vrijdag 22 maart 2024 om 11u46

Het is een drukke periode, dus de inhoud van deze site wordt op dit moment aan de lopende band geproduceerd ... vandaar dat dit artikel ook weer pas op de dag van de koers zelf online komt!

Na de Classic Brugge-De Panne, gewonnen door Jasper Philipsen, gaan we vandaag verder met een andere Belgische klassieker, de E3 Saxo Classic 2024, die start en finisht in Harelbeke. De rest van het programma omvat natuurlijk Gent-Wevelgem op zondag ... voordat de druk toeneemt tot de volgende zondag voor de Ronde van Vlaanderen!

In dit artikel vindt u details van het parcours van de E3 Saxo Classic 2024, op een Open Street Maps kaart die u ook kunt downloaden in Google Earth, evenals de lijst met starters in de Belgische wedstrijd.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de E3 Saxo Classic 2024 op Open Street Maps

Na de start in Harelbeke gaat de wedstrijd oostwaarts langs het bovenste deel van het parcours, dat u kunt zien op de kaart hieronder, met name richting Waregem en Oudenaarde voordat de eerste kasseien en beklimmingen bereikt worden (de kasseien van de Beaucarnestraat, de Katteberg en de kasseien van de Holleweg). Dit wordt gevolgd door een lus naar het oosten via Zottegem en Geraardsbergen voordat het land van bergen en kasseien wordt betreden: La Houppe, Kanarieberg, Oude Kruisberg, Knokteberg, Hotondberg, Kortekeer, de kasseien Taaienberg en Berg ten Stene, die het blauwe deel van de route op de kaart hieronder afsluit.

Op de terugweg naar Harelbeke gaat de route verder met de Boigneberg, de Ellestraat, de geplaveide Stationsberg, gevolgd door de kasseien van de Mariaborrestraat, de Kapelberg en de geplaveide Paterberg, de Oude Kwaremont, de E3-COL Karnemelbeekstraat, de kasseien van Varent en de Tiegemberg, voor de terugkeer naar Harelbeke, waar de finish op hetzelfde punt plaatsvindt als de start, in de Stasegemsesteenweg.

Hieronder vindt u het tijdschema, de Open Street Maps kaart en het profiel van de E3 Saxo Classic 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het koersprofiel van de E3 Saxo Classic 2024 Het tijd- en routeschema van de E3 Saxo Classic 2024 Het parcours van de E3 Saxo Classic 2024

Het parcours van de E3 Saxo Classic 2024 in Google Earth

Als je het parcours van de E3 Saxo Classic 2024 liever in Google Earth ziet, zodat je bijvoorbeeld een virtuele vlucht over de route kunt maken, nodig ik je uit om het in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Het parcours van de E3 Saxo Classic 2024 in Google Earth downloaden (KML-bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst van de E3 Saxo Classic 2024

De E3 Saxo Classic 2024 wordt de eerste Belgische klassieker waar Wout van Aert (Team Visma | Lease a Bike) het opneemt tegen Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), dus het belooft een mooi duel te worden! Tenzij één van de andere 173 (want er zijn er 175 in totaal) deelnemers er aan het eind van de middag met de overwinning vandoor gaat (de finish staat gepland tussen 16:17 en 16:55 uur, afhankelijk van de gemiddelde snelheid)

>> Starterslijst voor de E3 Saxo Classic 2024

Uitslag van de E3 Saxo Classic 2024

>> Ga naar de E3 Saxo Classic 2024 koerspagina in de UCI wielerkalender om het resultaat van de wedstrijd te vinden!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 5879x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n keer n ?