zondag 08 mei 2011 om 19u58

De tweede etappe van de Giro d'Italia 2011 was de langste etappe die getekend werd door een ... lange ontsnapping van ... Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto). De etappe finishte echter zoals verwacht, in een sprint, een beetje chaotisch en gewonnen door Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) onder protestbewegingen van Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) die de deur voor hem dicht zag gaan door een zigzaggende Petacchi.

De samenvatting van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2011 - Alba > Parma

Vandaag stond de langste etappe van deze Ronde van Italië 2011 op het programma met 244 kilometer.

Niet te lang echter voor Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto) die besloot er een ... lange ontsnapping van te maken! Al vanaf de 3de kilometer ging de Duitse renner er vandoor. Het peloton bleek echter niet bang van hem te zijn want ze lieten hem rustig weg rijden. Sebastian LangZijn voorsprong liep dan ook op tot 19'18" op 82 kilometer van het vertrek.

Door alleen aan kop te blijven tot op 26 kilometer van de finish kwam Sebastian Lang ook als eerste boven op de enige klim van de dag, in Tabiano Castello, en pakte hij daar dus de eerste 3 punten voor het bergklassement, voor Valerio Agnoli en Cristiano Salerno van de Liquigas-Cannondale ploeg. Lang is dus morgen de eerste renner die de groene trui van het bergklassement mag dragen.

Jérôme PineauMeteen nadat Lang teruggepakt werd vormde zich een groep van 8 renners op initiatief van Leonardo Giordani van de Farnese Vini-Neri Sottoli ploeg en met daarin ook de ploegmaat van de lange ontsnapping, Jan Bakelandts, maar ook Michal Golas (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Ruggero Marzoli (Acqua & Sapone), Daniele Righi (Lampre-ISD), Jérôme Pineau (Quick Step), Ivan Rovny (Team Radioshack) en Eduard Vorganov (Katusha Team). In de 10 laatste kilometers kwam deze laatste nog ten val maar hij klom weer op zijn fiets en voegde zich weer bij de kopgroep. Niet voor lang echter want op 8 kilometer van de finish wist het peloton het gaatje met deze 8 rfenners dicht te rijden en alles wees dus op een aankomende massasprint.

In de laatste kilometer werd het peloton aangevoerd door het treintje van de Garmin-Cervélo ploeg die gedesorganiseerd uit de laatste bocht kwam. De kop werd toen overgenomen door de Lampre-ISD en HTC-Highroad ploegen. De huissprinters van deze ploegen gingen de overwinning bepalen en op zo'n 100 meter voor de finish reed Alessandro Petacchi aan kop, maar de Britse renner Mark Cavendish maakte zich klaar om aan te zetten en een uiterste krachtsinspanning te leveren. De Italiaan ging echter van het midden van de weg compleet naar links, waardoor Cavendish niet echt aan kon zetten ... Om vervolgens weer terug te gaan naar het midden van de weg. Cav' wist niet meer langs welk gaatje hij moest gaan en als we de fotofinish bekijken dan lijkt het duidelijk dat hij de sterkste was in deze sprint want ondanks de gesloten deur van Petacchi wist Cavendish op slechts een bandlengte achterstand te eindigen op de renner van Lampre-ISD.

Mark Cavendish kan zich troosten met de roze trui die hij na deze etappe mag dragen en merkte simpelweg op dat hij nog 4 kansen heeft: Er zijn vijf etappes die in een sprint kunnen eindigen ...

De sprint in videobeeld

Om de beelden van deze chaotische aankomst van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2011 nog eens te bekijken kunt u de onderstaande video bekijken:

De klassementen van de Giro d'Italia 2011 na de tweede etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 5 van de tweede etappe: Alba > Parma

Alessandro PetacchiHieronder vindt u de top 5 van deze tweede etappe:

1/ Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) - 5h45'40"
2/ Mark Cavendish (Team HTC-Highroad)
3/ Manuel Belletti (Colnago-CSF Inox)
4/ Roberto Ferrari (Androni Giocattoli-C.I.P.I.)
5/ Borut Bozic (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)

Het algemeen klassement

Mark CavendishDe top 5 van het algemeen klassement ziet de roze trui van drager veranderen binnen de HTC-Highroad ploeg waar Mark Cavendish de leiderstrui overneemt:

1/ Mark Cavendish (HTC-Highroad) - 6h06'27"
2/ Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad) - +0'12"
3/ Craig Lewis (HTC-Highroad)
4/ Marco Pinotti (HTC-Highroad)
5/ Lars Bak (HTC-Highroad)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Puntenklassement

In het puntenklassement vinden we Petacchi ook aan kop:

1/ Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) - 25 punten
2/ Mark Cavendish (HTC-Highroad) - 20
3/ Manuel Belletti (Colnago-CSF Inox) - 16
4/ Roberto Ferrari (Androni Giocattoli-C.I.P.I.) - 14
5/ Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek) - 13

Bergklassement

Aangezien hij alleen aan kop reed op de enige klim van de dag zag Sebastian Lang zijn ontsnapping beloond met de eerste groene trui van beste klimmer:

1/ Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto) - 3 punten
2/ Valerio Agnoli (Liquigas-Cannondale) - 2
3/ Cristiano Salerno (Liquigas-Cannondale) - 1

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1936x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2011

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus vijf ?