maandag 18 april 2011 om 23u46

Deze woensdag zal de 75ste editie van de Waalse Pijl (Flèche Wallonne) plaats vinden. De wedstrijd die loopt over een afstand van 201 kilometer tussen Charleroi en Huy zal het moeten doen zonder zijn laatste winnaar want Cadel Evans (BMC Racing Team) heeft last van zijn knie na een valpartij tijdens een trainingsrit bij hem thuis in Zwitserland.

Wie zal de renner die deze wedstrijd in de regenboogtrui wist te winnen opvolgen?

In dit artikel vindt u de Google Maps / Google Earth kaart met het van de Waalse Pijl 2011, het profiel van de wedstrijd en het tijds- en routeschema.

Het parcours van de Waalse Pijl 2011 op een Google Maps kaart

Het parcours van de Waalse Pijl blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Nog altijd met een grote ronde van 101,5 km en een kleine ronde van 29,5 km rondom Huy, komen de renners drie maal over de beslissende klim van deze wedstrijd, de Mur de Huy ofwel de Muur van Hoei in het Nederlands (1,3 km @ 9,3%).

7 andere beklimmingen staan op het programma: de Côte de Peu d'Eau (2,7 km @ 3,9%), de Côte de Haut-Bois (1,6 km @ 4,8%), de Côte de Groynne (2 km @ 3,5%), de Côte de Bohisseau (1,3 km @ 7,6%), de Côte de Bousalle (1,7 km @ 4,9%), de Côte d'Ahin (2,3 km @ 6,5%) en de Côte d'Ereffe (2,1 km @ 5,9%).

De start vindt nog altijd plaats voor het Stade du Pays de Charleroi in de Boulevard Zoé Drion. De reclamecaravaan legt dit jaar niet het volledige parcours af want deze zal pas op de Mur de Huy van start gaan.

Hieronder vindt u de kaart met het parcours op Google Maps, het profiel en het tijds- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Waalse Pijl 2011. Klik op de afbeeldingen om alle details over deze Ardennenklassieker te weten te komen:

L'itinéraire horaire de la Flèche Wallonne 2011 Le profil de la Flèche Wallonne 2011 La carte avec le parcours de la Flèche Wallonne 2011 sur Google Maps

Flèche Wallonne 2011

[X] Close

Flèche Wallonne 2011

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Waalse Pijl 2011 in Google Earth

Bekijkt u het parcours liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken? Download dan het onderstaande KML bestandje:

> Download het parcours van de Waalse Pijl 2011 in Google Earth

De TV uitzending van de Waalse Pijl 2011

Heeft u de gelegenheid om voor de TV te zitten op woensdagmiddag, dan kunt u de wedstrijd live op TV volgen
- in Nederland, op Nederland 1 tussen 14u10 en 16h40
- in België, op de RTBF tussen 14u05 en 16u35 en op de VRT (Sporza)
- in Frankrijk, op Eurosport tussen 14u00 en 16u30 en op France 3 tussen 14u30 en 16u20.
- op Eurosport in de verschillende Europese landen
- op TV2 in Denemarken en in Noorwegen, op Teledeporte in Spanje, op de RAI in Italië, op RTL in Luxemburg, op RSI in Zwitserland, op J Sports in Japan, SuperSport in verschillende Afrikaanse landen en Eurosport in verschillende Aziatische landen

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 13767x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 3 reacties!
  1. Vraiment parfait le survol de l'itinéraire de la fleche wallonne
    BRAVO BRAVO

    | marc laenen | woensdag 20 april 2011 om 07u55

  2. Gilbert impressionnant de facilité !!!

    | Sanglier | woensdag 20 april 2011 om 17u48

  3. bonjour , pendant la diffusion de la course , on a montré de l'hélicoptere un chateau qui faisait "bed & breakfast" , quelqu'un pourrait-il me donner l'adresse ? merci d'avance

    | stefan | zaterdag 23 april 2011 om 09u07

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer twee ?