Toegevoegd: donderdag 02 juli 2009 om 13u53
Dit is de printbare versie van dit artikel; klik hier om terug te keren naar het artikel.

Reacties

Er zijn 9 reacties!
  1. Beste Thomas,

    allereerst mijn complimenten voor je geweldige wielersite. Erg knap dat je tijd vindt om hem zo up-to-date te houden.

    Ik heb je een paar dagen geleden een email gestuurd, maar je hebt het ongetwijfeld druk met andere dingen. Ik heb een aantal vragen en hoop dat jij ze kan beantwoorden of een site kan doorlinken waarop ik de antwoorden kan vinden.

    Ik ga met zes vrienden van 21 juli tot en met 24 juli de Tour bezoeken. Nu zullen we er effectief maar 2 dagen van kunnen genieten. We hebben namenlijk een hotel in Geneve geboekt omdat we de zware bergetappe op de 22e willen bezoeken en de dag daarop de tijdrit van Annecy. Dinsdag de 21e gaan we 's ochtends vroeg rijden, dus die dag kunnen we geen etappe meer mee pakken en vrijdag de 24e gaan we weer naar huis.
    Geneve leek ons uitstekend te doen vanwege de redelijke korte afstanden tot de etappes.

    Nou zijn er bij ons wat onduidelijkheden over de bergetappe van woensdag 22 juli naar Le Grand-Bornand. De afstand is geen probleem (iets minder dan een uur rijden), maar hoe zit het met het geval "de berg op gaan". Het lijkt ons leuk om op de Col de la Colombiere te staan (in die omgeving), maar hoe komen we de berg op, hoe laat mogen we erop, wat is de uiterste tijd dat we er moeten zijn, waar moeten we de auto laten staan, mogen we wel met de auto enz. enz.
    We zijn nog nooit bij een bergetappe geweest, dus we weten niet precies hoe het werkt. Duidelijk is dat we wel met 2 auto's die richting op gaan, maar dan?

    De tijdrit lijkt ons iets gemakkelijker, Annecy is geen mega-grote stad, dus we kunnen waarschijnlijk daar onze auto ergens parkeren en dan gaan lopen richting het parcours. Toch?

    Ik hoop dat je me wat duidelijkheid kan verschaffen.

    Heel veel succes met alles!

    Met sportieve wielergroeten,

    Micha.

    | Micha | dinsdag 23 juni 2009 om 16u48

  2. Hallo Micha,

    Ik had je mailtje inderdaad gezien en aangevinkt als ... één van de vele mailtjes waarop ik nog een antwoord moest sturen! Op dit moment heb ik het verschrikkelijk druk met de laatste voorbereidingen voor de Tour de France en dus komt het er vaak niet van om ... m'n mail te beantwoorden en om m'n blog bij te houden (zoals je wellicht gezien hebt was het een tijdje stil hier ...).

    Leuk dat jullie de Tour gaan bezoeken!! Misschien komen we elkaar ergens langs de route tegen ;-). Ik zal proberen je vragen hieronder te beantwoorden!

    > Geneve lijkt me inderdaad een redelijk goede uitvalsbasis, al zit je daar natuurlijk wel een beetje met het feit dat de wegen daar vaak een omweg maken vanwege de omliggende bergen (ik keek nammelijk even naar de afstand Geneve > Bourg-Saint-Maurice zodat jullie eventueel de rennershotels zouden kunnen bezoeken de 21ste 's avonds maar alhoewel het hemelsbreed niet zo ver lijkt doe je er toch op z'n minst 2 uur over ...)
    > hoe zit het met het geval "de berg op gaan": dat is de klassieke vraag ;-). Het is erg moeilijk hier een precies antwoord op te geven, maar zorg er in ieder geval voor dat je ruim op tijd aan de voet van de berg bent zodat deze nog niet afgesloten is voor het verkeer. Hoe laat dat precies gebeurt is afhankelijk van waar de berg in het parcours ligt (en dus de tijd van doorkomst), hoe deze bereikbaar is (als er verschillende toegangsroutes zijn wordt het parcours zelf vaak eerder afgesloten dan alternatieve routes) en van de beslissingen van de plaatselijke autoriteiten. In het geval van de Colombière gaat het om een berg aan het eind van de etappe: zoals je in mijn artikeltje over de "itinéraires horaires" kunt zien wordt de reclamecaravaan hier om 15u22 verwacht. Ik zou dus zeggen dat de toegang tot een uur of 12 zeker mogelijk zal zijn maar ik durf er m'n hand niet voor in het vuur te steken (don't blame me als het niet zo blijkt te zijn!). Het beste kun je het even navragen bij de plaatselijke Office de Tourisme, bijvoorbeeld die van Le Grand Bornand : telefonisch op +33 4 50 02 78 00 of per e-mail op infos@legrandbornand.com (website : www.legrandbornand.com).
    Voor de auto zoek je een plekje ... langs de kant van de weg (ik durf zo uit mijn hoofd niet te zeggen hoe die berg precies is en of daar veel mogelijkheid toe is; dat is trouwens ook een factor die invloed heeft op de tijd waarop de toegang afgesloten wordt). Als je voor de toegang tot de berg door een gendarme ergens anders heen gestuurd wordt, probeer dan gerust weer terug te komen op je oorspronkelijke route: in het kader van 3 keer links is ook rechts kan ik uit ervaring zeggen dat de volgende gendarme die je tegen komt je wellicht gewoon door laat !!

    > In Annecy zul je inderdaad zonder problemen ergens je auto kunnen parkeren en dan te voet verder gaan. Het vertrek en de aankomst zijn niet op dezelfde plek (ik zal je per mail even de officiële kaartjes van vertrek en aankomst sturen), dus je moet even kijken waar je het beste kunt gaan staan.

    Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt! Helaas kan ik weinig concrete antwoorden op je vragen geven, maar vergeet niet ... een bezoekje aan de Tour is vaak een kwestie van: met een beetje improviseren komen we een heel eind!

    Groeten,
    Thomas, fan van The Team Vittel - de 21ste ploeg in de Tour de France !

    | Thomas Vergouwen | woensdag 24 juni 2009 om 00u43

  3. Hoi Thomas,

    fantastisch dat je tijd vrij maakt om te reageren! Hardstikke bedankt! Ik heb je mailtje gezien, ook bedankt daarvoor!

    Heel veel succes en veel plezier de komende Tour!

    Groeten,
    Micha

    | Micha | woensdag 24 juni 2009 om 20u39

  4. Salut Thomas , alors tu es chez Vittel ! Bon vraiment merci pour ton mail , mais gros problème ,mon épouse a éffacé ton mail ,par erreur !!! pourrais tu me le renvoyer !!! Ce serais vraiment sympa . Pour ma part ce sera encore Christophe Moreau mon préféré et pour l étape que nous allons voir avec Bastien ,ce sera celle du 24 juillet , Bourgoin Jallieu , Aubenas . Bon aors vive l équipe Vittel !Au plaisir de te lire a+

    | Liserois | maandag 29 juni 2009 om 20u29

  5. De selectie van Quick Step bestaat op dit moment uit 8 renners, de laatste plaats zal -afhankelijk van de uitspraak van de rechter dinsdag- ingenomen worden door de kersverse Belgische kampioen Tom Boonen of door Allan Davis.

    Aangezien de Franse rechter zichzelf onbevoegd heeft verklaard, zal het dan wel Allan Davis worden...

    | Meggie | dinsdag 30 juni 2009 om 14u48

  6. Bonjour,
    Je suis un fan des grands tours, et particulièrement les tours de France. J'ai une attirance sur l'équipe SAXO Bank avec les Shlecks et Chris Anker Sorensen qui va disputé son premier tour de France. Astana on les meilleurs courreurs, et je pense que Contador peut gagner se tour. Après une équipe comme Servéllo avec notemment Sastre peut le gagner

    | benji | woensdag 01 juli 2009 om 14u59

  7. Thomas bedankt voor de fijne reactie, tot in de info's van de tour op deze site ik probeer iedere dag te volgen groetjes yvan

    | yvan | woensdag 01 juli 2009 om 22u21

  8. Suivre les champions, et sur le Tour lire Barthes, Blondin... et Albin.

    | albin | dinsdag 14 juli 2009 om 10u26

  9. Je suis une "fan" du Tour depuis ma jeunesse et je ùe rqppelle du 19 juillet 1958 jour ou Charlie Gaul a qagné le Tour, j'ai antendu cette information en revenant à vélo du mariage d'une collègue. Je me mariais le 26 de la même année !!!

    Bon courage

    Nicole

    | nicole Dessachy | zondag 19 juli 2009 om 16u07