zaterdag 08 juni 2013 om 08u19

Tijdens de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2013, tussen Le Pont-de-Claix en Superdévoluy vandaag, zullen de renners -voor het eerst in een wielerwedstrijd- de Col de Sarenne beklimmen na de Alpe d'Huez.

Ik ben op dit moment in de Alpen met Kinomap en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze klim te verkennen en de huidige staat ervan te bekijken, net voor het Critérium du Dauphiné maar uiteraard ook in aanloop naar de Tour de France 2013 waar deze opeeenvolging van beklimmingen op het programma staat om de dubbele klim van de Alpe d'Huez mogelijk te maken tijdens de 18de etappe die start in Gap en finisht bovenop de Alpe d'Huez.

In de video hieronder ziet u eerst enkele beelden in de afdaling, waar nog behoorlijk wat steentjes op de grond liggen die de afdaling onveilig maken, gevolgd door de start en ten slotte het einde van de klim.

Deze video is afgelopen dinsdag gefilmd en de kans is dus groot dat in de tussentijd de weg gereinigd is van deze steentjes. Wat deze klim moeilijk maakt is met name de staat van de weg.

De werkzaamheden om de kasseistroken te bedekken lijken voldoende te zijn om het mogelijk te maken de koers te laten passeren. Ik weet echter niet of er nog andere werkzaamheden gepland zijn voor de Tour de France.

Hier vindt u dan eindelijk de video:



Sur le Col de Sarenne
foto : Op de Col de Sarenne

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 9834x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2013 | Criterium du Dauphiné Libéré | Tour de France | Tour de France 2013 | Kinomap

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Merci Thomas pour cette belle initiative. J'espère que tu as montée le col et que tu as apprécié ?

    Sinon j'espère me tromper mais cette histoire de descente, de pétition, de ''dangerosité'' me laisse rappeler les péripéties du Crostis au Giro 2011. La descente est certes moins prononcé mais la contestation semble tout aussi grande ! Je serais ASO je me méfierais d'une éventuelle manifestation écologique (que je comprend même si mon côté sportif ressort plus que celui ''écolo'' , je suis français quoi ...). Ceci étant tout à fais possible car il y en a eu si je ne me trompe pas pour des fermetures d'usines ... (désindustrialisation quand tu nous tiens!).

    Attention (!) : sur 11000 signataires de la pétition une ''poignée'' peuvent réussir à empêcher ce passage. Ce qui fausserait totalement la course, par rapport au Giro 2011 qui était déjà bien fourni ...
    As-tu des infos Thomas sur ce sujet ?

    *Cependant je suis prêt à me passer de vues d'hélicos si il le faut !

    | bapt77 | zaterdag 08 juni 2013 om 09u38

  2. Merci Thomas pour la vidéo,

    C'est plus large que je ne le pensais. C'est la vidéo qui rend mal ou on a l'impression que tout n'est pas goudronné ?

    Bapt, Cette descente n'a rien à voir avec le Crostis où il n'y a pas de goudron à certains endroits, sans compter l'étroitesse et le précipice en bas (qui rend le col de Sarennes bien plus facile). Et l'annulation du Crostis s'est fait dans un contexte bien différent.

    A mon avis, il se pourrait bien que c'est dans cette descente que Contador va gagner le tour.

    | Aurélien M. | zaterdag 08 juni 2013 om 10u08

  3. Pour info, le Col de Sarenne ne sera pas emprunté par la caravane publicitaire, puisqu'elle rejoindra directement la ligne d'arrivée après la 1ère montée de l'Alpe d'Huez.

    | Seb36 | dinsdag 11 juni 2013 om 17u15

  4. Met beetje mazzel zal de natuur er zelf voor zorgen dat het Tourcircus uit dit natuurgebied wegblijft!
    Want met onweersbuien zal men de renners niet naar beneden sturen.
    Die hebben trouwens al geeist dat de etappe dan wordt ingekort.
    Mooi!

    | Raul | woensdag 17 juli 2013 om 22u55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus drie ?