zaterdag 30 juni 2012 om 09u43

Over een paar uur gaat de Tour de France 2012 van start in Luik in België met een proloog van 6,4 kilometer in de straten van het centrum van Luik.

Stéphane Goubert, normaal gesproken ploegleider voor AG2R La Mondiale en regelmatig te zien in de uitzending "Les rois de la pédale" op Eurosport werkt in deze Tour de France voor Vittel als "pilote RP" (Relations Publiques - het programma voor genodigden van Vittel). Voor velowire.com heeft Stéphane geaccepteerd om iedere dag* zijn analyse te geven over de voorbije etappe en over de etappe van de volgende dag.


We beginnen dus met de analyse voor het Grand Départ waarin Stéphane Goubert uiteraard Fabian Cancellara (Radioshack-Nissan) noemt als mogelijke winnaar want de Zwitserse renner had al de proloog van de Tour de France 2004 gewonnen op een parcours wat op een paar details na precies hetzelfde was. U zult echter zien dat Stéphane ook denkt aan Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) die wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen vandaag (het interview is gisterenavond opgenomen)!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Regard de route met de ADF

Een andere dagelijkse video* op velowire.com tijdens deze Tour de France 2012 is Regard de route met de Assemblée des Départements de France, die verantwoordelijk is voor de goede staat van de wegen van de Tour.

André Bancala analyseert dagelijks de wegen van de komende etappe en deelt in dit filmpje eventuele anekdotes over de verschillende handelingen die de ADF heeft moeten verrichten om de wegen van de Tour toegankelijk te maken voor het peloton en de volgers van de Tour!


* voorzover mogelijk wat betreft beschikbare tijd en Internettoegang in mijn hotel

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2868x bekeken

dit artikel is geplaatst in: In de Tour met Stéphane Goubert | Regard de route - Tour de France 2012 | Tour de France | Tour de France 2012

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Et oui c est le grand jour , y a du beau monde chez VITTEL !!!! Je pense que tu vas te régaler , je viendrais faire un tour sur ton TOUR tout les jours . A++++ LISEROIS .

    | LISEROIS | zaterdag 30 juni 2012 om 16u05

  2. Victoire de Cancellara mais Wiggins n est pas loin , demain longue étape de 198 km avec des cotes , surement l affaire d un espagnol peut etre Guttierez :::

    | LISEROIS | zaterdag 30 juni 2012 om 20u39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus negen ?