zondag 09 mei 2010 om 21u13

De Giro d'Italia 2010 is gisteren van start gegaan in Amsterdam (klik hier om het parcours op Google Maps te bekijken) en blijft nog tot en met morgen in Nederland.
Na de etappe van morgen zouden de renners normaal gesproken vertrekken vanaf Oostende in België om naar Cuneo in Italië te vliegen. Maar de vulkaan Eyjafjöll zou wel eens roet in het eten kunnen strooien ...


Een paar weken geleden had de stofwolk van de IJslandse vulkaan het een aantal renners al onmogelijk gemaakt deel te nemen aan de klassiekers en dit keer is de verplaatsing naar Italië voor de Ronde van Italië 2010 dus in gevaar. In Noord-Italië, Spanje, Portugal en in Zwitserland zijn de vliegvelden namelijk opnieuw gesloten vanwege een nieuwe stofwolk afkomstig van de vulkaan Eyjafjöll.

Normaal gesproken zouden de renners met twee chartervluchten vertrekken vanaf het vliegveld van Oostende in België maandagavond om 20u00 en om 20u30 richting het vliegveld Cuneo Levaldigi, wat midden tussen Savigliano -de stad waar de ploegentijdrit op woensdag vertrekt- en Cuneo, de stad waar deze finisht, ligt.

Voorlopig hoopt de organisatie nog dat het vliegveld opnieuw toegankelijk zal zijn maandagavond, maar als dat niet het geval is heeft zij 8 bussen paraat om 350 mensen te kunnen vervoeren op de rustdag. Dat is voor de renners natuurlijk echter niet echt een pretje en de rustdag brengt in dat geval alles behalve rust ... De ploegen bekijken op dit moment ook hoe zij de verplaatsing zouden kunnen doen per bus, auto of trein ...

Wordt vervolgd dus!

De afbeelding gebruikt voor dit artikel is gebaseerd op een foto die is gemaakt door FV69 en toegankelijk is onder de Creative Commons licentie. Per definitie valt deze afbeelding dus ook onder de Creative Commons licentie.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1447x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2010

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-giro-d-italia-2010-menace-par-le-volcan-islandais-eyjafjoll-50151330.html

    | Roland TISSIER | maandag 10 mei 2010 om 13u16

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?