woensdag 31 oktober 2007 om 01u14

De Duitse krant Der Spiegel meldde afgelopen zaterdag (27 oktober) dat de Deutschland Tour en de Hamburger Cyclassics in Franse handen zijn gekomen na de verkoop van de eigenaar ervan ... de eigenaar echter heeft dit nieuws ontkend in een persbericht dat zij gisteren uitgegeven heeft (de 29ste).

UPDATE woensdag 14 november 2007: vandaag heeft Lagardère officieel bekend gemaakt Upsolut Sports AG over te nemen

De Deutschland Tour - in augustus dit jaar nog gewonnen door Jens Voigt - en de Vattenfall Cyclassics zijn eigendom van een Duits bedrijf dat luistert naar de naam Upsolut Sports AG.

Dit bedrijf organiseert overigens ook een triatlon onder de naam Hamburg City Man en verzorgt de marketing van het ijshockeyteam Hamburg Freezers en de merchandising rondom de voetbalploeg FC St. Pauli.

Volgens het artikel van de krant Der Spiegel (kopie in PDF ) van afgelopen zaterdag zou de Groupe Lagardère dit bedrijf hebben gekocht voor een tweecijferig bedrag in miljoenen euros en dus de nieuwe eigenaar zijn van deze twee wielerwedstrijden.

Voor haar filiaal Lagardère Sports, heeft de Groupe Lagardère in 2006 ook al de bedrijven SportFive - die marketing- en uitzendrechten van diverse sporten (met name voetbal) ten gelde maakt - en Newsweb - een Frans bedrijf dat diverse media gericht op de man opzet en uitbaat (bijvoorbeeld de website Sports.fr) - gekocht.
Daarnaast heeft de Groupe Lagardère overigens 25% van de aandelen van Editions Philippe Amaury, bekend van de Parijse krant Le Parisien en de nationale versie ervan, Aujourd'hui en France, maar ook van het dochterbedrijf A.S.O. dat onder andere de Tour de France, Paris-Nice, Paris-Roubaix, ... organiseert.

Deze nieuwe aankoop van Lagardère zou dus niet allen een uitbreiding van de wieleractiviteiten voor Lagardère betekenen, maar zou ook een klap in het gezicht zijn van de UCI die nog altijd de ProTour probeert te redden maar zich daarvoor al sinds de start ervan moet meten met de organisatoren van de grote wielerrondes (A.S.O. voor de Tour de France, RCS voor de Giro d'Italia en Unipublic voor La Vuelta a España). Met de Deutschland Tour binnen de Groupe Lagardère zou - gezien de banden die er dus bestaan tussen Lagardère en A.S.O. - de kans namelijk groot zijn dat ook deze wielerronde zich tegen de ProTour zou keren ...

Deze conclusies lijken echter alleen een beetje voorbarig aangezien Upsolut Sports AG maandag een persbericht de deur uit heeft gedaan (PDF kopie ) waarin het bedrijf deze informatie ontkent en aangeeft dat mocht er zich een dergelijke wijziging voordoen zij daar dan op een open manier over zal communiceren zoals het bedrijf naar eigen zeggen altijd doet ... Daarnaast geeft het bedrijf nog even aan dat het geen financiële problemen heeft en dat de inkomsten van de door haar georganiseerde evenementen, en met name de wielerrondes, in 2007 hoger lagen dan in 2006 of in 2005.

Als je het mij vraagt ... zou het best wel eens kunnen dat dit verhaal nog een staartje krijgt!

Groupe Lagardère, Upsolut Sports AG, A.S.O., UCI ProTour


Op woensdag 14 november is dat staartje er dan eindelijk gekomen, aangezien Lagardère vandaag bekend heeft gemaakt inderdaad Upsolut Sports AG over te nemen via haar dochterbedrijf Lagardère Sports. In het persbericht lezen we dat Upsolut 40 medewerkers heeft die gezamenlijk een omzet van 10 miljoen euro genereren. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar verschillende online bronnen hebben het over 10 miljoen euro maar dat zou ook een vergissing kunnen zijn (aangezien de omzet hetzelfde is).
Lagardère Sports zou tevens het Zweedse bedrijf IEC overnemen dat rechten in tennis, voetbal en atletiek verhandelt.

Olivier Guiguet, de directeur van Lagardère Sports, zegt hierover "met Upsolut zijn wij in staat een evenemententak te ontwikkelen binnen Lagardère Sports en de activiteiten van Sportfive en IEC zullen met Upsolut nog beter tot hun recht komen".

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1119x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Marketing

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Dans les infos, le Directeur d'Unibet a été libéré. En voilà un qui aperdu son pari ! Je ne sais pas si Lagardère aura plus de chances aux jeux !!

    | Pascal ORSINI | woensdag 31 oktober 2007 om 02u10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus twee ?