dinsdag 03 oktober 2006 om 22u33

Volledig in het design van de Apple-website heeft Greenpeace de website Green my Apple online gezet.

De website, die begint met 'Apple is fantastisch. Apple is beter op het gebied van 'pure' ontwerpen dan wie dan ook, toch?' heeft tot doel Apple op te roepen om groener te produceren. Greenpeace geeft aan dat Apple in de verschillende produkten die zij op de markt brengen nog altijd grondstoffen gebruikt die gevaarlijk zijn voor het milieu en dus op de mens op de plaatsen waar de produkten na gebruik uiteindelijk terecht komen. Met afbeeldingen van kinderen in landen als China en India wordt dit nog eens onderstreept.

Greenpeace vraagt via de website aan Apple om
- de ergste giftige stoffen uit hun produkten en produktieprocessen te verwijderen
- overal waar Apple produkten verkoopt de mogelijkheid aan te bieden deze aan het einde van hun levenscyclus weer terug te nemen voor recycling en/of veilige afvoer ervan

Greenpeace gebruikt een vriendelijke aanpak op de website door te zeggen dat Apple eigenlijk een geweldig bedrijf is met geweldige produkten, maar dat we van een dergelijk bedrijf toch wel kunnen verwachten dat zij 'schoon' produceren. Zo valt er op de website onder andere te lezen: We vragen niet aan Apple om 'goed genoeg' te zijn. We willen dat Apple ons versteld doet staan, net als Steve doet op MacWorld: ga verder dan het minimale en maak Apple een groene voorloper..

Via de website kan een e-mail gestuurd worden aan Steve Jobs - de baas van Apple - over dit onderwerp, maar ook is er de mogelijkheid een T-shirt te ontwerpen voor de campagne of een video of zelfs een tekst voor een nieuwe speech van Steve Jobs.

Laat in de reacties weten wat je van deze actie vindt! En ook of Greenpeace volgens jou wel het recht heeft een dergelijke website op te zetten volgens het design van de Apple website!!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1097x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Marketing

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Omdat je zo graag reactie wilde..... Eigenlijk vind ik t een soort van plagiaat wanneer de vorm en lay-out van andermans site wordt "gekopieerd", maar aangezien het een actie betreft waarmee men Apple meer milieubewust wil laten worden en t dient als soort van eye-opener heb ik er niet zo'n problemen mee. En als Apple dat wel heeft, dan spannen ze wel een zaak aan.... Op die manier krijgt Greenpeace dan ws ook nog de publiciteit die ze wil, dus dat zijn dan 2 vliegen in 1 klap!!

    | Ellen | zaterdag 07 oktober 2006 om 19u25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zes ?