zondag 25 februari 2024 om 23u37

Na het openingsweekend van de Belgische wedstrijden (in Vlaanderen), met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Bruxelles-Kuurne, met twee overwinningen voor het Team Visma | Lease a Bike (respectievelijk Jan Tratnik en Wout van Aert), opent het Waalse seizoen deze dinsdag met Le Samyn, dat ook luistert naar de bijnaam "De meest Vlaamse van de Walen".

In dit artikel ontdek je het parcours van Le Samyn 2024 in detail.

De route van Le Samyn 2024 op Open Street Maps

De start van Le Samyn 2024, zoals gebruikelijk in Quaregnon op de Grote Markt, begint met een korte lus door de straten van het dorp, voordat de koers naar het noorden verder gaat. Na het oversteken van het kanaal bij Ghlin kunnen de renners hun eerste aanvallen lanceren als ze het kanaaldok vlak daarna oversteken.

Nadat ze door Baudour, Hautrage en Grandglise zijn gereden, slaan ze rechtsaf richting Moulbaix.

Dit is het begin van een eerste circuit dat door Ligne en Frasnes-les-Buissenal gaat, voordat ze terugkeren naar het begin van dit circuit via Hacquegnies, Thieulain, Leuze-en-Hainaut, Tourpes en Elignies-Sainte-Anne (en dit is waar het eerste deel van het parcours eindigt, getekend in oranje op de kaart, voordat ze verder gaan naar het tweede deel, getekend in roze op de kaart).

Na dit circuit gaan ze weer zuidwaarts, over dezelfde wegen als bij de start, maar in tegenovergestelde richting, tot Quaregnon. Op het punt waar de race op de geneutraliseerde route naar de echte start op de N545 uitkwam, gaan ze deze keer rechtdoor, zonder terug te keren naar de startlijn, en rijden dan door naar de start van het laatste circuit.

Hier wordt het pas echt interessant, want dit circuit bevat 5 kasseistroken die de renners 4 keer moeten afleggen. Afgezien van het laatste deel moet het circuit 4 keer worden afgelegd, voordat de finishlijn in Dour voor de 4e keer wordt gepasseerd, wanneer de overwinning in deze 56e editie van de Samyn zal worden betwist!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Wist je dat? De naam van Le Samyn

Toen de wedstrijd voor het eerst werd verreden in 1968, heette deze nog de Grand Prix de Fayt-le-Franc, naar de gelijknamige gemeente die sindsdien is opgegaan in de gemeente Honnelles en die op het parcours van het slotcircuit van de wedstrijd ligt.

In 1968 werd de wedstrijd gewonnen door José Samyn. Deze renner overleed in een wedstrijd in 1969 en de koers die hij dus in 1968 won besloot de naam te veranderen in een eerbetoon aan de eerste winnaar, vandaar de naam Le Samyn sinds 1970.

Kaart van Le Samyn 2024

Hieronder vindt u het parcours van de Samyn 2024 op Open Street Maps, evenals het profiel van de wedstrijd:
Profiel van Le Samyn 2024

Het parcours van Le Samyn 2024 in Google Earth

Wil je het parcours liever in Google Earth zien, bijvoorbeeld om er virtueel overheen te vliegen? Dat kan door het KML-bestand hieronder te downloaden:

>> Download de Le Samyn 2024 route in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 6853x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. quelle heure est le premier passage à la ligne d arriver et à quelle heure est l arrivée finale ? Merci

    | Emmanuelle | maandag 26 februari 2024 om 21u14

  2. Bonjour,

    Le premier passage sur la ligne d'arrivée est prévu entre 15h23 et 15h40 (en fonction de la moyenne). L'arrivée finale devrait avoir lieu entre 17h10 et 17h38.

    | Thomas Vergouwen | maandag 26 februari 2024 om 23u19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n plus zes ?