woensdag 18 januari 2012 om 10u02

Gisteren reed hij ook al even voorop, vandaag zat Will Clarke (UniSA-Australia) in de kopgroep van de dag die er meteen bij de start vandoor ging. Door de etappe in zijn eentje te eindigen, won hij deze in Stirling met meer dan één minuut voorsprong op de winnaar van deze etappe vorig jaar, Michael Matthews.

De Zwitserse renner die gisteren een belangrijke rol speelde in de etappe, Martin Kohler (BMC Racing Team), neemt de leiding over in het algemeen klassement.

De samenvatting van de etappe 2/ Lobethal > Stirling van de Tour Down Under 2012

De weersomstandigheden waren zo'n beetje volledig het tegenovergestelde van gisteren met temperaturen van "slechts" 20°C ongeveer en voorspellingen voor regen aan het eind van de etappe (die is er uiteindelijk niet gekomen).

Martin KohlerMeteen na de start vormden Will Clarke (UniSA-Australia) en Martin Kohler, die gisteren ook al in de kopgroep zat, de kopgroep van deze etappe. Deze twee renners betwistten dus de sprint in Mount Torrens en daarin wist de Zwitserse renner van BMC Racing Team een aantal extra bonusseconden te pakken. In het peloton, nam Michael Matthews (Rabobank) een aanloopje om de 3de plaats te pakken.

Alhoewel het gehele parcours van deze etappe vrij heuvelachtig was stond er officieel slechts één beklimming op het programma, op de Fox Creek Road in Lenswood, en Will Clarke pakte daar de punten voor het bergklassement waarin hij zo de leiding pakte. Kohler was als tweede boven en in het peloton wist Tiago Machado (Radioshack-Nissan-Trek) als eerste de top te bereiken.

Will ClarkeDichterbij het slotcircuit rondom Stirling pakte Martin Kohler wederom de punten en bonusseconden in de tussensprint in Balhannah en op deze manier nam hij de leiding over in het algemeen klassement! Michael Matthews pakte de 3de plaats in deze sprint. In de loop van de etappe was de voorsprong van het leidersduo opgelopen tot rond de 11 minuten maar op de plaats van deze sprint was deze nog maar 5'05" en Kohler liet Will Clarke want hij had zijn doel bereikt.

Terwijl Kohler teruggepakt werd door het peloton, hoefde Will Clarke alleen nog maar de 3 rondjes op het circuit af te leggen met een voorsprong die op dat moment weer boven de 11 minuten is en alhoewel hij behoorlijk wat tijd verloor op dit circuit, had hij nog altijd een voorsprong van 4'20" op 10 kilometer van de finish en de etappeoverwinning was dus voor de Australische renner.

De uiteindelijke voorsprong van Will Clarke op de finishlijn bedroeg 1'02" en Michael Matthews werd tweede in deze etappe die hij vorig jaar wist te winnen.

De klassementen van de Tour Down Under 2012 na de 2de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10 van de etappe 2/ Lobethal > Stirling

Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

1/ Will Clarke (UniSA-Australia) - 3h58'35"
2/ Michael Matthews (Rabobank) - +1'02"
3/ Simon Gerrans (GreenEDGE)
4/ Alejandro Valverde (Movistar Team)
5/ Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling)
6/ Oscar Freire (Katusha Team)
7/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team)
8/ Luke Roberts (Team Saxo Bank)
9/ Gerald Ciolek (Omega Pharma-QuickStep)
10/ Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda)

Algemeen klassement

Martin KohlerHet algemeen klassement heeft nu Martin Kohler als leider, dankzij de bonificatieseconden die hij wist te pakken in de tussensprints, en Michael Matthews klimde op naar de derde plaats. De top 5 ziet er als volgt uit:

1/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 8h33'05"
2/ André Greipel (Lotto-Belisol) - +0'02"
3/ Michael Matthews (Rabobank) - +0'04"
4/ Simon Gerrans (GreenEDGE) - +0'08"
5/ Rohan Dennis (UniSA-Australia) - +0'09"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Bergklassement

Door als eerste boven te komen op de enige officiële klim van de dag nam Will Clarke de leiding over in het bergklassement. De top 5 van dat klassement ziet er als volgt uit:

1/ Will Clarke (UniSA-Australia) - 10 punten
2/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 8 punten
3/ Tiago Machado (RadioShack-Nissan) - 4 punten
4/ Marcello Pavarin (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 3 punten
5/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 2 punten

Sprintersklassement

Will Clarke is nu ook de leider in het sprintersklassement, voor Martin Kohler:

1/ Will Clarke (UniSA-Australia) - 21 punten
2/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 20 punten
3/ Michael Matthews (Rabobank) - 18 punten
4/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 15 punten
5/ Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) - 14 punten

De foto's van de 2de etappe van de Tour Down Under 2012

Dankzij een vriend ter plaatse, Tim Ransome, nodig ik u uit een kleine selectie van foto's van deze etappe te bekijken in de rubriek Foto's > Tour Down Under 2012: 2/ Lobethal > Stirling!

De beelden/videosamenvatting van deze etappe

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1613x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2012

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-tour-down-under-2012-will-clarke-unisa-australia-en-echappee-solitaire-vers-la-victoire-aux-somm-97382375.html

    | Roland TISSIER | woensdag 18 januari 2012 om 16u18

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?