donderdag 07 juni 2012 om 16u32

De individuele tijdrit van het Critérium du Dauphiné 2012 tussen Villié-Morgon en Bourg-en-Bresse eindigde vandaag in een overwinning van Bradley Wiggins! In het algemeen klassement plaatsten de best geplaatste renners van deze tijdrit zich in de top 10 (of bevestigden ze hun plek daar) terwijl Wiggins nog wat steviger in het geel komt.

De samenvatting van de etappe 4/ tijdrit Villié-Morgon > Bourg-en-Bresse van het Critérium du Dauphiné 2012

Uiteindelijk gingen 171 renners vanmiddag van start in de individuele tijdrit van het Critérium du Dauphiné 2012 in Villié-Morgon. Ricardo Garcia Ambroa (Euskaltel-Euskadi), wiens fiets we gisteren in de laatste 500 meter door de lucht zagen vliegen, verscheen namelijk niet aan de start omdat hij nog teveel last had van de gevolgen van deze valpartij.

De eerste die van start ging was Arnaud Gérard (FDJ BigMat) maar hij kwam niet als eerste over de streep bij de finish. Travis Meyer (Orica-GreenEDGE) die als derde van start ging achter Dan Martin (Garmin-Barracuda), was namelijk de eerste die een referentietijd registreerde van 1h07'50". Luke Durbridge20ste aan de start, winnaar van de proloog afgelopen zondag en ploegmaat van Travis Meyer, Luke Durbridge, is de eerste die deze tijd verbeterd en Turbo Durbo doet zijn bijnaam eer aan aangezien hij maar liefst 3 minuten van de beste tijd afsnoept!

Hij moest vervolgens ruim twee uur wachten voordat een andere renner deze tijd verbeterde ... Dat was in ieder geval niet Andy Schleck (Radioshack-Nissan) die dat voor elkaar kreeg. Eerder al teleurstellend in de proloog, verloor de Luxemburgse renner vandaag wederom veel tijd, ditmaal niet alleen omdat hij niet in vorm is maar ook vanwege een valpartij na 12 kilometer vanwege een windvlaag in een bocht (de gehele dag heeft de wind een belangrijke rol gespeeld in deze etappe), gevolgd door een lekke band ... waardoor hij eindigde met een achterstand van maar liefst 9'10" op Durbridge.

Tejay van Garderen (BMC Racing Team) en Kanstantsin Siutsou (Team Sky) kwamen in eerste instantie het dichtste bij de tijd van Luke Durbridge, op 1'03", terwijl Vasil Kiryienka (Movistar Team) op 1'05" finishte.

Wilco KeldermanDe eerste renner die de tijd van de jonge Australische renner van de Orica-GreenEDGE ploeg verbeterde was vervolgens Wilco Kelderman (Rabobank), onlangs nog beste jongere in de Ronde van Californië en pas sinds iets meer dan een maand 21 jaar oud, die de 53,5 km aflegde met een gemiddelde snelheid van 49,67 km/h.

Michael RogersChris Froome (Team Sky) tekende vervolgens voor een zeer goede tijd bij de aankomst in Bourg-en-Bresse, met een voorlopig 2de plaats op 8 seconden van de jonge Nederlander. Zijn ploegmaat bij Sky, Michael Rogers, 16de in het algemeen klassement voor deze etappe, verbeterde vervolgens de beste tijd van Wilco Kelderman met 15 seconden.

Tony MartinTerwijl Bradley Wiggins (Team Sky) duidelijk een heel goede tijdrit aan het rijden was, ondanks zijn probleempjes met de maat van zijn tijdritpakje, wist Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) de beste tijd te verbeteren in zijn gebruikelijke tijdritpakje, dat van de Wereldkampioen.

Cadel Evans (BMC Racing Team) verloor uiteindelijk 1'43" op Bradley Wiggins die eindigde in 1h03'12", 34 seconden sneller dan Tony Martin!

Conclusie ...

Als we het resultaat bekijken van deze tijdrit vallen met name de volgende resultaten op:
- de bevestiging van Bradley Wiggins die nu duidelijk een optie pakt op de eindoverwinning, ook al staat er nog een weekend met twee zware bergetappes op het programma (zie het parcours)
- de teleurstellende tijd van Cadel Evans (BMC Racing Team) die maar liefst 1'43" verliest op Wiggins!
- de uitstekende tijden van renners als Wilco Kelderman (+1'26"), Sylvain Chavanel (+1'33") en Chris Froome(ook +1'33")

De klassementen van het Critérium du Dauphiné 2012 na de 4de etappe Villié-Morgon > Bourg-en-Bresse (tijdrit)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de 4de etappe

Bradley WigginsHieronder vindt u de top 10 van deze tijdrit:

1/ Bradley Wiggins (Team Sky) - 1h03'12"
2/ Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) - +0'34"
3/ Michael Rogers (Team Sky) - +1'11"
4/ Wilco Kelderman (Rabobank) - +1'26"
5/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - +1'33"
6/ Christopher Froome (Team Sky)
7/ Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) - +1'37"
8/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +1'43"
9/ David Millar (Garmin-Barracuda) - +1'51"
10/ Luis Léon Sanchez (Rabobank) - +1'53"

Algemeen klassement

Bradley WigginsZonder enige verrassing constateren we dat de top van het algemeen klassement enigszins wijzigt, alhoewel Bradley Wiggins natuurlijk aan de leiding blijft:

1/ Bradley Wiggins (Team Sky) - 14h11'07"
2/ Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) - +0'38"
3/ Michael Rogers (Team Sky) - +1'20"
4/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - +1'38"
5/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +1'44"
6/ Wilco Kelderman (Rabobank) - +1'45"
7/ Christopher Froome (Team Sky) - +1'48"
8/ David Millar (Garmin-Barracuda) - +2'00"
9/ Luis Léon Sanchez (Rabobank) - +2'02"
10/ Andriy Grivko (Astana) - +2'18"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 7441x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2012 | Criterium du Dauphiné Libéré

Reacties

Er zijn 3 reacties!
  1. Et Schlek qui prend 10' 47'', c est fou ! Surement des problèmes de santé ?

    | LISEROIS | donderdag 07 juni 2012 om 18u44

  2. Et demain le Col du Grand Colombier !!!! Je l ai fait en auto , elle en avait bavée !!!! Bon courage A+

    | LISEROIS | donderdag 07 juni 2012 om 18u54

  3. Brad Wiggins is looking great, but Cadel Evans shows great form and is clearly ready for a great Tour.

    | curleyman | vrijdag 08 juni 2012 om 11u28

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus drie ?