dinsdag 02 april 2024 om 01u31

De Scheldeprijs ziet er misschien op het eerste gezicht niet uit als een Belgische klassieker, maar hij werd 6 jaar voor de Ronde van Vlaanderen in het leven geroepen, waarvan de 108e editie zondag werd gewonnen door Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Voor de Scheldeprijs zijn we dus inmiddels al aan de 112e editie toe!

Sinds 2018 vindt de wedstrijd plaats tussen Terneuzen in Nederland, in de provincie Zeeland, en Schoten in België. Deze 112e editie gaat over een totale afstand van 205,3 km, bijna volledig vlak, met een kasseistrook voor de laatste omloop en nog één in de laatste omloop, die dus 4 keer gereden zal worden. Gezien als een soort Wereldkampioenschap voor sprinters, zal het ongetwijfeld wederom een sprinter zijn die de wedstrijd wint op woensdag 3 april!

In dit artikel vind je alle details over het parcours van de Scheldeprijs 2024, op een Open Street Maps kaart die ook beschikbaar is om te downloaden in Google Earth, het koersprofiel, het tijd- en routeschema en de lijst met starters in deze wedstrijd.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Scheldeprijs 2024 op een Open Street Maps kaart

Bij de start van de wedstrijd in Terneuzen rijden de renners eerst een lange tunnel in, de Westerscheldetunnel, de langste wegtunnel van Nederland.

Eenmaal uit de tunnel rijden ze vervolgens door de provincie Zeeland en meer specifiek het schiereiland Walcheren, via Goes, Rilland en Woensdrecht voordat ze de grens met België oversteken en koers zetten naar Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Hoogstraten en Brecht, en vervolgens naar het laatste circuit!

Voordat ze dit circuit bereiken, passeren ze al snel een eerste kasseistrook van 500 meter op de Sint Jobsesteenweg. In de laatste omloop vinden ze de kasseistrook van de Broekstraat, die ze 4 keer moeten afleggen. Als ze nog niet eerder gehergroepeerd zijn, is de kans groot dat ze dat wel doen tijdens deze lussen en dat de finish in Schoten een sprint wordt. Wie volgt Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) op? Misschien hijzelf, want hij staat aan de start!

Hieronder vind je het tijd- en routeschema, de Open Street Maps kaart en het wedstrijdprofiel van de Scheldeprijs 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van de Scheldeprijs 2024 Het tijd- en routeschema van de Scheldeprijs 2024 Het parcours van de Scheldeprijs 2024

Het parcours van de Scheldeprijs 2024 in Google Earth

Als je het parcours van de Scheldeprijs 2024 liever in Google Earth wilt zien, zodat je bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours kunt maken, dan nodig ik je uit om het parcours in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van de Scheldeprijs 2024 in Google Earth (KML-bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst voor de Scheldeprijs 2024

Er staan veel sprinters op de startlijst van de Scheldeprijs 2024, waaronder uittredend winnaar Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), maar ook renners als Tim Merlier (Soudal Quick-Step), Luca Mozzato (Arkéa-B&B Hotels), die zondag 2e werd in de Ronde van Vlaanderen, Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Hugo Hofstetter (Israel-Premier Tech), om er maar een paar te noemen!

>> Starterslijst voor de Scheldeprijs 2024

De resultaten van de Scheldeprijs 2024

>> Ga naar de pagina van de Scheldeprijs 2024 in de UCI wielerkalender voor de uitslag van de wedstrijd op woensdagavond!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 22284x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus negen ?