donderdag 09 maart 2017 om 19u57

De 5de etappe van Parijs-Nice 2017 was niet alleen de langste van deze 75ste editie van de wedstrijd maar ook de laatste die een kans aan de sprinters gaf om een etappe te winnen. Het peloton zorgde er dus voor dat de voorsprong van de kopgroep keurig in de gaten gehouden werd om ervoor te zorgen dat de etappe zou eindigen in een massasprint. Ditmaal was André Greipel (Lotto-Soudal) de gelukkige winnaar hiervan, voor de tweede keer in zijn carrière in de Race naar de zon!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2017: Quincié-en-Beaujolais > Bourg-de-Péage

Na de korte maar zware tijdrit gisteren, op briljante wijze gewonnen door Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) voor Alberto Contador (Trek-Segafredo), stond vandaag de langste etappe op het programma van Paris-Nice 2017, met 199,5 kilometer tussen Quincié-en-Beaujolais en Bourg-de-Péage.

Na iets meer dan 6 kilometer ging de wedstrijd dan echt van start met Axel Domont (AG2R La Mondiale), Natnael Berhane (Dimension Data) en Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Vital Concept) in een kopgroep. De kopgroepHet avontuur met z'n 3-en duurde echter niet lang want ze kregen al snel gezelschap van Federico Zurlo (UAE Abu Dhabi), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Remi di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM) en zo zorgde een 6 man sterke kopgroep er dus voor dat de voorsprong op het peloton verder uitgebreid werd, wetende dat deze op kilometer 13 van de etappe al opgelopen was tot 2'30".

Na een maximale waarde van rond de 6 minuten te hebben bereikt na zo'n zestig kilometer begon het peloton echter stukje bij beetje weer dichterbij te komen, met name dankzij het werk van de Katusha Alpecin, Quick-Step Floors en FDJ ploegen. In de bevoorradingszone is deze voorsprong dan al teruggelopen tot 3'35" maar halverwege de etappe, op de top van de Côte de Givors, was deze weer opgelopen naar 5 minuten op het moment dat Calmejane de punten pakt voor het bergklassement.

Op de top van de Côte de Saint-Uze, waar de punten naar Pierre-Luc Périchon gingen en waar er nog maar 47 kilometer over zijn tot aan de finishstreep, wordt het duidelijk dat de voorsprong nu dan toch echt ver teruggelopen is, naar slechts 2'05". We zien dus duidelijk dat de sprintersploegen de laatste kans die ze hebben in deze 75ste editie van Paris-Nice om een etappe te winnen niet willen missen.

De kopgroep is dan teruggebracht naar 4 renners, Domont, Berhane, Périchon en Di Gregorio, en zij hebben dan nog maar één minuut voorsprong op 30 kilometer van de finish ... de sprintersploegen weten erin te slagen ook deze laatste overblijvers van de kopgroep terug te pakken op 12 kilometer van de finish en de Katusha Alpecin, FDJ en Bora-Hansgrohe ploegen zijn dan vastbesloten niemand anders dan een sprinter de kans te geven deze etappe te winnen.

André GreipelEn dat is hoe André Greipel (Lotto-Soudal) uiteindelijk deze 5de etappe wint, voor Arnaud Démare (FDJ) en Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo). Morgen begint het drieluik van bergetappes wat deze Paris-Nice 2017 afsluit!

De dag voor deze bergetappes behoudt Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) de leiding in het algemeen klassement, dankzij zijn perfecte prestatie in de individuele tijdrit gisteren. Hij heeft 33 seconden voorsprong op Tony Gallopin (Lotto-Soudal) en 47 op Gorka Izaguirre (Movistar Team).

Julian Alaphilippe

De videosamenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2017: Quincié-en-Beaujolais > Bourg-de-Péage



foto's: A.S.O./Alex Broadway

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2691x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus twee ?