pass pour un acces vip au tour de france 2023

    | etchegaray | dinsdag 28 maart 2023 om 18u38

  20. bonjour, serait il possible d'avoir une invitation pour mon mari mr ADAM Jean Marc
    pour le Tour de France 2024 ? J aimerai lui offrir pour ses 60 ans en juillet 2024 . merci pour le retour ;

    | adam jocelye | vrijdag 14 juli 2023 om 17u39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer acht ?